reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

Marta trzymam kciuki, żebyś się tak za ługo nie bawiła. No bo w nieskończoność to trwać nie może - widziałaś kiedyś 18 latka w pampersie?
No ale na serio to wiem, że może cię to dołować. Ale dla Antka to też jest uciążliwość. Moze spróbuj udawać, że ci to zwisa gdzie sika. Spokojnie przebieramy (przymusowa przerwa w zabawie). No i może jak zobaczy, że ciebie to nie rusza a on cierpi, bo jest mokry, bo musi się umyć i przebrać to jakoś się postara?

reklama
Wiecie co ten skubaniec zrobił??
Patrze a rogowka przykryta kocykiem, na nim poduszeczka a Antek głupawo sie uśmiecha... podchodze ja do kanapy odkrywam kocyk a tam plama po siku:wściekła/y:
czort mały probował zakryc te swoje sisi....
Pampki schowane, nie ma ich w zasiegu wzroku.

Powiem tak Victor tez mial taki etap i olalam po prawie 3 tygodniach sprzatania i pampki wrocily.nagle sam zaczol wolac na kibelek czy nocnik i odeszlo samo.Pisalam wam ,ze sie cofnelo a potem sam dorosl do decyzji bezpampkowej i do dzis dziala.Teraz nocnik schowany i juz tylko kibelek jest.Jezeli wcale nie wola a robi gdzie popadnie to moze i ty daj spokoj na chwile.Bo i u nas byly perfidne patrzenie sie na mnie czy Jacka i sikanie w gacie :-/

Bez pieluch chodzimy:tak::tak: w końcu:tak::tak: tylko z proszeniem rżnie bywa alejuz od 3 dni ani razy w majtki nie zrobił:tak: Pampek na noc zakładam:tak:

Pięknie! Gratuluję.

A macie pomysł, jak nauczyć dzieciaki niesikania w nocy?
Albo chociaż na dobry początek, mniejszego sikania?
Albo sikania, hmm "na zapas", czyli np przed wyjściem na spacer.
Jagoda sika tylko wtedy kiedy już bardzo jej sie chce. Wcześniej nie ma mowy, żeby siknęła. A zimą sikania pod krzaczek sobie jednak nie wyobrażam.

marta gratulacje dla Antka :)
joaska moj michal mial tak zawsze .... nigdy mu sie nie chce siku dopoki prawie nie popusci ... ja sposobu nie znalazlam ... z wiekiem jest lepiej ...

reklama
Maarta - gratulacje:tak:

Ja od wczoraj nie daję Indze na noc do picia soczków (rozcieńczone bobofruty itp) - wypijała przez noc około 1 l:szok: i zasikiwała 3 pampersy (trzeba było w nocy pilnować i jej zmieniać, bo inaczej się przelewały:baffled:)
Wczoraj jej wytłumaczyłam, że słodkie soczki w nocy psują ząbki i zrozumiała (widziała jak mojej mamie wyłamał się sztuczny ząb i wyrzygała z obrzydzenia:-D:-D:-D)
Dostała wodę niegazowaną do picia na noc ale jej zbytnio nie smakowała więc wypiła tylko troszeczkę i tylko jedna pieluszka była troszeczkę zasikana;-)

Do góry