reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
Kurcze, a u nas jakas dziwna akcja sie zaczela. Vika biega bez pampersa od maja i wszytsko bylo ok, ale od miesiaca doslownie nie ma siusiania, aby nie miala mokrych majtek a czesto tez spodenek czy rajstop. Zastanawialam sie czy to nie jakies problemy z pecherzem, ale przeciez wtedy by ciagle latala do wc, a jest ok.
Powinnam z tym isc do lekarza? :confused:
Ja tak też mam, ale zauważyłam, że to wtedy gdy Julek się czymś mocno zajmie. Zapytany nie chce do kibelka, wytrzymuje do ostatniej chwili, a potem sprint i coś niecoś popuszcza.
A syn mojej koleżanki to ponoć popuszcza i bawi się dalej (robi sobie nieco miejsca w pęcherzu i ma kilka minut zabawy więcej).

Olo też popuszcza podczas zabawy. Nie zawsze, ale zdarza mu się. Dlatego często mimo, ze mówi, ze mu się nie chce to go wysadzam. Zrobi i spokój. Takie przetrzymywanie moczu w pęcherzu jest czasem gorsze, bo sprzyja infekcjom. Lepiej częściej wysadzić niz potem rzeczywiście biegać do lekarza. W przedszkolu tez poprosiłam, zeby go sadzały troszkę częściej, bo tam z kolei pije duzo a mało je - próbuje oszukac żołądek.

Marta a jak tam z Antosia buntem bo caly czas zapominam zapytac.Wiem,ze juz sporo czasu minelo od tego jak mialas schowac pampki ale nie pamietam czy cos pisalas jak zareagowal.

U nas pampki tylko do spania i nawet w aucie wola ladnie siku a teraz juz lulu(po niemiecku w przedszkolu sie wyszkolil)Co prawda jak jesziemy do Klodzka to pampka zakladamy ale tylko dlatego,ze po drodze zasypia i lepiej aby wszystko bylo suche.No i w pieluche nie ma szans aby sie zalatwic.Trzeba stanac i sie zalatwic na szczescie jest dosc duzo miejsc postojowych po drodze :-)

Vici skądże.... nie mam tyle sił... chociaz w dzien juz bez pampka znowu śmiga i tak w kółko, raz bez a za kilka dni znowu to samo...

No to glowa do gory.Moaj siostra ma problem z mala bo ma to samo.Raz wola raz nie,raz z pampkiem a raz nie a jest 2 miesiace starsza od Victorka.

reklama
To nie takie proste oduzyc Antka....:-( Bajki o królu i tronie nie działaja, tak samo jak bajka o chłopczyku który nie siusia w pieluszki:-(Antek ma wszysko gdzieś:-( Wczoraj wieczorem pytam czy chce siusisu, powiedział ze tak, po czym patrzył mi głeboko w oczy i zrobił w majtki i sie smiał:-(po czym powiedział juz:-( a pampki na dzien juz schowane, zakładane tylko na noc.

Do góry