reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam przyjaciolki

Witam, ja właśnie w gościach jestem. Bratowa ma imieninki, więc się wybraliśmy. Dodatkowo dzisiaj są dni Bolesławca, więc trochę atrakcji się znajdzie. Moje dziecko strasznie chciało na karuzelę, ale niestety nie było żadnej dla niej, bo albo dla całkiem dużych albo dla malutkich. Jedynie na samochodzikach pojeździłyśmy sobie :-).
Ewa a Bolesławiec leży na Dolnym Śląsku. Bolesławiec - plan miasta, opis miasta, rozkłady jazdy, zdjęcia, noclegi, odległości, hotele i RSS. Turystyka, wczasy, wakacje, wycieczki i noclegi - Bolesławiec, woj. dolnośląskie Jakieś 20 km od niemieckiej granicy w Jędrzychowicach. Może coś słyszałaś o bolesławieckiej ceramice.
Hej Edysiek-dziekuje.Juz wiem,to ok.180km od GorzowaWlkp skad ja pochodze.Nie tak daleko.Mam nadzieje,ze i imieniny i impreze miejska dobrze bedziecie wspominac.
u nas w bydgoszczy dzis bardzo ladna pogoda ale jutro zapowiadaj deszcze :( w poniedzialek ide na pobranie krwi no i musze zarejstrowac sie do ginekologa...a kasa leci w pl tak ze szok :szok: juz zapomnielam jakie tu sa ceny!!! wczoraj cos na chlebek, obiad, jogurciki i 100 zl poszlo:no: szok....
mamcia10-te ceny w PL sa obledne,co?My bylismy w kwietniu,wiec mam rozeznanie.Maciek przy swoim AZS potrzebuje specjalnych kosmetykow np.do kapieli.W aptece kupilam szampon i plyn,prosze meza o 64zl,ZDEBIAL.Nie kupujac nic do jedzenia,nie robiac oplat wydalismy taka kase,ze szok!!!Tam nawet pampersy sa drozsze...

reklama
mamcia,ewa nie zalamujcie mnie cenami w pl.bo ja za niedlugo tez tam lece..

a tak w ogole,to mam nadzieje,ze jutro bedzie was tu wiecej..i ze wypijemy rano wirtualna kawke,:tak:ja bede juz zsamego rana,bo dzieciaczki maja w szkole wolne.ciekawe,ktora pierwsza sie obudzi..pewnie jolka bo ona ostatnio widze,ze spac rano nie moze,hehe:-D
milej nocki dziewczyny i do jutra:-p

no ja dopiero teraz dobilam.tak mi dobrze rano sie spalo,ze nie dalam rady wczesniej zlozka wyjsc :sorry2: z noga juz troche lepiej,to teraz zab zaczyna bolec :wściekła/y: ale dobrze,ze chociaz za oknem slonce swieci.:tak:

Dziewczyny przyznam, że nie myślałam, że są takie różnice w cenach. Ale może lepiej żyć w nieświadomości;-), bo ja i tak innego wyjścia nie mam. Chociaż jak jestem na zakupach w Zgorzelcu (przy granicy) to tutaj dużo Niemców robi zakupy, więc może jeszcze u nas w PL nie jest najgorzej.
Pogoda znowu kaprysi, dobrze że w weekend była znośna. A jutro moje dziecko jedzie ze szkoły do kina na "Disco robaczki", mam nadzieję że nie zmokną. A w środę w szkole jest coś jakby festyn z okazji Dnia Dziecka, więc też pogoda mogłaby być znośna. Nawet mój zakład organizuję plenerową zabawę dla dzieci, ale na szczęście dopiero 19 czerwca, więc może się ociepli.

edysiek ceny sa podejrzewam takie same,ale powiem ci jak to zmojego punktu wyglada..zeby nie wypowiadac sie za inych..:)
jak nie jest sie wPl.caly czas tylko gdziekolwiek za granica i idzie sie na zakupy,to czlowieka przeraza,bo zaplaci np.100zl a w torbie pusto..:( mi np.tutaj robi sie o wiele lepiej zakupy,nie wiem czemu tak jest,ale jakos latwiej wydawac mi pieniadze na wyspie i niz w Pl.tutaj pieniadz ma wieksza wartosc..

widze,ze mala ma atrakcje,u nas niestety nie ma DNIA DZIECKA :( takze moje w szkole maja normalny dzien,a po szkole wizyta u dentysty. jedynie my im umilimy ten jutrzejszy dzien,ale jeszcze nie mam pomyslu,jak..??

Hej :-) Ugotowalam gulasz,pojadlam i teraz bym najchetniej spac poszla :sorry:
Co do cen w PL... to mi tez sie TU lepiej robi zakupy ,bo tutaj wiekszosc produktow kupuje za 0,99, 0,69 1,59, 1,99 itp. a w pl to juz jest 5,99, 3,99, 9,99 nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi...Nawet jak tu wydam 100€ (a na polskie to kupa szmalu) to kupie tu zdeeeecydowaaaanie wiecej niz w PL za 100 zl. ale ja juz nie przeliczam. U mnie zawsze co tydzien idzie stowa na zakupy,wiec wychodzilo by ,ze TU drozej,ale tu sie tez inaczej zarabia.I za 100 € mam caly koszyk a w PL za 100 zl?? :dry:
Raz wracajac z nad morza zrobilismy zakupy w Szczecinie...tyle ile zaplacilismy to jeszcze nigdy ,bo prawie 1000 zeta!:szok: ja przy kasie myslalam,ze zjade...cala droge do domu nad tym ubolewalam...ale wrzucalam do koszyka wszystko -jedzenie,kosmetyki,nawet pare ciuchow sobie kupilam bo to byl sklep tesco.Ale mimo to nie spodziewalam sie,ze zaplacimy AZ tyle...:no:
Oki,uciekam do mojej klusi.

spokojnej nocki laski :))
jak dam rade to jutro do was zajrze,bo ogolnie to nienajlepiej sie czuje..najpierw ta noga a teraz zab..ja to mam ostatnio pecha,jak nie urok to sra....:-(
myslalam,ze dam rade do lipca,z zebami bo tutaj dentysta drogi,..ale jak pech to pech..ide spac,moze jak jutro otworze oczy,bedzie lepszy dzien..:-(

Hej.Co do cen,to podobnie jak Wy,my juz nie przeliczamy.Moze na poczatku,jak ktos przyjezdza na zarobek,widzi sie to inaczej...Ale po kilku latach,juz tak nie mozna.Nam zdecydowanie latwiej robic zakupy tu jak w PL.Nawet gdy cos kosztuje z 500eu.a w PL 2000tys.zl.to te 500 wydaje mi sie tansze.Moze to i dziwne,ale tak jakos jest.Porownujac ceny ubran,butow,w PL jest kosmicznie drogo.Jedno euro,to jednak nie jedna zlotowka.Wszystkim dzieciaczkom wszystkiego naj w dniu ich swieta!
Madzia-zdrowka zycze.

reklama
mysle ze osoby ktore mieszkaja poza granicami nie powinny przeliczac, bo to by bylo bez sensu ale zycie w uk jest o wiele tansze...

Do góry