reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tanie ale wielofunkcyjny czy warto??

Jeżeli chodzi o wózek wielofunkcyjny to ja mam cadeta z navingtona, w kolorze czerwonym ;-) Jak dla mnie bardzo dobry wózek, u nas szczególnie sprawdzał się w trakcie częstych podróży, KRK-Cz-chowa. Bardzo byłam zadowolona z ramy która jest mała po złożeniu i ze można było zapiać na niej sam fotelik. Jak dla mnie to było bardzo wazne bo dosc czesto jezdzilismy, a tak przynajmniej nie trzeba było małej z fotelika do gondoli przekąłdać. A jezeli chodzi o gondole, to bardzo sprawdziła się w zimie, bo ma duzo miejsca w srodku, wiec nie było problemu z kombinezonem czy dodatkowym kocykiem. Teraz przesiadamy sie na spacerowke, i tutaj tez nie mam na co narzekac. Ogladałam przed tym wiele wózków, ale jak dla mnie ten model sprawdza sie zdecydowanie najlepiej.

Załączniki

• cadet red.jpg
    cadet red.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Alamanda jakiego masz fajnego cadecika ;-) już wlasnie kiedys pisałam ze jak bym sie miała na wozek jeszcze raz decydowac to chyba wlasnie navington. A kolorek sliczny.
Ja jeszcze o moim, a w zasadzie siostrzanym x-landerze. Widziałaysmy te wozki w sklepie, i faktycznie x-a rewelacja, co wiecej widziałysmy ten wózek po renowacji, na targach ;-) moim zdaniem jak sie trafi na model z kolami wymienionymi to nie widać różnicy miedzy nowym a tym po renowacji. W sumie to nie było opcji zakupu na tych targach, ale teraz będa upatrywać coś ciekawego, jak zakupimy to sie pochwailimy ;-)

Polecam gorąco wózek w możliwością wpięcia fotelika w ramę - jak dla mnie to genialne rozwiązanie. Natomiast doszłam do wniosku, że z wózkiem trzeba niestety wszystko przetestować na sobie. Oczywiście opinie innych są bardzo cenne, ale to co dla kogoś jest zaletą/wada dla innych może być dokłądnie na odwrót. Przeczytałam gdzieś, że z kupowaniem wózka jest jak z budowaniem domu: pierwszy się buduje dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie... :) Bardzo mi się podoba to porównanie i uważam, że naprawdę dużo w nim racji.

Jeżeli chodzi o wózek wielofunkcyjny to ja mam cadeta z navingtona, w kolorze czerwonym ;-) Jak dla mnie bardzo dobry wózek, u nas szczególnie sprawdzał się w trakcie częstych podróży, KRK-Cz-chowa. Bardzo byłam zadowolona z ramy która jest mała po złożeniu i ze można było zapiać na niej sam fotelik. Jak dla mnie to było bardzo wazne bo dosc czesto jezdzilismy, a tak przynajmniej nie trzeba było małej z fotelika do gondoli przekąłdać. A jezeli chodzi o gondole, to bardzo sprawdziła się w zimie, bo ma duzo miejsca w srodku, wiec nie było problemu z kombinezonem czy dodatkowym kocykiem. Teraz przesiadamy sie na spacerowke, i tutaj tez nie mam na co narzekac. Ogladałam przed tym wiele wózków, ale jak dla mnie ten model sprawdza sie zdecydowanie najlepiej.

ALamanda, widze ze tez masz navingtona! A mozesz cos wiecej jeszcze napisac? Jak sie prowdzi? Jak z czyszczeniem, czy łatwo zapiąć fotelik na ramę? My sie wahamy pomiedzy dwiem ramami, corvet albo galeon. Chciałabym wózek bezpieczny, z dosc duzą gondolą, no bo zaraz po sierpniu sie jesień zaczyna :-( i trzeba bedzie te wszystkie koce, spiworki, itd. Panie w sklepie mi te wózki bardzo zachwalała, no a w sumie jak patrzyliśmy, to są naprawde solidnie wykonane, żadnych bubli! Cadet tez mi sie podobał, ale jednak coś z tych klasyków bardziej wolimy!

Ja posiadałam wózek Roan Marita Sprawdził się świetnie w zime i przy niskich temperaturach. Maly nigdy nie zmarzł w niej. Na śniegu też się świetnie prowadziła. Dość byłam z niej zadowolona tylko cieżar przeszkadzał. Za to polecam wózki baby welt Trójkołowy na pompowanych kołach waga na taki wózek zadziwiajaca bo waży zaledwie 8 kg. w wersji spacerowej z gondola już 9,5 kg. Wózek ten nie zawodny na każda pogode i trase świetnie sie sprawdził w górach i nad morzem. Zaś kolejny wózek z mojego użytku to Espiro Active Okropny i nie polece go nikomu!! Był straszny ze spaceru wracałam zmachana z ziajana i wogole . Kółka kreciły się jak tylko chciały z czasem stelaż przedni podniósł sie do góry i pierał sie tylko na tylnich kołach. ( wózek używałam ok 4 miesiecy). Za to każdemu polece wózek PICOLO świetny wózek używałam go aż rok :) Sprawdził się doskonale w zime i ulewne dni. Dziecko było suche po burzy jak sie założyło folie. Daszek dość spory i nie przeciekał. Dwie pozycje w tym wózku więc polecam dla co najmniej rocznego dziecka. No i jeszcze jeden wózek w kadencji mojego wychowania synka to QUINNY ZAPP rewelacja fotelik dla mniejszego dziecka i spacerówka teraz wyszła wersja ze spacerówką w której jest kilka pozycji ułożenia siedziska. No i można do nich także zaczepić gondole. A pozatym najmniejszy na świecie .

My bierzemy pod uwagę JEDO FYN 4. Raz już oglądaliśmy i spośród wielu innych przekonuje nas dużą gondolą, możliwością montażu spacerówki w obie strony, no i duzymi pompowanymi kołami. Jutro jedziemy na zakupy :)

Dziewczyny, a co sądzidzicie o wózkach Teutonia? Kolezanka mnie namawia na wózek na trzech kołach i sama nie wiem... Widziałam w internecie i wózeczki wyglądają ładnie (ale ich ceny już mniej...).

No jak wrzuciłam te wózki teutonia w googla, to faktycznie ceny kosmiczne! Co do samych trojkolowcow, to trudno mi powiedziec bo ja akurat jeszcze x-landerem xa. Ja jestem zakochana w tym wózku od samego poczatku :tak: bo wogule jak mysmy kupwali to sie bum na te wóżeczki zaczynał. No co dla mnie jest najwazniejsze, to fakt ze wozek ma prawie 2 lata, a nie widac po nim spcejalnych sladów uzywania. A musze powiedziec ze nie bardzo go oszczedzamy, bo zaliczylismy juz przysłowiowe góry i mazury :-) Teraz jak bym kupowała to zdecydowanie tez x-ladera, ale w takim kolorze
8.jpg
piękny jest! :tak:

reklama
To ja dorzucę swoje 3 grosze. Mieliśmy już 4 wózki. 2 wielofunkcyjne (mikado i x-lander) i 1 spacerówkę (baby design) i jedną parasolkę (cybex).
Z tych 4 z czystym sumieniem mogę polecić X-Lnadera. Mieliśmy model XA. Użytkowaliśmy długo w różnych warunkach. Najcudowniejszy wózek na świcie. Wygodnie się prowadzi. Szczególnie jak jedno dziecko w wózku, a drugie trzeba prowadzić za rękę. Nie straszne mu wertepy. Jedyny mankament - słaba amortyzacja. Szczególnie dla noworodka - potem to nie gra roli.
Jakby kto pytał to ta cybexowa parasolka też jest fajna. Pod każdym względem

Do góry