reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

Ja mam jeszcze 5 szt pampersów na wszelki wypadek. Na noc zakładam Julkowi coś wielorazowego (mam już dla Jacka różne pieluszki i niektóre są takie "one size"). Często jest sucho i zaraz po przebudzeniu mu zdejmuję, żeby się nie lenił i zawołał. Niestety jeszcze się nie przełamał i nie podlał kwiatków na dworze. Ale jest ciepło, chodzimy bez pieluchy tylko z 2-3 parami spodni i majtek na przebranie. Często nie są potrzebne :)
No i często używamy "trenerków". One takie jedno siusianie udźwigną i wtedy tylko majteczki zmieniam. Niestety mam tylko 4 szt, a one wolno schną, więc nie zawsze są jakieś w odwodzie.

reklama
No i walka z pampersami zaczeta :-) Ciekawe ile nam zajmie hehe.Dzis juz 3 razy podloga myta byla,dobrze,ze na panelach to zrobil:-Di odrazu przyszedl i pokazal.No ale z sukcesow to 2 razy w nock poszlo :-) Teraz spi a jak wstanie zaczynamy od nowa.Niestety dzis chyba siedzenie w domu sie szykuje bo teraz pada i nie wyglada na to ,ze przestanie:-(

NO to ja sie nie chwalilam, narazie to chyba jeszcze nia ma czym.
Od poniedzialku chodzimy na dwor bez pampersow, ja z plecakiem i z 3 zmianami ubran. Portki skarpetki i majtki no i buty :laugh2::laugh2::laugh2:
Dzis np 2 razy sie poszczala raz ze zlosci, a drugi za pozno ja zareagowala. No i spodobalo jej sie sikanie pod krzaczkiem sama sobie wybiera miejsce. Tylko nie wiem jak jej wpoic ze musi mi wolac ze chce to siku, (w domu ladnie zawolala siku i nawet zrobila na kibelek) na dworze sama jej sie pytam, najczesciej jak wypije to za chwile ja wolam ze trzeba szybciutko zrobic siku bo buty beda mokre i bardzo czesto wola. Dzis siedzialam z nia u fryzjera z babcia i cwaniara wie ze jak powie ze chce siku to zaraz z nia wychodze na dwor, a czesto bywa tak ze gada tak bo chce zwiac :-):-)
No ale nadal kupa w nocniku to dlaniej jakis stres. Wczoraj np zrobila kupke do nocnika, ale jak juz widziala ze cos tam jest to wstala, ja musialam isc wyniesc kupke i znow siadla i ja dokonczyla, wiec sie brzydzi gowniara.:baffled::baffled:

No ale widze ze malymi kroczkami cos zdzialalam. No i sama juz niechce pampersa. I biorac pod uwage ze juz drugi dzien je ze 2-3 dziennie kapusniak to dobrze ze jej ta cipuszka pooddycha. Cwaniara tak lubi kapusniak i ogorkowa ze nawet na kolacje wola zupe, przychodzi i pokazuje na garnek.

Vici trzymam kciuki, najlepiej na ogrod go poscic i niech tam szczy a nie na podlogi :-):-)

Nawet jakos to wyszlo.Raz zapomnial,ze ma majtki i sikal do nocnika nie rozbierajac sie hehe i dalej 2 razy na podloge(raz euforia na tatusia :-D )

Teraz tylko sie pilnowac i niz zakladac mu pampersa. Ja na poczatku tylko w domu albo na dzialce ja poszczalam bez pampersa a jak szlysmy na spacer w miasto albo dalej to zakladalam pieluche i teraz zaluje ze odrazu nie dawalam jej w samych majtkach.

Nooooooo. Jak cieplo na dworze to jak najbardziej, co jakis czas sie go pytac czy niechce podlac drzewka (mam znajoma co z nocnikiem chodzila w reklamowce).Jak majcik cos wypije to sie pytam wtedy czy niechce.
Pisalam juz wczesniej, ze biore plecack i w nim conajmniej 3 zapasy ubran na przebranie, nawet buty jej biore. Gorzej bedzie jutro bo wszystko w praniu i pogoda byla dzis do bani wiec nie wiem czy wyschnie, najwyzej pojde gdzies kupic jakies tanie majty :laugh2::laugh2::laugh2:

My mamy suszarke wiec jest ok bo najwyzej wysusze odrazu.Tyle,ze myslam o tym bez pieluchy jak juz zacznie bardziej kumac.Teraz nie do konca mu wychodzi to ale dopiero zaczynam i poddac sie nie zamierzam :-)

reklama
Do góry