reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

reklama
Ja bedę chodziła do położnej ze św. Zofii, kosztuje 500 zł, a zaświadczenie od gina już mam :) Z tym dresem to dopytam jeszcze telefonicznie.

Ja juz zaczelam chodzic i dzisiaj ide na drugie spotkanie i cholera bylam wczoraj u lekarza i nie wzielam zaswiadczenia, ze moge cwiczyc, ech ta skleroza:)

Pierwsza godzina to "teoria", druga natomiast to cwiczenia. Na pierwszych zajeciach omawiane byly raczej sprawy orghanizacyjne i co kogo interesuje, oczywiscie zostala zadana praca domowa (przeciez to szkola :laugh:), mamy przyniesc szminki ;) z opowiadan kolezanek wiem, ze przyszli tatusiowie beda musieli na brzuszku mamy narysowac dzidziolka tak jak go sobie wyobrazaja ;D moze byc interesujaco. Natomiast na cwiczeniach uczylismy sie prawidlowo oddychac, co bedzie teraz jeszcze nie wiem, jak wroce dam znac :)

Wczoraj rozmawiałam z lekarzem o stawianiu się macicy, zapytałam czy możliwe jest aby na początku 7 miesiąca pojawiły się skurcze przepowiadające.
Powiedział, że jak najbardziej. Jeżeli są nieregularne, niebolesne, nie powtarzają się wielokrotnie w ciągu dnia czy w ciągu jednej godziny to są to skurcze Braxtona- Hicksa.
Ja jak narazie miałam tylko jeden taki skurcz. Szyjka macicy w porządku- twarda i zamknięta.
Tak dla pewności lekarz przepisał mi magnez 2 razy dziennie po 1 tabletce.
Zapytałam go o No-Spę i powiedział, że ją zleca się gdy jest ryzyko przedwczesnego skracania się szyjki macicy, albo gdy skurcze są bolesne, wtedy też często łyka się Fenoterol.

Po tym przydługawym wstępie pytanko:

Jak to jest u was, macie takie skurcze? Co na to wasi lekarze?

A ja własnie mam. Wcześniej był to jeden skurcz raz na kilka dni, ale obecnie mam ich już po kilka dziennie (zależy od mojej aktywności w ciągu dnia - jak sobie leżę to są jeden-dwa dziennie, ale jak już pochodzę, posprzątam to ostatnio miałam ich nawet 6). Ciężko jest mi powiedzieć czy one są bolesne, raczej czuję się mało przyjemnie podczas. Mówiłam o tym lekarzowi, ale mnie zignorował, machnął ręką i tyle, a ponieważ chodzę do dwóch lekarzy (z Lux-medu i prywatnie) i jak wcześniej o tym mówiłam temu drugiemu- prywatnemu to sie zaniepokoił i powiedział że moge brać no-spę jakby się nasiliło - to biorę. Za tydzień idę do tego z Lux-medu (co wcześniej się nie przejął) i tym razem to już go przycisnę w tej kwestii. Pozdrawiam.

reklama
Hejka mi tez lekarz powiedzial o tych skurczybykach- i wytłumaczyl mi to tak, że przed porodem macica jak sportowiec musi poczwiczyć i bede czasami takie skurcze mieć- mam się tym nie przejmować - oczywiście jesli będzie ich mało jak by się nasilały i były co pół godziny to wtedy szpital - a jesli dopadaja raz na kilka dni i to w nieregularnych odstępach to pełen luzik 8)

Do góry