reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

tanie pampersy!!

mariola_

Fanka BB :)
Miasto
Olsztyn
Oto strona z tanimi pampersami, jedyna wada to to ,że trzeba kupowac je hurtowo:-) ale przecież i tak będą potrzebne i tak , to rzeczy które nigdy się nie marnują. Mam nadzieję że Wam się przyda .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Te pieluszki są bardzo dobre, ponieważ nie obciążone są zbędną chemią jak pampersy. Są na pewno bardziej naturalne i zdrowsze.
Opis ze strony mówi sam za siebie.
Bambo Nature to pieluszki przyjazne środowisku naturalnemu.
Zapewniają dziecku komfort i swobodę ruchów, bez potrzeby pójścia na kompromis ze środowiskiem, delikatne i przyjemne w dotyku.
Pieluszki Bambo Nature otrzymały oznakowanie "Nordycki ŁabędĽ"
(oznaczenie ekologiczne nadawane w państwach skandynawskich).
Wymogi dla pieluch z tym oznakowaniem to m.in.:
- żadnych wybielaczy optycznych ani perfum,
- jak największy udział surowca odnawialnego,
- jak najmniejsza ilość odpadów produkcyjnych,
- żadnych płynów kosmetycznych.

Pieluszki Bambo Nature posiadają:
ściągacze w talii, rzepy, oddychające warstwę zewnętrzną i zabezpieczające krawędzie.
Wypełnienie: z oddychającej warstwy zewnętrznej.
Składniki: warstwa z polipropylenu przypominająca materiał.
Wkład chłonny z bielonej nadtlenkiem wodoru masy celulozowej.
Materiał chłonący z poliakrylanu, absorbent nie jest oparty na kwasie akrylowym, a na skrobi ziemniaczanej i granulacie.
System zamknięcia na rzepy z polipropylenu. Klej: termotopliwy.
ściągacze wykonane ze spandexu

Ja zamówiłam kilka sztuk, aby wypróbować. Jakością przypominają mi Huggiesy, są tylko bardziej kolorowe (dla mnie bez znaczenia ;) ) Wolimy pampersy (jak dla mnie sa bardziej miękkie), więc nie będziemy już ekperymentować :)
Te Bambo sa sporo droższe (wychodzi ponad 1 zł za pieluchę) - pewnie to, że są takie eko podnosi cenę.

Tu nie chodzi tylko o eco, ale o zdrowie dziecka, które ma przez pierwsze dwa lata swojego życia chemie przy pupie (pochłaniacze wilgoci, zapachowe paski balsamu) blebleble - wszystko to co ma nam ułatwić życie odbija się cieniem na zdrowiu naszych dzieci. Ale czy ktoś w ogóle zdaje sobie z tego sprawę? Skórka dziecka jest cienka, wrażliwa i chłonie te wszystkie wynalazki pampersowe niestety. :-(

Co myślicie o pieluszkach z Biedronki?

zosiczka moge wypowiedzieć się na temat pieluczek z Biedronki które nazywaja się Dada Premium MEGA PACZKA,naprawdę polecam my korzystamy od 11 miesięcy ponieważ są nie drogie(27'99)materiał z którego powstają jest bardzo przyjemny w dodtyku nie są sztywne, rzep można wielokrotnie odpinać i zapinać a co najważniejsze nie utrudniają poruszania się i są bardzo komfortowe do tego dostępne są również chusteczki nawilżające Dada w trzech wariantach zapachowych: naturals,sensitive i lavander:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry