reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

anrysa widzisz węgielek cię sprowadziła na ziemię :) - ja tam wolałabym żeby mała ząbków jeszcze nie miała, bo dziś to mnie tak mocno ugryzła tymi dwoma co ma że gwiazdy zobaczyłam .. ja u zosi to zaraz po urodzeniu widziałam białą plamkę na dziąsełku wiec wiedziałam że niebawem wyjdą i teraz też już górne jedynki przeswitują więc pewnie też niebawem sie pojawią .. wiec sie nie martw

moniaaga - gratki dla małej, u nas tez bez objawowo wyszły dolne ząbki .. szkoda że sie nie zgadałyśmy wcześniej mogłybyśmy razem na spacerek pójść ;)

reklama
Ależ drastycznie zostałam na ziemię sprowadzona. No niby o tym słyszałam, że do 18 miesięcy.

Monia a mnie Maciuś dzisiaj znowu olał, tzn w dzień może dwa razy go udało mi się przystawić i to nie wtedy jak był głodny tylko wtedy jak chciał spać i bardziej chciał się przytulić, w nocy niby go przystawiam i to kilka razy i słyszę, że coś tam je, więc teraz już zostało tylko nocne karmienie ale dobre i to, nawet jakby to miało tylko tydzień jeszcze potrwać to każdy dzień się liczy. A rzeczywiście co do zębów to musi boleć jak tak dziecko ugryzie auuu.

Zagłaszam się marnotrawna :) Miałam parę ostatnich dni zabieganych, bo tato miał 70tkę i postanowiłyśmy mu z siostrą kupić prezent, który wymagał sporo wybierania :) potem chciałam mu jeszcze upiec takie słone paluszki i sama impreza też właściwie cały dzień zajęła.
Widzę u Was to na tapecie ząbki :) Ja jeszcze mam daleko do tego. Teraz to mi się wydaje, że jeszcze strasznie daleko do terminu -80 dni. A ja już się toczę, a mój mąż na mnie mówi Obelix, a mama per balonie :) Nie przejmuje się tym tak za bardzo, bo w końcu w ciąży jestem i taka kolej rzeczy. Bardziej zaskakuje mnie fakt, że ten brzuchol tak zaczyna przeszkadzać w wstawaniu, schylaniu itd..

Acha i spóźnione życzenia dla Zosi - sto lat!

No właśnie duuuużo :) mam 11 kg więcej a dopiero 29 tydzień. Ostatnio miałam taki miesiąc, że nie wiedziałam jak i kiedy a przybyło mi przez 4 tyg 4 kg. Teraz się pilnuję i przez te dwa tygodnie przybyło mi tak jak powinno, czyli 1kg. A jeszcze tyle przede mną, że jak pomyślę ile mnie jeszcze przybędzie, to się zastanawiam jaki sprzęt trzeba będzie wynająć do mojego transportu :szok:

rojku nie martw się wagą , ja w pierwszej ciąży przytyłam 27kg a w pół roku wszystko mi zeszło i mieściłam się w swoje spodnie sprzed ciąży :) ,teraz mam już 13kg na plusie i jeszcze trochę przybędzie przez te 2 miesiące ale wiem że później znowu zgubię

Witam

rojku-a co kupiłas tacie, jeśli można wiedzieć?

Ja w ciąży przytyłam 6 kg, ale moją wagą wyjśćiową bylo prawie 100. Wszyscy mówili,że jak karmie to zrzucę.Niestety- u mnie raczej tych kg przybywa...Ale tak samo miałam przy Miłoszu.

momo-spacerek koniecznie! może umówimy się w parku, na telefon? mój nr 609549181. I dogadamy się z terminami, co?

Zaczęliśmy reh. Cały czas płakała...Mam nadzieję, że to tylko takie początki.
A my, oprócz Asi, zakaterzeni i zasmarkani.
Ostatnio jest b.płaczliwa, nie-do-zabawienia ,rączkowa itp. Teraz moje wyjście do wc to dramat.

Właśnie mnie woła.
Buziaki, kobitki

reklama
hejka Moniaaga skad ja to znam hah nie wiem jaki to powod tzn u nas wkoncu chyba zabkowanie ale mam to samo a juz nie wspomne jakbym chciala gdzies wyjsc i sie ubrac to juz wogole koszmar bo nie usiedzi tak jak dawniej tylko ryk i nawet to ze na rece go wezme nie pomaga mam nadzieje ze to mu szybko minie

Do góry