Witajcie Dziewczyny my tez używaliśmy przez pierwszy miesiąc oliatum, teraz używamy johnsosns baby naturals, płyn do kąpieli krem chroniący przed zimnem i wiatrem oraz krem chroniący przed odparzeniami, oraz po przewinięciu bepanthen. Te kosmetyki johnsona są bardzo wydajne i mozna je dostać w piotrze i pawle, są dla alergików. Dziewczyny do jakiej ujemnej temperatuty wychodzicie z maluchami na spacer i jak długo jesteście na dworzu?
reklama
hejka!
Myślałam, że Lothien dawno już urodziła tylko nie ma czasu dać znać co i jak, ale skoro nie to trzymam kciuki z całych sił, żeby było szybko i bezboleśnie :-)
Co do kosmetyków to widzę, tyle opinii co mam ;-)
Aga chwali krem Nivei do pupki, a mnie przez niego mało coś nie trafi, bo taki gęsty i jak to rozsmarować. My używaliśmy Linomag i sprawdził się, a teraz chciałam posiadaną próbkę Nivei zużyć.
Co do płynów do kąpieli to już różniaste przerobiłam i u nas wszystkie były ok: J&J 3w1, Bobini, Oillan, Nivea, AA (wkurzał przy dozowaniu ;-)), Hipp. Dajemy płyn do wody i tym małego myjemy. Przez pierwszy miesiąc nawet szamponu nie używaliśmy, choć mały naprawdę kudłaty jest, tylko właśnie tą wodą z J&J również główkę myliśmy.
Oliwka Hipp się przydała gdy na początku małemu skóra na stopach zaczęła się straszliwie łuszczyć.
Teraz Johnson naturals na niepogodę kupiłam.
A co do spacerków, to właśnie z godzinnego wróciłam. Ja zmarznięta, a mały cieplutki :-)
pozdrawiam :-)
Myślałam, że Lothien dawno już urodziła tylko nie ma czasu dać znać co i jak, ale skoro nie to trzymam kciuki z całych sił, żeby było szybko i bezboleśnie :-)
Co do kosmetyków to widzę, tyle opinii co mam ;-)
Aga chwali krem Nivei do pupki, a mnie przez niego mało coś nie trafi, bo taki gęsty i jak to rozsmarować. My używaliśmy Linomag i sprawdził się, a teraz chciałam posiadaną próbkę Nivei zużyć.
Co do płynów do kąpieli to już różniaste przerobiłam i u nas wszystkie były ok: J&J 3w1, Bobini, Oillan, Nivea, AA (wkurzał przy dozowaniu ;-)), Hipp. Dajemy płyn do wody i tym małego myjemy. Przez pierwszy miesiąc nawet szamponu nie używaliśmy, choć mały naprawdę kudłaty jest, tylko właśnie tą wodą z J&J również główkę myliśmy.
Oliwka Hipp się przydała gdy na początku małemu skóra na stopach zaczęła się straszliwie łuszczyć.
Teraz Johnson naturals na niepogodę kupiłam.
A co do spacerków, to właśnie z godzinnego wróciłam. Ja zmarznięta, a mały cieplutki :-)
pozdrawiam :-)
Serdecznie zapraszamy na Radzymińską 129 i na Twojemalenstwo.pl -wszystko dla Twojego dziecka Zamówisz przez internet a odbierzesz osobiście lub dowieziemy za drobną opłatą. Rzeczy potrzebne do szpitala można odbierać całodobowo ( np laktator )
Czesc dziewczyny!
Zycze Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świat, w cieplej i rodzinnej atmosferze!
Jak sie czujecie mlode mamusie?
Ja wciaz w dwupaku ale chcialabym tak pochodzic do stycznia wiec nie narzekam
Mala coraz bardziej sie obniza i bola mnie biodra itp. wiec ciezko chodzic.
Sprzatam sobie powolutku w domku- nie przemeczam sie naszczescie nie musze nic gotowac bo Swieta u rodzicow
Czas Swiat pewnie bedzie szybko mijal wiec dobrze a potem juz tylko bede czekac na coreczke
Pozdrawiam Was cieplo!
Zycze Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świat, w cieplej i rodzinnej atmosferze!
Jak sie czujecie mlode mamusie?
Ja wciaz w dwupaku ale chcialabym tak pochodzic do stycznia wiec nie narzekam
Mala coraz bardziej sie obniza i bola mnie biodra itp. wiec ciezko chodzic.
Sprzatam sobie powolutku w domku- nie przemeczam sie naszczescie nie musze nic gotowac bo Swieta u rodzicow
Czas Swiat pewnie bedzie szybko mijal wiec dobrze a potem juz tylko bede czekac na coreczke
Pozdrawiam Was cieplo!
reklama
Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywam ale jakoś wszystko mnie przerosło....nie chce narazie opisywać porodu bo nie chcę Gosi straszyć przed porodem...
Miło nie bylo, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i że nasza ślicznotka jest zdrowa!
Gosia trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze, szybko i bezboleśnie!
Niebawem opisze Wam wszystko, a tymczasem Wesołych Świąt Dziewczynki:*
Miło nie bylo, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i że nasza ślicznotka jest zdrowa!
Gosia trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze, szybko i bezboleśnie!
Niebawem opisze Wam wszystko, a tymczasem Wesołych Świąt Dziewczynki:*