reklama
AniaSm
Fanka BB :)
mam żel Bobodent ;-) i czopki paracetamolu p/bólowe i p/gorączkoweAniam moze kup malemu jakas masc na lagodzenie zabkowania lub cos przeciwbolwego. Z tego co pamietam to moja siostra dawala Apap dla dzieci a masc sachol ale nie wiem czu u Siebie dostaniesz ale jak znasz dobrze jezyk to w aptece napewno Ci doradza
współczuje pieluchowania , a może spróbuj małego nosić w chuście , wtedy ma nóżki na żabkę , a do pieluchy na pewno się przyzwyczai to tylko kwestia czasu ;-)Witam Dziewczyny
Pogoda rzeczywiście do niczego, aż się nie chce z domu wychodzić.
Byliśmy wczoraj z Kamilkiem robić USG bioderek a dziś u doktora dopasować pieluszkę. Cóż mały musi być pieluszkowany i dzisiejsze popołudnie spędziłam na pikowaniu pieluszki i przyszywaniu do niej rzep. Co do szczepienia to chyba też wezmę płatne, zwłaszcza po tym jak dziś słyszałam przeraźliwy płacz jednego maleństwa, kiedy czekaliśmy do doktora.
co kupiłaś ciekawego?? :-)Cześć dziewczyny :-)
Violaz -nie marudzisz nam :-)i tak jak napisały dziewczyny po to tu jesteśmy żeby Cię wysłuchać i pocieszyć:-).Najwidoczniej dzidziuś woli sie urodzić jak będzie ładniejsza pogoda i cieplej ;-).Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :-).
AniaSm -ale Ci zazdroszcze tej pogody:-).U dalej nie za fajna pogoda ,choć chyba troszkę cieplej,I spóldzielnia włączyła ogrzewanie i mam cieplej uff.
Tonka- czyli Kamilek ma coś z bioderkami ,skoro musi nosić ta pieluchę?
A szczepienie to chyba faktycznie lepiej te płatne :-)
Uciekam na miasto choć mi sie nie bardzo chce .Ale musze zakupy większe zrobić .
Miłego dnia dziewczyny :-)
no właśnie tonka jak blizna??Tonka -pewnie na początku będzie marudził ,ale potem sie przyzwyczai .A jak tam samopoczucie :-)??Bo pisałaś że po porodzie nie najlepiej ??
jestem po ciężkiej nocy , mało spałam bo Kuba co chwilę się budził i płakał więc chodziłam z nim po pokoju , leżałam na sofie i wogóle jeszcze inne dziwne rzeczy poza sypialnią żeby mój D się wyspał bo rano do pracy :---( normalnie nie mam siły , dobrze że wkrótce weekend , a dzisiaj znowu marudził i miał gorączkę 38,8 i znowu czopki poszły w ruch i na wieczór już było dobrze ale nie wiem co znowu będzie w nocy , mam nadzieje że będzie chociaż trochę lepiej
miłego wieczoru
tonka
Marudził dziś cały dzień... tylko nie wiem czy przez pieluche czy przez zmiane mleka Bo Kamil miał wieczne odparzoną pupe i zielonkawe kupki więc zmieniłam bebilon na nan i odnotowałąm poprawe co barwy ;-) i odparzenie znikneło ale małemu po nan strasznie się ulewa i płacze zaraz po jedzeniu...Tonka -pewnie na początku będzie marudził ,ale potem sie przyzwyczai .A jak tam samopoczucie :-)??Bo pisałaś że po porodzie nie najlepiej ??
Co do blizny to powoli dochodze do siebie Jeszcze troche boli ale to tylko moja głupota. Zamiast leżeć w domu jak położna kazała to ja wszystko robiłam i mam teraz tego efekty... Ale już jest lepiej niż było
Nie wiem czy już pisałam ale do szczepienia idziemy w poniedziałek Ale będzie darcie Już mi żal mojego maleństwa
AniaSm biedny ten twój Kubuś Mi to na samą myśl o ząbkowaniu sciska żołądek z nerwów Będzie się wtedy działo
Tonka moj po bebilontez robil zielone kup ponoc to standard, ale nie odpazaly go moze to wina pieluch czasem odpazaja. Ale jak po nan zniknelo to spoko. A co do ulewania to moj tez na nan i mu sie ulewa do te pory lekarz mi polecil zeby do mleka dawac nutriton troche lagodzi i kupki dzieki temu mial leprze. A co do odparzeni to wiesz ja rozne produkty przetestowalam i najlepszy okazal sie puder jonsona.
juz myslalam ze sie pogoda wyklaruje wybieralam sie z malym na spacer a tu deszcz wrrrrrrrr......
Tonka gdzie bylas u ortoped? dlugo czekalas na wizyte?
Ja z malym mam isc ale do poradni rehabilitacyjnej b moja "kochana" tesciowa stwierdzila ze ma cos z nozka, ja tego nie widze i lekarz tez dokladnie sie malemy przyjrzal ale dal na wszelki wypadek skierowanie i musze sie w koncu wybrac. Mialam isc znim najpierw do ortopedy ale ponoc dlugo sie czeka wiec od razu dala skierowanie na rehabilitacje.
wogole wd moje tesciowej maly malo sie rusza.
Aniam biedny malec oby szybko sie przebily zabki
Poadrawiam was
juz myslalam ze sie pogoda wyklaruje wybieralam sie z malym na spacer a tu deszcz wrrrrrrrr......
Tonka gdzie bylas u ortoped? dlugo czekalas na wizyte?
Ja z malym mam isc ale do poradni rehabilitacyjnej b moja "kochana" tesciowa stwierdzila ze ma cos z nozka, ja tego nie widze i lekarz tez dokladnie sie malemy przyjrzal ale dal na wszelki wypadek skierowanie i musze sie w koncu wybrac. Mialam isc znim najpierw do ortopedy ale ponoc dlugo sie czeka wiec od razu dala skierowanie na rehabilitacje.
wogole wd moje tesciowej maly malo sie rusza.
Aniam biedny malec oby szybko sie przebily zabki
Poadrawiam was
tonka
No wreszcie słońce :-) Pewnie wszystkie dziś pójdziemy na spacer
arwen ja byłam u pediatry na IV rejonie na osiedlu 25-lecia u dr Korczaka U ortopedy nie byliśy bo nie było takiej konieczności
Co do odparzeń to u mnie pomogła zwykła mąka ziemniaczana Nie wierzyłam ale ona naprawde działa cuda
Teściową się nie przejmuj Moja np dziwi się że mały czasem płacze (ciekawe czy jej dzieci nie płakały) Zresztą z mamą mam ten sam problem
arwen ja byłam u pediatry na IV rejonie na osiedlu 25-lecia u dr Korczaka U ortopedy nie byliśy bo nie było takiej konieczności
Co do odparzeń to u mnie pomogła zwykła mąka ziemniaczana Nie wierzyłam ale ona naprawde działa cuda
Teściową się nie przejmuj Moja np dziwi się że mały czasem płacze (ciekawe czy jej dzieci nie płakały) Zresztą z mamą mam ten sam problem
AniaSm
jestem delikatnie mówiąc przybita , to chyba jednak nie zęby Kuba miał prawie 40 stopni gorączki podałam mu paracetamol i spadła do 38 ale nie wiem już co robić , zadzwoniliśmy do znajomej pediatry to powiedziała że jak nie wymiotuje i je to nic się takiego nie dzieje i żeby tylko zbijać temperature nosz normalnie myślałam że mnie trafi , wiedziałam że oni tu się nie przejmują takimi rzeczami ale myślałam że jako nasza znajoma coś nam doradzi , jutro jeszcze kupimy syropek z ibuprofenem w razie czego , nie mam już siły :-(
zapomniałam napisać ,sąsiad mi naprawił wózek , więc jak Kuba przestanie gorączkować to wyjedziemy na spacer nową furą - to pozytyw dzisiejszego dnia
zapomniałam napisać ,sąsiad mi naprawił wózek , więc jak Kuba przestanie gorączkować to wyjedziemy na spacer nową furą - to pozytyw dzisiejszego dnia
Ostatnia edycja:
AniaSm- musisz sprawdzić czy mały ma napuchnięte dziąsełka,czasem dzieci maja takie wysokie gorączki przy ząbkach.Albo coś Go zbiera ,jesli dziecko gorączkuje 3 dni i temperatura nie spada to trzeba do lekarza.Byc może ze to gardełko go boli a on Ci nie powie ,musi Ci go zbadać lekarz.Może to jakaś wirusówka ,może trzrydniówka.Daj znac co u Was ??Acha i zmien mu na ibuprofen na goraczkę jeśli podawałaś cały czas paracetamol.
Biedny Kubus, wysoka goraczka
moze zeczywiscie gardelko go boli. Moj Pati jak byl chory to tez mi w noc co chwile sie budzil i plakal, tylko z tym ze on goraczki nie mial. My z meze nigdy nie goraczkowalismy. Jak bylam z ni m u lekrza to az sie zdziwilam bo to tchawica.
Oby to tylko zabki byly.
A ja dzis dostałam @ az tak mnie wszytsko boli, przed ciazom nie mialam takich bolow. i jeszcze ze mnie stasznie cieknie ze przemoklam.
moze zeczywiscie gardelko go boli. Moj Pati jak byl chory to tez mi w noc co chwile sie budzil i plakal, tylko z tym ze on goraczki nie mial. My z meze nigdy nie goraczkowalismy. Jak bylam z ni m u lekrza to az sie zdziwilam bo to tchawica.
Oby to tylko zabki byly.
A ja dzis dostałam @ az tak mnie wszytsko boli, przed ciazom nie mialam takich bolow. i jeszcze ze mnie stasznie cieknie ze przemoklam.
Arwen- wierzę Ci .ja też jak dostała 1 @ po porodzie to umierałam myślałam że jakiegoś krwotoku dostałam cały czas zmieniałam wkłady tak sie ze mnie lało tragedia .Tak chyba zawsze jest na początku.Jak tam byliście gdzies na spacerku :-)?
AniaSm- jak mały lepiej gorączka spadła.???
AniaSm- jak mały lepiej gorączka spadła.???
reklama