reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Arwen gratulacje!!! a termin to gin i tak wg terminu ostatniej miesiączki liczy, wiec sama możesz sobie dokładnie wyliczyć: od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odjąć 3 miesiące i dodać tydzień i będzie git;)

Aniu tak jest, że jak chodzisz na kasę chorych to dostajesz skierowanie na usg na mościckiego i robi je jackowski albo asztab

Arwen, zgadzam się z Tonką, nie polecam Asztaba, strasznie niesympatyczny

chociaż jak dla mnie to usg, które oni obaj mi robili, były strasznie słabe w porównaniu z tymi, co miałam w tamtych ciążach. nic się nie dowiedziałam, dziecka nie widziałam, płeć poznałam dopiero po 30. tygodniu, o sercu, mózgu, kończynach nic się nie dowiedziałam, więc straszna kicha, a jackowski po 30 tygodniu nie umiał określić wielkości dziecka! jak go zapytałam ile mała waży, to powiedział, ze chyba w normie!

reklama
Tonka jesli chodzi Ci o koteckiego to na Curie przyjmuje przynajmniej tak pisze na stronie szpiatal szczeklika.

niestety nie ma zaduzo lekarzy ktorzy by przyjmowali na nfz i pracowali na nowym szpiatlu. Nie ma kogo wybrac kto bylby normalny, każy lekarz ma cos co jednej osobie nie przypasuje a drugiej owszem. A co do Asztabskiego mam cicha nadzieje ze do mnie bedzie "Normalny" Zwłaszcza ze mieszkamy od lat na jednej ulicy i znamy sie z osiedla. Przyjmniej Chrobka byl taki w stosunku do mnie ale ja sie z jego córka bawiałam

Witajcie :-) Jeszcze mnie tu nie było, więc może coś o sobie napiszę ;
mam 28 lat i jak widać na suwaczku jestem w 21 i 5 dniu ciązy :-)

Ja Wam polecam doktor Anne Smide, jest na starym szpital a na nfz przyjmuje na ul. Sowińskiego w poradni K. Jest bardzo dobrą i sympatyczną lekarką. Tam w gabinecie mają aparat do USG a Smida zawsze pokazuje maleństwo i mówi że to np. rączka czy nóżka itp.

:D To idę do Smidy Słyszałam o niej dużo dobrego tylko nie wiedziałam gdzie przyjmuje
No ja mam porównanie jak wygląda USG na nfz i prywatnie Mało tego prywatnie w Krakowie a w Tarnowie też się różni Nie wiem o co chodzi ale jak byłąm na USG w Kraku to zupełnie inny świat Bardzo zadowolona byłam Mimo że płaciłam 50 zł więcej niż w Tarnowie to USG trwało nie 5 minut tylko prawie 30 minut w sensie że nie cały czas mi jeździł po brzuszku tylko zatrzymywał obraz pokazywał tłumaczył a w Tarnowie rach ciach byle kase wziąć... Przykre
Arwen ja zawsze mam opóźniony zapłon GRATULUJE
JH Witaj i gratuluję maluszka Zaglądaj jak najczęściej bo jak widać u nas nuda :D

JH witaj
tonka w centermedzie na słonecznej przyjmuje lekarka która robiła mi 4d i świetnie wszystko opisuje i pokazuje , tłumaczy , nie wiem czy przyjmuje normalnie pacjentki ale chętnie bym do niej chodziła jakbym mieszkała w Tarnowie :tak:

JH cześć i gratuluję:)

Ola a jak ta Smidowa wygląda??

Basia wiem, że Jackowski i Asztabski robią usg na NFZ bo z wikim mi robili chyba Asztabski mi tylko robił i pamiętam, że też płeć poznałam dopiero w 31 tc jak do szpitala trafiłam ze skurczami bo tak to [ponoć nie było widać a Asztabski ani raz nie pokazał mi Wiktorka byłam na niego wściekła. On chyba uznaje, że jak kobieta nie płaci to nie musi widzieć, np jak chciałam zobaczyć i go o to poprosiłąm to mi powiedział, że wystarczy, ze mąż widzi bo byłam z A.

Kotecki teraz robił mi usg długio i wszystko tłumaczył więc w sumie zadowolona byłam.

Anrysa, Smidowa jest dosc wysoka, szczupła blondynka tak z wyglądu taka spoko ale jaka naprawde jest to nie wiem ja ja znam tyle co ze szpitala ale wydawała sie ok

reklama
Do góry