reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam przyjaciolki

Zyta no chyba istnieje :eek: Tylko ciężko trafić na pokrewną duszę. A i jeszcze teraz jak już mamy rodziny to i czas nie pozwala na takie beztroskie spotykanie się kiedy się chce.
Ja sama mam bardzo dobrą koleżankę, no bo tak do końca nie wiem czy przyjaciółkę i zwyczajnie nie mam często ani czasu ani chęci, żeby się spotkać. Może gdyby mieszkała w tej samej miejscowości byłoby łatwiej. A tak zwylke tylko w pracy się widujemy i czasem na wekend. Bo nasze chłopy też sie lubią więc spotykamy się wszyscy razem.

Mi się wydaje, że ja jestem ciężka jeśli chodzi o przyjaźnie.
Właśnie tez wolę zamknąć się w tych moich 4 ścianach i mieć spokój, ja nic od nikogo nie chcę, nikt nie chce nic ode mnie i jest dobrze.

reklama
Edysiek pisze:
Mi się wydaje, że ja jestem ciężka jeśli chodzi o przyjaźnie.
Właśnie tez wolę zamknąć się w tych moich 4 ścianach i mieć spokój, ja nic od nikogo nie chcę, nikt nie chce nic ode mnie i jest dobrze.
Edysiek wlasnie najlepiej sie na tym wychodzi,tak jak napisalas...ja od nikogo nic nie chce...
wlasnie to mialam na mysli w zwiazku z przyjaznia:-pczasami myslimy,ze jest to przyjazn,ale jak niby ten przyjaciel traktuje cie ok,dopuki mu czegos nie odmowisz:sorry:i nie mysle tu zeby nie pomoc,bo wiadomo na tym przyjazn polega,ale jak przewyzsza to nasze mozliwosci:szok:to niestety ale musimy odmowic,co nie jest zrozumiane przez te druga osobe:rofl2:i jakos ta przyjazn sie kaczy:-p:rofl2:
chyba teraz lepiej sie sprawdza kolezenstwo,tj.wlasnie takie spotkania bez zobowiazan itp.
ufff,swoja droga ja zawsze mazylam o siostrze,byc moze mialam nadzieje,ze takiej osobie mozna wszystko powiedziec,zaufac itp.

Zyta myślę, że istnieje, ale i byle pierdołka, a czasem nawet większe podknięcie - ale wszyscy jesteśmy przecież tylko ludźmi - psuje wszystko.

Mi z wiekiem :) coraz trudniej jest ufać ludziom. Od samego początku znajomości jest mur

ufff,swoja droga ja zawsze mazylam o siostrze,byc moze mialam nadzieje,ze takiej osobie mozna wszystko powiedziec,zaufac itp.

Tak,ja mam siostre i jest ona moja najlepsza przyjaciolka.:-) Mamy klotnie za soba i to powazne ...takie,ze siostra zyczyla mi spotkac sie dopiero po drugiej stronie i fochy mamy czesto.....ale ,to jest moja siostra :-) i chocby swiat sie walil to zawsze i wszystko jej wybacze :-D i tez wszystko jej powiem,naprawde moja siostra wie o mnie wszystko.I na odwrot.

A tak w ogole o przyjazni... hmm,jak bylam mlodsza,jeszcze w PL czasy szkoly itd. to wydawalo mi sie,ze mam przyjaciolke....wlasnie wydawalo,bo coz to byla za przyjazn,skoro nie przetrwala....moje znajomosci rozpadly sie przedewszystkim dlatego,ze ja wyjechalam z polski ...i mi sie kontakty pourywaly.
Teraz mam znajome i kolezanki.
Hmmm moze z wiekiem sie inaczej na to patrzy? w koncu majac te 15-18 lat -wtedy ma sie zupelnie co innego glowie,inne tematy itd. a pozniej,maz ,dziecko..........albo inaczej-chlop,gory i bachory :-D:-D:-D

Tak mysle,ze jestem teraz na dobrej drodze ku przyjazni..... poznalam ja jakies 3 lata temu i na poczatku widywalysmy sie tylko u wspolnej znajomej...ale tak powoli,powoli i jakos zaczelysmy sie nawzajem odwiedzac,mieszkamy daleko od siebie i dlatego widujemy sie rzadko ale to wystarcza.Zobaczymy co z tego wyniknie.

W tych czasach przyjazn to cos wyjatkowego...zreszta to troche jak z miloscia bo

I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę.​
Przyjaciel to ktoś, kto daje Ci totalną swobodę bycia sobą i to człowiek, który wie wszystko o tobie i wciąż cię lubi.:-)

Wiecie co. Ja jestem specyficzny człowiek i mam bardzo ostrożne podejście do każdego ludzia :D

Najpierw muszę kogoś poznać, a potem ewentualnie. Kiedyś byłam naiwna i wilokrotnie dostawałam po tyłku. Dobre czasy się skończyły.

Kilka razy w życiu też miałam lampkę stop do pewnych ludzi, byłam uprzedzona od samego początku. Niektórzy się i może śmiali, ale przy 3 osobach wyszłam na swoje. Wolę słuchać swojej intuicji.

Pozdrowionka

Tak to chyba jest,że im człowiek jest starszy to tym bardziej nieufny i pełen dystansu. ja straciłam (tak mi sie wtedy wydawało) przyjaciół po prostu z lenistwa, bo sie nie odzywałam. Ale z drugiej strony też nie było kontaktu tylko wielkie obrażenie i koniec kontaktu. Myśle ,że przyjaciele nie są tylko do głaskania po głowie ale powienien umieć opie...yć, powaznie porozmawiać i umieć wybaczyć:tak:

Może nie tyle starszy, co z doświadczeniem ;)
Masz rację przyjaciel to powinien być taki ktoś kto pocieszy, pośmieje się z nami, a i opieprzy jak trzeba :)

Poeezja to coś co pozwala mi przetrwać w trudnych chwilach.
Moje spełnianie marzeń tomik "Melodia" - Tomik Melodia

I jakże warto się zatrzymać
i złapać w skostniałe ręce
obrazy snów
widziane na jawie

reklama
widze,ze watke na nowo rozkwita ,ciesze sie :happy:
i witam nowe mamuski ;-)
mamcia kopa lat,witaj co u ciebie ??
Edysiek widze nowy avatarek..:-)
A u mnie ok, leci czas dzieci rosna...
A Ty w ciazy jestes GRATULAJE!!!!! Super bo wiem ze chcieliscie 3 dzieciatko :D...

Do góry