reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
Wiolu!! piszę bo u lekarza dziś spotkałam mamę 5 letniej wcześniaczki która, powiedziała że dwa lata badania słuchu wykazywały że córka nie słyszy aż w końcu okazało się że ma perfekcyjny słuch. Moj Jachu też zapalenie ucha i jest wymordowany a ja nie wiem co to sen :-) także znam twój ból . całuje

Karola, kurczę dużo zdrówka dla Jasia, zapalenie ucha straszny ból...:-(.
Napisz więcej , co u Was??
Ja też mam nadzieję, że niedosłuch Szymona się skoryguje, chociaż w jakims stopniu...
A u tej dziewczynki, to jak? Każde badanie wskazywało na niedosłuch?

U nas chorowania ciąg dalszy...doszła jeszcze angina i nowy antybiotyk :wściekła/y:...

Trzymajcie się kurczaczki chorujące:(
Szybko wracajcie do zdrowia..

NIestety często jest tak, że w szpitalach robi sie ABR (np w cudownej JG tak jest) bez przeprowadzenia wczesniaj bad lekarskiego, tympanometrii czy impedancji. Skutek jest taki, ze dzieci czesto maja uszy przytkane woskowiną lub płyn w uszach i na ABRze wychodzi niedosłuch. To skandal po prostu, bo nierzadko dzieci zdrowe noszą aparaty!

Przy okazji - Wolu wiesz, ze przy infekcjach uszu nie wolno zakladać aparatów dziecku?

Wiolu, powiem Ci szczerze, że nie dopytywałam, bo chwała Bogu Franio nie ma z tym problemu.
Pamietam tylko komunikat, żebym natychmiast zdjęła Franiowi aparaty w przypadku zapalenia ucha. Coś mi świta o uszkodzeniu błony bębenkowej, ale nie jestem do końca pewna czy to o to chodzi.
Dopytam przy najbliższej okazji. Albo wyślę dziś maila do PZG z prosba o informację

reklama
Aguś, byłabym wdzięczna. Jak się coś wywiesz, to napisz, proszę.

Szymon jest po wizycie w Patologii Noworodka.
Waga 7300, wzrost 71cm.

Dziś również odebraliśmy "w końcu" wkładki do aparatów i zaczęło się "dobre słyszenie" Szymona.
Niestety muszę zakładać mu opaskę, bo z lewego ucha nagminnie wyciąga aparacik...:-(. ..ale mam nadzieje, ze się przyzwyczai.

Do góry