reklama
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Ja tak też mam, ale zauważyłam, że to wtedy gdy Julek się czymś mocno zajmie. Zapytany nie chce do kibelka, wytrzymuje do ostatniej chwili, a potem sprint i coś niecoś popuszcza.Kurcze, a u nas jakas dziwna akcja sie zaczela. Vika biega bez pampersa od maja i wszytsko bylo ok, ale od miesiaca doslownie nie ma siusiania, aby nie miala mokrych majtek a czesto tez spodenek czy rajstop. Zastanawialam sie czy to nie jakies problemy z pecherzem, ale przeciez wtedy by ciagle latala do wc, a jest ok.
Powinnam z tym isc do lekarza?
A syn mojej koleżanki to ponoć popuszcza i bawi się dalej (robi sobie nieco miejsca w pęcherzu i ma kilka minut zabawy więcej).
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Olo też popuszcza podczas zabawy. Nie zawsze, ale zdarza mu się. Dlatego często mimo, ze mówi, ze mu się nie chce to go wysadzam. Zrobi i spokój. Takie przetrzymywanie moczu w pęcherzu jest czasem gorsze, bo sprzyja infekcjom. Lepiej częściej wysadzić niz potem rzeczywiście biegać do lekarza. W przedszkolu tez poprosiłam, zeby go sadzały troszkę częściej, bo tam z kolei pije duzo a mało je - próbuje oszukac żołądek.
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Ja tez z miejsca mam wizyte i tu i w PL
vici
Marta a jak tam z Antosia buntem bo caly czas zapominam zapytac.Wiem,ze juz sporo czasu minelo od tego jak mialas schowac pampki ale nie pamietam czy cos pisalas jak zareagowal.
U nas pampki tylko do spania i nawet w aucie wola ladnie siku a teraz juz lulu(po niemiecku w przedszkolu sie wyszkolil)Co prawda jak jesziemy do Klodzka to pampka zakladamy ale tylko dlatego,ze po drodze zasypia i lepiej aby wszystko bylo suche.No i w pieluche nie ma szans aby sie zalatwic.Trzeba stanac i sie zalatwic na szczescie jest dosc duzo miejsc postojowych po drodze :-)
U nas pampki tylko do spania i nawet w aucie wola ladnie siku a teraz juz lulu(po niemiecku w przedszkolu sie wyszkolil)Co prawda jak jesziemy do Klodzka to pampka zakladamy ale tylko dlatego,ze po drodze zasypia i lepiej aby wszystko bylo suche.No i w pieluche nie ma szans aby sie zalatwic.Trzeba stanac i sie zalatwic na szczescie jest dosc duzo miejsc postojowych po drodze :-)
vici
No to glowa do gory.Moaj siostra ma problem z mala bo ma to samo.Raz wola raz nie,raz z pampkiem a raz nie a jest 2 miesiace starsza od Victorka.
reklama
To nie takie proste oduzyc Antka....:-( Bajki o królu i tronie nie działaja, tak samo jak bajka o chłopczyku który nie siusia w pieluszki:-(Antek ma wszysko gdzieś:-( Wczoraj wieczorem pytam czy chce siusisu, powiedział ze tak, po czym patrzył mi głeboko w oczy i zrobił w majtki i sie smiał:-(po czym powiedział juz:-( a pampki na dzien juz schowane, zakładane tylko na noc.
Podziel się: