reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

A ja się nie załamuję, w domu konsekwentnie nie używam pampersów, kilka razy dziennie przepieram majtki, rajstopki, tetrę lub tzw. trenerki
Są wygodne, ale zainwestowałam na razie tylko w 2 sztuki i czasami braknie.
No ale co któryś raz bijemy gromkie brawo :tak:
Krysia witaj!!

reklama
Magdalena podziwiam Cie.Przy oduczaniu jest prania ful a jak zawsze w domu uzywa sie tetry to........nie to nie dla mnie:no:

Podziwiam! Ja kilka razy puscilam na troche Vike w samych majteczkach, ale zmywanie podlogi nie przypadlo mi do gustu (dobrze, ze nie na dywan albo lozko padlo bo bym sie zalamala :-D)

Niestety ja widzę, że przy pampersie bym Julka w życiu nie oduczyła. Po prostu on jest cwany. Jak mu powiem, że nie ma pieluszki lub ma tetrę to udaje mu się zawołać (czasami popuści, czasami informuje w trakcie siusiania), w pampersie nigdy :no:

Bez przesady. Fajnie powiedziala to kiedys Asiun - ze ona nie spotkala osoby w nasyzm wieku w pampersie wiec kazdy sie kiedys uczy wolac :-D
Ale gratuluje determinacji :tak:

Do oduaczania i ja mam tetre:-):yes:Wiec metoda mam nadzieje zadziala tylko chodzi mi o tetre od poczatku od noworodka,ze nie dalabym rady.A jak rozumiem Magdalena to ty sie na to piszesz i dlatego Cie podziwiam:-)

Mnie przekonuje argument o ochronie środowiska (moja specjalizacja) ale wydaje mi się to awykonalne:no: Tym bardziej, że nikt z rodziny by mnie nie poparł - i tak moje sposoby wychowawcze uznają za co najmniej dziwne.
No może z wyjątkiem Jacka, który uważa, że Inguch to ósmy cud świata i co jakiś czas mi mówi, że jej spryt, inteligencja i wychowanie to wyłącznie moja zasługa:-)
Tylko zwróćcie uwagę na wyraz "wyłącznie":baffled:

Dziewczyny ja jak oduczałam Dominikę od pampków to nie zakładałam jej nawet tetry od razu majtki i rajstopki.
I teraz jak nawet ma pampersa na spacerze czy jak ide z nią do znajomych woła si si
A dziś znią byłam na Multibabykino na filmie Leidis to ładnie wołała si si i chodziłam z nią do Wc

Co do bezpieluchowego to sama nie wiem czy podołam przy dwójce dzieci, ale jestem pewna, że przerzucę się na wielorazowe pieluszki tylko wygodniejsze od tetry. No i o lepsze sposoby na utrzymywanie suchych ciuszków.
Ale zagłębiam temat bezpieluchowego, bo kto wie...

reklama
Musze moja Dominikę pochwalić że dziś o 2 w nocy mnie obudziła bo chciała kupkę.
I jak ją posadziłam na nocniczek kupka była zrobiona.
A siusianie na dworze to jest najlepsza zabawa dla Domisiastej
Wczoraj pędziłyśmy cały dzień na dworze i chyba z 5 razy Dominika podlewała krzaczki.

Do góry