reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Hej :-)

AniaSm Igor ok ,dziś poszedł do przedszkola.Choć trochę kaszle ,ale byłam u lekarza ,zbadała Go powiedziała że nic nie ma na oskrzelach ,gardło czyste więc

może chodzić a kaszel to może nawet do 8 tygodni być :shocked2:.Więc wypisała zaświadczenie że może jeszcze kaszleć ale nie zaraża ,i tyle.Daje mu cały czas Rubital ,mam nadzieje że mu szybko przejdzie :tak:.A pogoda u nas o dziwno ładna ciepło przyjemnie :-):-).

A jak twój synuś ,i mężuś :-):rofl2:?? No i Ty :-);-):rofl2:Rzecz jasna.

Ciężarówki na pewno będziecie miec piękne i zdrowe dzieciaczki :-):-).I tego się proszę trzymać :-):-).

reklama
Dziewczyny mam do was pytanko. Otóż zastanawiam się nad wózkiem. Chcemy z mężem kupić ten 3w1 z fotelikiem od razu. Bo co tu dużo mówić, niemal codziennie będę małego wozić w samochodzie. I kurcze zastanawiam się czy te foteliki w zestawach 3 w 1 odbiegają jakoś znacząco w bezpieczeństwie od fotelików normalnych, przy stłuczce czy wypadku. Nie mam teraz na tyle kasy by kupić fotelik osobno jakiś super drogi i szczerze to po prostu też bardzo wygodnie dla mnie będzie wkładanie fotelika do stelarza wózka np na zakupach czy gdziekolwiek bo po prostu mała kobietka ze mnie i wiem, że nie udzwignę tego fotelika z dzieckiem na dłuższą mętę. Nie stać mnie też na niewiadomo jaki wózek. Tak myślałam o zestawie do 1500 zł. Może któraś coś doradzi.

AniaSm Kamil je już ładnie chociaż czasem mu się zdarza zwrócić zwłaszcza jak mu daje większe cząstki :) Ale jest dobrze
anrysa ja kupiłam x landera i dokupowałam do niego fotelik maxi cosi i adaptery no i baze do samochodu Powiem Ci że zwłaszcza baza mi ułatwiła życie bo nie musiałam ciągle wypinać i wpinać małego (a czasami było to nawet kilkanaście razy dziennie)
za całość zapłaciliśmy jakieś 2600 zł Możesz poszukać gdzieś używanego fotelika, do niego są adaptery za 30 zł ale nie wiem pod jakie wózki pasują. Ważne żeby fotelik miał znak E4 wtedy jest bezpieczny (tak mówili w jakimś programie na temet fotelików)

Dzięki Tonka. 2600 zł to kosmiczna cena, ja mogę wydać max 1500 - 1600 zł inaczej nie wyrobie się ze wszystkim. Ale wiesz co popytam w sklepach bo może dało by się kupić np wózek 2 w 1 i dokupić do niego fotelik ciut lepszy, skoro są adaptery. No i dzięki za ten symbol E4 nie miałam o nim pojęcia. Ja przy Wikusiu mało jeździłam, a teraz wiem, że ciągle będę jeździć samochodem, w końcu jestem przedstawicielem, w dodatku w sierpniu planujemy wyjazd nad morze albo Polskie albo Chorwacja, daltego chcę mieć pewność, że fotelik to nie będzie jakaś straszna porażka a bez sensu kupować dwa foteliki.

anrysa my te z się wybieramy nad morze Jeżeli mogę Ci coś polecić to polecam pustków Idealny dla rodziców z małymi dziećmi No i jak pogoda nie dopisuje to można skoczyć do międzyzdrojów kołobrzegu lub świnoujścia bo niedaleko :) Ja mojemu wspominałam o Chorwacji ale on ma w głowie tylko Egipt... ale może mu go wybiję :D
Wracając do wózka to szczerze Ci powiem że raczej z fotelikiem nie pojedziesz nad morze bo zwyczajnie będzie za mały. Mój Kamil ma 7 miesięcy waży ok 10 kg i już się ledwo mieści i na dniach będziemy kupować nowy (powinniśmy to zrobić już pwnie z miesiąc temu...)

Kasia słodziutka ta Twoja Ania :tak::tak::tak::tak:
Anrysa a może poszukaj na allegro jakiegoś używanego zestawu ,Xlander albo Quinny ,ewentualnie jakiejś innej firmy , zgadzam się z tonką że baza do fotelika ułatwia życie i nie trzeba się ciągle męczyć z pasami ;-)
WÓZEK ATLANTIC BABY DESIGN ESPIRO 2010 + FOTELIK (1287226724) - Aukcje internetowe Allegro
WÓZEK QUINNY SPEEDI SX CAŁY FAJNY ZESTAW !!! (1285328513) - Aukcje internetowe Allegro*A*WÓZEK X-LANDER XQ+GONDOLA FOTEL DUŻY ZESTAW (1286721777) - Aukcje internetowe Allegro
myślę że jak poszperasz to na pewno cos znajdziesz , u mnie sprawdza się quinny freestyle comfort bo ma siedzisko przekładane i mogę Kubę mieć do siebie albo przodem do kierunku jazdy co się sprawdza przy dużym wietrze
mam nadzieje że chociaż trochę ci pomogłam ;-)
Igorekk u mnie leje :-( , no ale to norma więc i tak wychodzę z małym na spacer ;-) poza tym jeszcze tylko miesiąc i Kuba skończy roczek :szok::szok: ale to zleciało ,normalnie nie mogę uwierzyć , a ja jak przystało na kurę domową ;-) sprzątam ,piorę ,gotuję heheh :-)
już niedługo jedziemy do PL i już się doczekać nie mogę normalnie

kasia cudna ta Twoja malutka Mam nadzieje że kiedyś wypali jakieś wspólne spotkanie i nasze maluszki sie poznają ;)

AniaSm przepatrzyłam już normalnie chyba całe allegro, za dużo tam tego:-). Kurcze ja raczej kupie w sklepie albo hurtowni, bo raz, że mój musi zobaczyć i dotknąć, dwa ja też chcę tak namacalnie sprawdzić jak mi się będzie prowadzić wózek, bo wspominałam, że ja jestem malutka i to czasami jest na prawdę duży problem. Wczoraj byłam w Mieszku to mi babki mówiły, że najlepszy jest maksi cosi i że on wchodzi tylko do x-landera, który jest dla mnie za drogi. Wogóle to tak się zastanawiam, czy jest sens kupować wózka z gondolą skoro ja urodzę w styczniu albo w grudniu, w pierwszym miesiącu w zimie raczej na spacer będę mało wychodzić, jak wogóle wyjdę, głównie będę jeździź autem. Więc zastanawiam się nad zestawem spacerówki, oczywiście takiej z pokrowcem, żeby można z mniej zrobić głęboki wózek na razie i fotelika, albo właśnie wpiąć lepszy fotelik do tej spacerówki, tylko czy da się takie coś zrobić. Wogóle wszyscy się zachwycają tym maksi cosi ale czytałam też o jakiś fotelikach firmy Roemer, britax, ale w naszych sklepach jakby nie isniały.
Kasiazar piękna ta twoja Anusia:)

reklama
anrysa ja też czytałam o tym roemer, ciężko go dostać. My kupiliśmy maxi cosi bo miłą licencjie E4 i dostępną baze no i pasował do x landera. Teraz się przymierzamy do kolejnego fotelika bo ten już jes dużo za mały...

Do góry