reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

reklama
Kasia - Twoja Księżniczka Ania to cała Ty, podobna jest do Ciebie bardzo. Ciekawe jak się czujesz po cc i jak sobie dajesz radę. Pewnie pierwsze koty za płoty choć początki są trudne. Jak karmienie, laktacja, no i jak malutka Ci śpi w nocy?

Widzę mamusie że macie temat wózków na topie, ja doszłam do wniosku że nie bedę kupować wózka 3w1 bo w zimie chyba mało się przyda, za to na wiosnę chcę kupić jakąś fajną spacerówkę. I też jestem zdania że taniej jest na Alle z tym że trzeba wziąść pod uwagę ewentulane naprawy.. no i też najpierw pójdę do sklepu zobaczyć, oglądnąć, dotknąć zanim kupie na necie i nie wiem czy na alle czy w sklepie. Podam Wam link do sklepu w którym są chyba wszystkie marki i w różnym przedziale cenowym. Może się przyda przy wyborze : ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE - sklep internetowy

pozdrawiam i miłego wieczorku

momo powiem Ci że ja chciałam kupić wózek fotelik i baze właśnie w tym sklepie. Czekałam do ostatniego miesiąca Było 2 tygodnie do porodu więc zadzwoniłam cała zadowolona a pani mi powiedziała że na wszystko muszę czekać od miesiąca do dwóch... Na szczęście w mieszku mieli wszystko czego było mi trzeba I nawet taniej
Co do wózków 3 funkcyjnych to nie wiem czy można kupić spacerówkę z możliwością wpięcia fotelika Ja w sumie gondolkę używałam tylko na spacerach tyle że chodziłam na nie często ale to było lato i wiosna Wszędzie indziej wpinałam fotelik.

mój Kuba grudniowy i powiem wam że nie wyobrażam sobie siedzieć w domu cały czas , po dwóch tygodniach zaczeliśmy spacery , najpierw krótkie 10-15 min później coraz dłuższe :tak:
anrysa oczywiście zrobisz jak uważasz ale dziewczyny dobrze radzą ,najlepiej zobaczyć jak wyglądają wózki w sklepie a potem możesz kupić w necie , możesz też poszukać wózka na tarnowiak.pl wtedy możesz sobie na miejscu oglądnąć używany wózek i wtedy się zdecydować ;-)

szczerze to nie wiem jakie ceny ma ten sklep w porównaniu do konkurencji bo link podałam tylko po to że jest tam cała masa firm i modeli - można coś "wybrac" a ruszyć na miasto pooglądać w realu. W sumie to ja mam stary wózek i na początek mi wystarczy ale potem chce zgrabną spacerówkę...

ja dziś śrenio wyspana przed 23 obudziła mnie zgaga i nie spałam dość długo nie wiem o której zasnełam no a rano wycieczka do wc więc już nie śpię od 6

we wtorek byłam u gina z usg mała waży niecałe 2 kg :szok: co będzie dalej? jak wam dzieciaczki przybierały na tym etapie ciąży, boję się zeby nie dobic do 4 kg bo nie wiem jak urodzę... pozatym podobno zero rozwarcia ale w tej ciązy wyglądam jak słoń albo kobieta w 11 mcu ciąży :zawstydzona/y:

co dziś dobrego myślicie gotować na obiadek.. mnie coś weny ostatnio brak a i apetytu nie mam ... choć złośliwi mogliby stwierdzić że non stop jem :eek: miłego dnia kobitki

Witam wszystkie :-) ale cieplutko w tym listopadzie, chce się żyć :-D

Momo ja też mam ciężkie noce, wstaję, piję, sikam, chodzę po mieszkaniu, rano jestem bardzo wcześnie wyspana. Na obiadek chyba pomidorowa z lanym ciastem i może naleśniki, też mi ostatnio weny brak, ale na to co wymieniłam przynajmniej wszystko w domu posiadam. Nie wiem ile moje dzieci na tym etapie ciaży ważyły i ciekawa jestem ile teraz maleństwo waży, ale powiem Ci, że to w sumie dobrze jak Twoja kruszynka tak przybiera, bo w razie wcześniejszego porodu już bedzie odpowiednio duża.

Miłego dnia wszystkim

węgielek nie chce rodzić przed terminem choć wiem że nie mam na to wpływu i pewnie i tak urodzę w grudniu to mimo wszystko wolałabym dotrwać do stycznia :eek: marzenia ściętej glowy co ...? no ja też jak gotuję to z tego co mam w domu bo do sklepu chodzić mi sie nie chce i zawsze niby ide po pare rzeczy a wracam z cieżkimi torbami i wkurzam sie sama na siebie bo nie powinnam dźwigać ... ehh

chyba zwlękę się z łózka bo zamawiałam pościel i przewijak na alle i mnie już poganiali żebym sie określiła jaki kolor chce ...

czy któraś w was jest może na styczniowym 2011 BB forum?? nieustająco miłego dnia ;-)

aaaa!!! bo mi sie przypomniało - co polecacie do noska : gruszkę, aspirator, sopelka, fridę ?? kurcze dawniej grucha była i odkurzacz a teraz człowiek zielony, taki wybór że nie wiadomo co lepsze .. no i co na ranę i pępek ?? tantum rosa, octenisept, rivanol, spiryt ( na pępuszek)?? jeju sporo mam jeszcze tych zakupów ... wrrr

Ostatnia edycja:
na pępuszek spirytus, a na katar stara gruszka, tradycjonalistką jestem;-) ja za to wolałabym w świątecznej przerwie urodzic, ale też obawiam się, że to marzenia ścietej głowy, nie wiem czy dziecie posłucha moich prośb;-)

reklama
momo u mnie na obiadek buraczki ,ziemniaki i pieczone mięsko , jeśli chodzi o dzidziusia to u mnie nie ważą , jedynie co mi położna powiedziała na miesiąc przed porodem że mały jest duży i waży ok 3500-3700g no i urodził się 4425g
do noska wybrałabym aspirator frida albo gruszkę elektryczną , a do pępuszka używałam takich jednorazowych gazików Hartman już nasączonych
na zakupy chodziłam zawsze z plecakiem i dzięki temu nie dźwigałam nic w rękach ;)
cieszcie się z pogody u mnie leje już chyba 3 albo 4 dzień z rzędu

Do góry