Dziewczyny biorę tabletki anty ale zdarzało mi się zapomnieć wziąć tabletki jeden dzień a w ostatnim tygodniu pominęłam ostatnia tabletkę i nie wzięłam jej w ogóle. W tygodniu kiedy miała nastąpić przerwa na okres doszło do wytrysku w @. Każdy mi mówi że mam pełniejsze piersi. Dodatkowo po jedzeniu czasami mnie mdli,miałam zgagę dwa dni pod rząd i w tym czasie dosłownie tylko na wieczór wzięło mnie tak jakbym miała być chora czyli śpiąca,bolała mnie głowa i jakbym miała podniesioną temperaturę ,w czasie owulacji dostałam pierwszy raz w życiu lekko zabarwionego na różowo (a później brązowo) śluzu (jakoś 2/2,5 tyg po stosunku),mam wdzecia. Robiłam test jakoś 4 dni przed miesiączka i nic nie wyszło ale z kalendarza wychodzi mi że okres powinnam dostać za jakiś 4/5 dni a z tabletek anty że dzisiaj wzięłam ostatnia tabletke wiec owulacje itp mogła mi się pozmieniać niż pokazuje mi w aplikacji a zgagę itp nie biore do głowy bo mógł to być zbieg okoliczności. Bardziej martwi mnie plamienie którego nigdy nie miałam w owulację (albo nie była to owulacja bo mogło mi się to przesunąć od wariacji w przyjmowaniu tabletek”.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Jaka owulacja? Jaki kalendarzyk? Jaki okres?
Nie masz owulacji, nie masz okresu. Kalendarzyk Ci totalnie niepotrzebny.
Skoro test po miesiącu wyszedł negatywny (bo rozumiem, ze jesteś po kolejnym opakowaniu), to nie ma ciąży. Plamienie mozesz mieć od zawirowan hormonalnych. Tylko tyle.
Nie masz owulacji, nie masz okresu. Kalendarzyk Ci totalnie niepotrzebny.
Skoro test po miesiącu wyszedł negatywny (bo rozumiem, ze jesteś po kolejnym opakowaniu), to nie ma ciąży. Plamienie mozesz mieć od zawirowan hormonalnych. Tylko tyle.
jest 25 dzień od samego stosunku więc na test chyba za wcześnie bo 31 był stosunek w czasie przerwy na okres,dostałam go 3 stycznia i trwał wyjątkowo tylko 2 dni. Teraz jestem przed okresem (dzisiaj brałam ostatnia tabletkę anty) ale test robiłam 4 dni temu a dodatkowo owulacje miałam szybciej według kalendarza bo 4 dni temu (ostatni dzień) a normalnie od owulacji do okresu miałam zawsze 1,5/2 tyg a podobno test powinno się robić jakoś dwa tyg po owulacji czyli w czasie 1 dnia miesiączki a u mnie miesiączka przypadła szybciej,według aplikacji może dopiero następować zagnieżdżanie /// nie wiem jestem ciemna w sprawach ciąży itp
Dziewczyno, o czym ty piszesz...
Bierzesz tabletki po to, żeby blokować owulację... a jeśli pomijasz tabletki to trudno orzec, kiedy ewentualna owulacja miałaby mieć miejsce. Żaden kalendarzyk, pomijając niską skuteczność tej metody, niczego ci tu nie wyliczy.
Poza wszystkim test 25 dni po niezabezpieczonym stosunku jest jak najbardziej wiarygodny.
Bierzesz tabletki po to, żeby blokować owulację... a jeśli pomijasz tabletki to trudno orzec, kiedy ewentualna owulacja miałaby mieć miejsce. Żaden kalendarzyk, pomijając niską skuteczność tej metody, niczego ci tu nie wyliczy.
Poza wszystkim test 25 dni po niezabezpieczonym stosunku jest jak najbardziej wiarygodny.
No to chyba czas się dokształcić.nie wiem jestem ciemna w sprawach ciąży itp
Czasami kobiety od tabletek anty dostają pełniejsze piersi. Przy braniu tabletek nie ma owulacji. Na pewno nie doszło do owulacji jeśli zapomniałaś ostatniej tabletki z cyklu... - poczytaj dokładnie ulotkę Twoich tabletek antykoncepcyjnych!
Dla wszystkich miłych pań,mniej jadu. Nie każdy musi wszystko wiedzieć niczym Pani Doktor. Beta 102 „chyba czas się dokształcić”
To zadna wiedza tajemna. Wszystko jest w ulotce, ktora wystarczy przeczytac zanim cos sie zacznie przyjmowac.
Gratulacje i zdrowej ciazy
Beta 102, stosunek 25 dni temu. Dobrze czytam?To zadna wiedza tajemna. Wszystko jest w ulotce, ktora wystarczy przeczytac zanim cos sie zacznie przyjmowac.
Gratulacje i zdrowej ciazy
To życzę autorce udanych ferii...
reklama
Chodziło mi o wiedzę na temat tego kiedy dochodzi do zaplodnienia zagnieżdżenia objawów itp osoba,która nigdy w ciąży nie była tej wiedzy nie posiada ani to kiedy wynik może już wyjść pozytywny bo wiele jest przypadków jak czytam po innych forach czy nawet czytanie informacji w internecie bo jednym wynik wyjdzie na teście szybciej innym później. Co do tabletek anty biorę je już kilka lat więc wiem o „sztucznym” krwawieniu itp. A jak już widać test po 25 dniach od stosunku daje wiarygodny wynik jednak nie dajetesty negatywne a beta wyszła. Po prostu chciałabym żeby Panie które odpowiadały w trochę niemiły sposób nie robiły tego na przyszłość bo niektórych może urazić zdanie „to po co zabierać się za seks” .
Dziękuję
Dziękuję