reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
No to teraz rodzice uwazac ...Szymek wszytko słyszy i nic sie przed nim nie ukryje ;)
Szymus gratulacje ... pięknie rośniesz i masz w koncu swój super wypasiony sprzet :))))

Wiolu, w środę będe w PZG to zapytam.
Obserwuj baczniereakcje małego. Byc może trzeba będzie skorygowac ustawienia. Może w tym aparaciku trzeba by na początek jeszcze o 10% obniżyc głośność? Franio miał b długo 70% z tego, co wyszło w ABR. Dopiero może od 2 mies ma 80%. Spytaj p protetyk ile % ustawiła małemu. Mój Franek ma dodatkowo wyciete wysokie częstotliwości, to one u niego są tak problematyczne (nadwrazliwość słuchowa)

Po wizycie u neurologa :
-mały jest oceniany na mniej, niż wiek korygowany, bo słabo siedzi i nie raczkuje.
-kontakt wzrokowy ok.
-papuguje dżwięki, tzn. niektóre potrafi powtórzyć np. "aaa", "buu"
-duże napiecie mieśniowe w nogach (dziś juz jest zaplastrowany)
Aaaa i temat szczepień...nasza p. doktor jest fanką szczepień. Dla niej nie ma żadnego problemu, trzeba szczepić i już!!! A co, jak zachoruje???
Ja mam inne zdanie i nadal czekam...

I była jeszcze wzmianka (chyba niepotrzebnie) o pewnych cechach MPD, które widać u małego...potem zostało wszystko odwołane :baffled:, mimo tego już w głowie układam czarny scenariusz...

Ostatnia edycja:
Kochana scenariusz to ty lepiej zostaw reżyserom .:blink:Ty się zamartwiasz a ktoś pierdyknie coś bez zastanowienia.
Każde dziecko nawet donoszone ma pewne braki.U mnie Jasio jak go pociągnę za rączki kiepsko trzyma głowę.Za to w wózku sam unosi i bryka z brzuszka na boczki i plecki
Mamo kochana wyluzuj .Ja np nie zrobię szpagatu a inne robią,więc też jestem opóźniona:blink::blink:

Wioluś, spokojnie.
Ważne będzie jak Szymuś będzie do wstawania się podciągał, trzeba zwrócić uwagę, żeby stał na całych stópkach, a jak będzie wstawał i stał na palcach to wtedy stópkę trzeba korygować. Sama wiesz, że prawie wszystko jest do wyćwiczenia i naprawdę, nie martw się na zapas.
Jak czytam co umieją dzieci w wielu korygowanego wieku Wojta to wychodzi mi na to, że one jakoś wyjątkowo zdolne;)
Zapomniałaś już, że nasze dzieci są wyjątkowe i to one wiedzą, kiedy jest najlepsza pora na jakieś nowe osiągnięcia? Ćwiczą i ćwiczą coś może dłużej, żeby perfekcyjnie było, noo :) To one wyznaczają nam czas na radość a nie jakieś tam dane z książek.

Ogłaszam wszem i wobec, że Szymon ma 1-go ząbka :tak::-).
W wieku 14 m-cy doczekaliśmy się.
Maruda straszny, ale co tam...teraz skarpetki ściągnął i rozmawia ze swoja stopą hahaha.

Do raczków ustawia się bardziej stabilnie i zaczyna się poruszać na czworaka...niestety buzia nadal ląduję w podłogę...

Brawo Szymek!!:)

matka, ty przebiegnij sobie mieszkanie na czworaka kilka razy, ciekawe czy na twarzy nie wyladujesz:) Ja bym wylądowała. I to po jednej długości..he he

Buziaki dla Was, kochani:)

reklama
Do góry