reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
Kurcze, a u nas jakas dziwna akcja sie zaczela. Vika biega bez pampersa od maja i wszytsko bylo ok, ale od miesiaca doslownie nie ma siusiania, aby nie miala mokrych majtek a czesto tez spodenek czy rajstop. Zastanawialam sie czy to nie jakies problemy z pecherzem, ale przeciez wtedy by ciagle latala do wc, a jest ok.
Powinnam z tym isc do lekarza? :confused:
Ja tak też mam, ale zauważyłam, że to wtedy gdy Julek się czymś mocno zajmie. Zapytany nie chce do kibelka, wytrzymuje do ostatniej chwili, a potem sprint i coś niecoś popuszcza.
A syn mojej koleżanki to ponoć popuszcza i bawi się dalej (robi sobie nieco miejsca w pęcherzu i ma kilka minut zabawy więcej).

Olo też popuszcza podczas zabawy. Nie zawsze, ale zdarza mu się. Dlatego często mimo, ze mówi, ze mu się nie chce to go wysadzam. Zrobi i spokój. Takie przetrzymywanie moczu w pęcherzu jest czasem gorsze, bo sprzyja infekcjom. Lepiej częściej wysadzić niz potem rzeczywiście biegać do lekarza. W przedszkolu tez poprosiłam, zeby go sadzały troszkę częściej, bo tam z kolei pije duzo a mało je - próbuje oszukac żołądek.

Marta a jak tam z Antosia buntem bo caly czas zapominam zapytac.Wiem,ze juz sporo czasu minelo od tego jak mialas schowac pampki ale nie pamietam czy cos pisalas jak zareagowal.

U nas pampki tylko do spania i nawet w aucie wola ladnie siku a teraz juz lulu(po niemiecku w przedszkolu sie wyszkolil)Co prawda jak jesziemy do Klodzka to pampka zakladamy ale tylko dlatego,ze po drodze zasypia i lepiej aby wszystko bylo suche.No i w pieluche nie ma szans aby sie zalatwic.Trzeba stanac i sie zalatwic na szczescie jest dosc duzo miejsc postojowych po drodze :-)

Vici skądże.... nie mam tyle sił... chociaz w dzien juz bez pampka znowu śmiga i tak w kółko, raz bez a za kilka dni znowu to samo...

No to glowa do gory.Moaj siostra ma problem z mala bo ma to samo.Raz wola raz nie,raz z pampkiem a raz nie a jest 2 miesiace starsza od Victorka.

reklama
To nie takie proste oduzyc Antka....:-( Bajki o królu i tronie nie działaja, tak samo jak bajka o chłopczyku który nie siusia w pieluszki:-(Antek ma wszysko gdzieś:-( Wczoraj wieczorem pytam czy chce siusisu, powiedział ze tak, po czym patrzył mi głeboko w oczy i zrobił w majtki i sie smiał:-(po czym powiedział juz:-( a pampki na dzien juz schowane, zakładane tylko na noc.

Do góry