reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam przyjaciolki

Cześć dziewczyny :)
Chętnie się do Was przyłącze. Też szukam koleżanki, może nawet przyjaciółki. Miasto w którym mieszkamy jest mi zupełnie obce, nie mam tu żadnych znajomych. Całe dnie siedzę w domku sama z maluszkiem i nie ma się do kogo odezwać. Po wyjeździe z rodzinnego miasta część znajomych potraciłam a reszta jest zajęta swoimi sprawami. Jestem osobą bardzo nieśmiała, której trudno nawiązywać nowe znajomości. Szukam kogoś z kim będę mogla swobodnie o wszystkim porozmawiać.

reklama
Cześć:) Od niedawna mieszkam w Warszawie , mąż od rana do wieczora w pracy a ja siedzę sama z córeczką w domu .Chętnie z kimś pogadam.
Mia85- od dawna mieszkasz w Markach?

Czy ktos tu jescze jest? Mieszkam w UK. Potrzebuje kontaktu z ludzmi. Caly dzien z dzieckiem, zaczynam sie cofac w rozwoju :(. Potrzebuje uruchomic szare komorki, czasami wyzalic sie lub wyspowiadac z problemow wychowawczych, kobiecych, blachych...Czy znajde tu pokrewna dusze ku pomocy?!

Hej dziewczyny, widze ze tutaj cichutko? Wpadlam przypadkiem :)
Rosomaki gdzie sie ukrywas w UK? :) Wiem jak to tu jest, bywa ciezko, a i znajomosci z Polski sie urywaja jak sie powyjezdza. Jak dajesz sobie rade?
Pozdrawiam ;)

Ukrywam sie w Londynie - niedaleko Ealingu. Najciezej jest teraz, tatus w pracy a ja z dzidziorem sama, brakuje mi najblizszych. Czasami potrzebuje rady, albo porostu popaplac z drugim normalnym czlowiekiem. Niestety wiekszosc osob otaczajacych mnie jest falszywa lub nie w moim typie.

Repetka -a ty moze przypadkiem w w UK?

A w UK, w UK :) Niestety juz nie w Londynie, ale jakies 40 min pociagiem dalej, w Basildonie, Essex :) Wiem jak to jest, w szczegolnosci teraz kiedy siedze sama calymi dniami z malym ;) Zazwyczaj mam tyle do roboty w domu ze sie nie zastanawiam tak wiele, ale sa dni kiedy nie ma co robic i wtedy do mnie dociera jak sama tu jestem :) Tata w pracy nocami, w dzien odsypia, pozniej troche wolnego i znow do pracy, wiec wiesz jak to wyglada. Jestes generalnie zadowolona z zycia tu, czy wolalabys wrocic? :)

reklama
Z zycia jako tako zadowolona jestem, ale wolalabym byc w PL. Rodzina blizej, zawsze troche by pomogla lub zycie uprzykrzyla :), ale cos by sie dzialo, bo najblizsze przyjaciolki tez po UE sie rozjechaly, a z dalszymi ludkami kontak slaby. Zyje sie spokojniej i stabilniej w UK, czasami zastanawiam sie, czy kiedykolwiek wrocimy do PL, bo mieszkac to bysmy mieli gdzie, ale za co zyc - tu juz nie wiem. Niby doswiadczenie i fach w reku jest, ale kontaktow zadnych - moze jak wygramy troche w euromilion to wrocimy :). A ty repetka jak sie na to zapatrujesz?

Do góry