reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarczyca a ciąża

Anulaaa ja tu nic nie rozumiem, faktycznie ten lekarz jakiś porąbany.
Po pierwsze super że wykluczył PCOS !!!
To jest mega super wiadomość i to że masz owu i miesiączkujesz bo to podstawa.
Niepokojące jest to że lekarz Ci łaskę robi że Ci zrobi USG i w ogóle nie ma czasu z tobą rozmawiać ehhh... nasza wspaniała służba zdrowia. Na dobrą sprawę to jego chyba g... interesuje to że Ty chcesz być w ciąży on wychodzi z założenia ze ma Cie zbadać i do widzenia..następny!. Kurcze ale mi ciśnienie takie coś podnosi. Niestety jest przepaść pomiędzy państwową i prywatną służbą zdrowia, bo jak przyjdziesz i położysz 100 czy 200 zł na stół to Ci lekarz jeszcze zaniesie na fotel. Tak samo jest w stomatologii....
No ale wracając do tematu co on Ci za rzeczy opowiada z tą chlamydią???
Może źle usłyszałaś?
Anulaaa widać że masz mnóstwo wątpliwości co do diagnoz i leków które dostałaś.
Ja myślę że powinnaś iść znowu, do innego. Tak to masz same znaki zapytania w głowie na dzień dzisiejszy.
Albo poczekaj na @ lub jej brak i wtedy idź zapytaj o te leki. Ja bym poszła do innego, może jakiś inny lekarz okaże trochę
zainteresowania pacjentką niż tamten konował.

reklama
Ja też nie rozumiem... Lekarz do kitu...

Bardzo się cieszę, że wykluczył.. To o miesiączkowaniu to sama wiedziałam nie musiał mnie oświecać... Ale strasznie mnie wkurzył.Kochana ja byłam PRYWATNIE! I tak mnie potraktował! Nawet opisu USG nie zrobił. Dał tylko zdjęcia na których za przeproszeniem nie wiem co jest i gdzie. Nawet nie robił badania tego zwykłego - przecież jest ono standardem chyba co?

Kochana dobrze usłyszałam to o Chlamydii - powiedział tak: czy nie mam jakiegoś zapalenia, czy poprzedni ginekolog mi nie mowił nic na ten temat. Ja mówię, że nie.. Bo on twierdzi, że jakiś zapach dziwny czuje. i dał mi antybiotyk Azitrox przez 3 dni mam brać oczywiście jeżeli jak to ujął: "Jeżeli pani nie zaciąży". Nie wiem ja tam nic nie czuję dziwnego ani mój piekny też nie :/. Bynajmniej nie narzekał nigdy a ja też nie czułam nic. Przecież powinien mi zlecić badania na tą chlamydię skoro ja podejrzewa..

Pójdę ale na NFZ do polecanej przez kumpelę babki - poświęca pacjentowi nawet 30 minut i odpowie na kazde pytanie. Jedynie szkoda, że nie robi usg.. Bo nie mają tam sprzętu ale trudno.

Ostatnia edycja:
Tygryseczek z wysokim TSH ciężko zajść w ciążę i grozi to poronieniem. Przede wszystkim trzeba je obniżyć, a to idzie szybko i bezproblemowo za pomocą leku. Wiesz, że często jest tak, że jak dziewczyny obniżają TSH i dostaną zielone światło na staranka to zachodzą w pierwszym cyklu? :)

Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa.......ale ja także zmagam się z tarczycą
W listopadzie ubiegłego roku dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy. Moje początkowe TSH wynosiło 12,400. Od stycznia jestem na tabletkach. Przyjmuję Euthyrox N100. W chwili obecnej TSH wynosi 1,700. Z mężem staramy się o dzidziusia, ale nam także nie wychodzi :no:.
Mój endo twierdzi że TSH jest jeszcze za wysokie. Powinno być w granicy 1 a 1,5. Wtedy jest podobno odpowiedni poziom hormonów.
15 października wykryto u mnie polipa macicy. W chwili obecnej czekam na zabieg.
Czy któraś z was miała usuwanego polipa metodą histeroskopową??
Troszkę się boję tego zabiegu :confused:
Pozdrawiam Was cieplutko

tygryseczek - spać Ci się chce bo to normalny objaw niedoczynności tarczycy - pod żadnym pozorem nie zachodź w ciążę przy tak wysokim TSH chyba nie chcesz żęby skończyło się poronieniem? Poza tym jak pisze Anulka to z takim TSH ciężko zajść..

Tygryseczek to prawda, że niektórym udaje się zajść od razu, po obniżeniu TSH szanse są ogromne poza tym przy niedoczynności taczycy możesz nie mieć owulacj nawet. Ja przez niedoczynność nie miałam pół roku okresu. Na pewno lekarka jak jest mądra każe Ci brać leki i Ci je przepisze! Musisz być dobrej myśli :)

Cześć MisiaMonisia :)

Niestety tu nie pomogę bo nie miałam takiego czegoś. Ale musisz być dobrej myśli. Może to przez tego polipa nie mogłaś zajść ? Nie bój się. Będzie wszystko dobrze :* Ale TSH miałaś ogromne - maskra. Nie zazdroszczę.. Czasem jest tak, że organizm dłużej dochodzi do siebie. Każda z z nas jest inna :) Jeżeli przez długi czas miałaś tak wysokie TSH to organizm mógł się nieźle rozregulować. A układ hormonalny to nie nerwowy - nie naprawi się z dnia na dzień :), tym bardziej, że jak mówię każda z nas jest inna.. Ja się dopiero drugi cykl po wyrównaniu TSH staram na całego. I jak na dzień dzisiejszy nie ma nic :p

Ostatnia edycja:
przy ktorej sie chudnie i tyje..?ja sie obawiam tycia bo odkad jestem w UK przybrałam na wadze 3 kilo... i idzie mi wszystko w boczki i brzuch....;(

Witamy MisiaMonisia ;)

Kochana jeżeli nie będziesz brała leków na tarczycę to będziesz tyła i nie schudniesz - po drugie być może po prostu zatrzymała się woda w organiźmie i nie tyle jest to tłuszczyk a woda. Bo przy niedoczynności i woda się zatrzymuje... Ja odkąd biorę Euthyrox schudłam + dietę stosowałam dla szybszego efektu. Wcześniej żadna dieta nie pomogła. Ale ja przytyłam 20 kg a Ty tylko 3 :) Więc nie martw się na zapas tylko mówię Ci od Euthyroxu czy innego leku na niedoczynność tarczycy nie przytyjesz. Nie ma opcji.. Tyjesz przez to, że masz niedoczynność. Jakbyś miała nadczynność to na odwrót chudłabyś a przytyć jakbyś chciała to za nic w świecie :)

reklama
Do góry