reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Techniczny czyli nowe wątki, pytania, propozycje

Moim zdaniem lepsze by bylo rozdzielenie wątkow. Bardzo mi sie miesza jak dziewczyny pisza o modyfikowanym i naturalnym, bo juz czasem sama nie wiem o czym czytam. Efekt taki,ze nie czytam tego watku dokladnie i pewnie wiele rzeczy nie zauwazam.

reklama
Ja uważam, że trzeba zrobić głosowanie - mi nie przeszkadza wspólny wątek. Może miałoby to sens na początku kiedy wszystkie zaczynałyśmy i było wiele pytań, wątpliwości. Chętnie czytam wypowiedzi dziewczyn tylko i wyłącznie karmiących piersią, często motywuje mnie to żeby przy następnym dziecku popracować bardziej nad sobą:tak: i osiągnąć sukces laktacyjny. Po za tym uświadamia nam ten wspólny wątek wszelkie okoliczności, problemy, które pojawiaja sie przy karmieniu butelkowym i jak i te przy karmieniu tylko piersią. To pomoże nam w przyszlosci dokonac bardziej swiadomego wyboru - jesli bedzie on mozliwy.
Ja do dziś karmię piersia i dokarmiam butlą - no i w którym wątku mam pisac?:-p
Obawiam się, że utworzenie dwóch wątków wprowadzi sztuczny podział (karmiące piersią i niekarmiące czyt. lepsze/ gorsze), którego ja do tej pory nie odczuwałam aż tak bardzo. A teraz będę już bardziej "butelkowa".... Piszę o swoich odczuciach więc proszę nie traktowac moich uwag osobiście:tak:

Obawiam się, że utworzenie dwóch wątków wprowadzi sztuczny podział (karmiące piersią i niekarmiące czyt. lepsze/ gorsze), którego ja do tej pory nie odczuwałam aż tak bardzo. A teraz będę już bardziej "butelkowa".... Piszę o swoich odczuciach więc proszę nie traktowac moich uwag osobiście:tak:
ja już tak poczułam, ale to pewnie tylko mój komleks na tym tle...

dla mnie rozdzielenie wątku ułatwiłoby trochę sprawę, byłoby właśnie przejrzyście - zarówno mamy karmiące butelką jak i piersią mają jakieś problemy, pytania, wątpliwości. Większość mam karmiących piersią jeszcze nie wprowadzała nowości, potem będziemy odstawiać od piersi..
dodam, że ja nigdy nie pomyślałam i nie myślę, że mamy które karmią piersią sa lepsze od mam karmiących butelką! takie myślenie jest dla mnie chore :no:

Mam karmiących piersią i tak jest więcej z tego co pamiętam - więc jeśli uważają, że taki wątek jest im potrzebny to należy się do ich prośby przychylić.

Chociaż oczywiście swojego zdania nie zmienię -
jak juz wspomnialam w poprzednim poscie podoba mi się tak jak jest.

Mamjakty jak już pisałam, że to są wyłącznie moje odczucia wynikające najwyraźniej z gdzieś tam głęboko ukrytych wyrzutów sumienia, że mi się karmić wyłącznie piersią nie udało.
Aby zakonczyc ten "spór" zróbmy głosowanko :tak: i wszytsko się wyjaśni.
Tak na marginesie - wiem, że ktos kiedys liczył ile z nas karmi piersią a ile butellka plus kobitki karmiące mieszaną metodą, ktos pamięta?

Dziewczyny nie wiem czy jest sens dzielić wątek o karmieniu piersią, mi to nie przeszkadza, a jego rozdzielenie może być trochę dyskryminujące.

Zrobicie jak będziecie chcieli, ale teraz kiedy dzieci mają już po 4-5 miesięcy nie wiem czy jest sens, bo rozwijać się bedzie wątek z wprowadzaniem posiłków.

Mi generalnie przeszkadza fakt starsznie dużej ilości nowych osób, większe zaufanie mam do was - razem przeszłyśmy 9 miesięcy :tak: a teraz tyle nowych ludzi, trochę się gubię :-(

I bedziemy wprowadzac coraz to nowe watki dla tych co juz zaczely wprowadzac a pozniej nastepny za trzy miesiace bo czesc dopiero zacznie i nie bedzie sie chcialo szukac we wczesniejszych postach?? Dla mnie bez sensu ale zrobcie jak uwazacie. Mi wszystko bedzie czy bedzie razem czy osobno ale raczej z przyczyn praktycznych a nie kompleksow czy ich braku..

ja kiedyś zrtobiłam ankietę ;-)
ale pewnie się trochę pozmieniało.
no i jest też kilka nowych osób.

JAK KARMIMY

CYCUŚOWE SSAKI:
Aga_q
Ania.Falko
AdiLea
Aniula244_24
Cammi
Celinka83
Daga23