reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wózkowy :)

Dziewczyny na głównym któraś z was pisała i dawała zdjęcia czerwonego wózka dla dzieci rok po roku nie mogę znaleźć na telefonie mogę prosić o więcej informacji? I czy można w Szczecinie taki zakupić czy tylko w Internecie?

reklama
Monika, to chyba mój :)
Baby Jogger City Select.
Przekleję, co o nim pisałam :)

Ja polecam nasz: Baby Jogger City Select. Choć za nowy trzeba dać ponad 3 tys. niestety...:/ Ale są wszystkie opcje - dwie gondole, dwie spacerówki, gondola + spacerówka, no i jako pojedynczy też się da złożyć i foteliki samochodowe wpiąć. Koszyk duży, wózek stabilny, duże koła (choć nie są pompowane). Dobrze się prowadzi.

Genialnie się składa stelaż (mają to opatentowane nawet), spacerówki albo gondole ściągasz i układasz jedna na drugiej. Trzymam wózek w bagażniku, bo na 3 piętrze mieszkam ;) Mamy peugeota 406 kombi i na tył wchodzi jeszcze trochę rzeczy, a i na złożonych spacerówkach jest tyle miejsca, że np. fotelik samochodowy mały wejdzie.

Zobacz sobie, jak to w praktyce wygląda:
* tu wersja gondola + spacerówka + sanki, czyli opcja ekstremalna ;)

* a tu dwie spacerówki; teraz jeździmy najczęściej tak, że są przodem do siebie

Jak masz gondolę z przodu, to spacerówka do leżącej pozycji tylko tyłem do jazdy się rozkłada. Ale możesz dać gondolę do tyłu, jeśli dziecko nie marudzi i nie musi Cię widzieć na spacerze, bo śpi. Aha, tylko wtedy spacerówka z przodu też tylko przodem do Ciebie pojedzie :) No ale coś za coś ;)

Zrobiłam Ci zdjęcia pojedynczej spacerówki:

Hamulec masz ręczny, z boku rączki zamontowany, więc tylna oś jest gruba i stabilna. My to wykorzystujmy tak, że Franek jak się zmęczy, staje na niej i tak sobie jeździmy :)

Zrobiłam też zdjęcie, jak to w bagażniku wygląda :)
Z tyłu jest jeszcze rowerek biegowy i kilka gratów drobnych ;)
Nie da się złożyć stelaża razem z wózkami - ani głębokim, ani spacerowym. Muszą być rozłożone.

Nastka ja mam lareta kupiłam jako nowość i nigdy więcej parę lat temu miałam tako i była wersja spacerowa super zawiodłam sie i już szukam opinii o wózkach trzeba brać poprawkę na nowości np u mnie wielkie wady wyszły przy spacerowce a opinie były dobre bo nikt nie zdążył przetestować spacerówki

no właśnie sama nie wiem jak zrobić z tym wózkiem... no nic najwyżej jak się na city move zdecydujemy to bedziemy go testowac :) mój m sie na niego bardzo napalił.... zobaczymy

Leo - Dla dwojga - Baby Jogger City Select Double 3w1 Głęboko-Spacerowy 3w1
znalazlam najtaniej na necie i z dodatkowym siedziskiem i gondola :) szukałam używanych i w tej cenie po 2 latach użytkowania ludzie sprzedają :) ja juz nie szukam teściowa z mama jak dorzuca to dam radę i kupie .jak myślicie czy kolor fioletowy to typowo dziewczęcy bo dla dwóch chłopaków potrzebuje a strasznie mi sie podoba fiolet. Ewa a jak z praniem ?

Monika, z praniem nie ma problemu, bo cały pokrowiec się ściąga ze stelaża. Tylko ciężko doprać tą część na nogi, bo wiadomo - buty, błoto, śnieg i to się strasznie brudzi. Ale cała reszta dopiera się normalnie :)

Największy minus tego wózka - żeby nie było tak różowo ;) - jest taki, że on ma spacerówki kubełkowe niestety. Tzn. kąt między oparciem na siedzeniem zostaje stały, nawet jak się do leżenia odchyla. Więc dziecku nogi idą troszkę do góry wtedy. Ale moim dzieciom to nigdy nie przeszkadzało. Nie jeździły w spacerówkach jako maleńkie niemowlaki, więc nie było problemu, bo po prostu do spania odchylałam o jeden poziom i tyle.

Dziewczyny szukajace wozku rok po roku znalazlam jeszcze jeden ciekawy :) iCandy
sa 2 rodzaje

tutaj iCandy Peach
1290695131-71955800.jpg1352374831-87680700.jpg1358249485-07675900.jpgiCandy-Peach-Blossom-285.jpgprod_000000_icandypeach_590_1333371838.jpg
a tutaj iCandy Pear
f3_4ee716e2dadf5.jpgicandy_pear_2.jpgiCandy-Apple.jpgicandy-pear-double-buggy.jpglarge_icandy_pear.jpg

znalazlam u mnie uzywane po ok.2000 wiec taniej niz jogger.
i na ebayu jest ich tez mnostwo po nawet 200funtow

Załączniki

• 1290695131-71955800.jpg
    1290695131-71955800.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 225
  • 1352374831-87680700.jpg
    1352374831-87680700.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 123
  • 1358249485-07675900.jpg
    1358249485-07675900.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 137
  • iCandy-Peach-Blossom-285.jpg
    iCandy-Peach-Blossom-285.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 118
  • prod_000000_icandypeach_590_1333371838.jpg
    prod_000000_icandypeach_590_1333371838.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 270
  • f3_4ee716e2dadf5.jpg
    f3_4ee716e2dadf5.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 141
  • icandy_pear_2.jpg
    icandy_pear_2.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 158
  • iCandy-Apple.jpg
    iCandy-Apple.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 238
  • icandy-pear-double-buggy.jpg
    icandy-pear-double-buggy.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 161
  • large_icandy_pear.jpg
    large_icandy_pear.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Aneta Norwegia Nowy zestaw icandy wozkow u nas dla dzieci rok po roku to 5 tys używane można za 1500 zł kupić tylko zastanawia mnie czemu baby jogger używane są prawie w cenie nowych? koleżanka ma i chwalila ten wózek ale cena zabija

Do góry