reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
No to teraz rodzice uwazac ...Szymek wszytko słyszy i nic sie przed nim nie ukryje ;)
Szymus gratulacje ... pięknie rośniesz i masz w koncu swój super wypasiony sprzet :))))

Wiolu, w środę będe w PZG to zapytam.
Obserwuj baczniereakcje małego. Byc może trzeba będzie skorygowac ustawienia. Może w tym aparaciku trzeba by na początek jeszcze o 10% obniżyc głośność? Franio miał b długo 70% z tego, co wyszło w ABR. Dopiero może od 2 mies ma 80%. Spytaj p protetyk ile % ustawiła małemu. Mój Franek ma dodatkowo wyciete wysokie częstotliwości, to one u niego są tak problematyczne (nadwrazliwość słuchowa)

Po wizycie u neurologa :
-mały jest oceniany na mniej, niż wiek korygowany, bo słabo siedzi i nie raczkuje.
-kontakt wzrokowy ok.
-papuguje dżwięki, tzn. niektóre potrafi powtórzyć np. "aaa", "buu"
-duże napiecie mieśniowe w nogach (dziś juz jest zaplastrowany)
Aaaa i temat szczepień...nasza p. doktor jest fanką szczepień. Dla niej nie ma żadnego problemu, trzeba szczepić i już!!! A co, jak zachoruje???
Ja mam inne zdanie i nadal czekam...

I była jeszcze wzmianka (chyba niepotrzebnie) o pewnych cechach MPD, które widać u małego...potem zostało wszystko odwołane :baffled:, mimo tego już w głowie układam czarny scenariusz...

Ostatnia edycja:
Kochana scenariusz to ty lepiej zostaw reżyserom .:blink:Ty się zamartwiasz a ktoś pierdyknie coś bez zastanowienia.
Każde dziecko nawet donoszone ma pewne braki.U mnie Jasio jak go pociągnę za rączki kiepsko trzyma głowę.Za to w wózku sam unosi i bryka z brzuszka na boczki i plecki
Mamo kochana wyluzuj .Ja np nie zrobię szpagatu a inne robią,więc też jestem opóźniona:blink::blink:

Wioluś, spokojnie.
Ważne będzie jak Szymuś będzie do wstawania się podciągał, trzeba zwrócić uwagę, żeby stał na całych stópkach, a jak będzie wstawał i stał na palcach to wtedy stópkę trzeba korygować. Sama wiesz, że prawie wszystko jest do wyćwiczenia i naprawdę, nie martw się na zapas.
Jak czytam co umieją dzieci w wielu korygowanego wieku Wojta to wychodzi mi na to, że one jakoś wyjątkowo zdolne;)
Zapomniałaś już, że nasze dzieci są wyjątkowe i to one wiedzą, kiedy jest najlepsza pora na jakieś nowe osiągnięcia? Ćwiczą i ćwiczą coś może dłużej, żeby perfekcyjnie było, noo :) To one wyznaczają nam czas na radość a nie jakieś tam dane z książek.

Ogłaszam wszem i wobec, że Szymon ma 1-go ząbka :tak::-).
W wieku 14 m-cy doczekaliśmy się.
Maruda straszny, ale co tam...teraz skarpetki ściągnął i rozmawia ze swoja stopą hahaha.

Do raczków ustawia się bardziej stabilnie i zaczyna się poruszać na czworaka...niestety buzia nadal ląduję w podłogę...

Brawo Szymek!!:)

matka, ty przebiegnij sobie mieszkanie na czworaka kilka razy, ciekawe czy na twarzy nie wyladujesz:) Ja bym wylądowała. I to po jednej długości..he he

Buziaki dla Was, kochani:)

reklama
Do góry