reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam pomocy jestem w ciazy

Gdybym była w takiej sytuacji usunęłabym ciąże i tyle.
A ojca czy ojców bo nie wiem dwójki pierwszych dzieci podała o alimenty i ścigała przez komornika czy FA. Można też zgłosić niepłacenie alimentów do prokuratury. Do tego zgłaszała każde nierealizowanie kontaktów - bo z tego też są pieniądze.

Serio opcji jest naprawdę dużo tylko trzeba chcieć
Alimenty mam na dzieci od ojca byłego męża inaczej bym się nie utrzymała po.oplaceniu za wynajem praktycznie nic mi nie zostaje.Szukam pomocy jestem sama niechce tej ciazy usuwać ani oddać dziecka nikomu dlatego szukam pomocy gdzie mogłabym się zgłosić o pomoc

reklama
Alimenty mam na dzieci od ojca byłego męża inaczej bym się nie utrzymała po.oplaceniu za wynajem praktycznie nic mi nie zostaje.Szukam pomocy jestem sama niechce tej ciazy usuwać ani oddać dziecka nikomu dlatego szukam pomocy gdzie mogłabym się zgłosić o pomoc
Nie mam dziecka każdego z innym jestem po rozwodzie. A to ze jestem w ciąży to mnie partner zostawił jak mu powiedziałam o ciazy.Nigdy bym się nie spodziewala że coś takiego mnie spotka

Może spróbuj porozmawiać z kimś z tego telefonu zaufania. Kiedyś to mi się rzuciło w oczy, nie znam nikogo kto korzystał z ich pomocy, ale może warto spróbować.

ale jakiej konkretnie pomocy szukasz? Musimy wiedzieć, czego KONKRETNIE oczekujesz, żeby móc wskazać Ci odpowiednie miejsce.

Szukasz kogoś, kto da Ci pracę i miejsca, gdzie pomogą ci w opiece nad corką w tym czasie?
Szukasz kogoś, kto zapewni ci dach nad głową?
Szukasz kogoś, kto da Ci wyprawkę dla dziecka?
Szukasz kogoś, kto będzie pomagał z wyżywieniem?
Szukasz kogoś, kto po prostu da ci pieniądze?

Określ konkretnie czego potrzebujesz. Bo "potrzebuje pomocy" to jest bardzo szerokie określenie.

Może spróbuj porozmawiać z kimś z tego telefonu zaufania. Kiedyś to mi się rzuciło w oczy, nie znam nikogo kto korzystał z ich pomocy, ale może warto spróbować.
Dzwoniłam tam rozmawiam z nimi dziękuję

Może poszukaj fundacji która pomogłaby Ci z finansowaniem terapii i transportem dla niepełnosprawnej córki…
Wiele fundacji robi zbiórki na takie cele…
To już zawsze jakaś pomoc by była…

Może starsza córka pomoze? Wiem ze się uczy, ale na pewno jakos to pogodzicie…czy z opieka czy z dorobieniem do domowego budzetu…
Mój syn nie ma jeszcze 18 lat i nie mial takiej potrzeby, a jednak te wakacje już sobie dorabiał na własne zachcianki w knajpie…

Na fb jest mnóstwo grup gdzie ludzie oddają rzeczy za darmo, wiec można spokojnie wyprawkę dla dziecka w ten sposób przygotować…

Zasiłek pielęgnacyjny to chyba 2500zl teraz, dwa razy 800+, alimenty od byłego meza, ojca dziecka które masz w brzuchu do sądu i tez walcz o swoje i na pewno jakos to wszystko zapniesz….

Kolejne dziecko tez zmieni Wasza sytuacje, obniży dochód na osobę, metraż na osobę… może wówczas będziesz mogła liczyc na wieksza pomoc ze strony MOPSu?

Pomocy psychologicznej możesz również poszukać w OIK… może tam Cię ktoś mądrze pokieruje jak polepszyć swoją sytuacje zyciowa?

Musisz się tylko pozytywnie nastawić!! Nie ze nie dasz rady, tylko ze sobie poradzisz…

reklama
Może poszukaj fundacji która pomogłaby Ci z finansowaniem terapii i transportem dla niepełnosprawnej córki…
Wiele fundacji robi zbiórki na takie cele…
To już zawsze jakaś pomoc by była…

Może starsza córka pomoze? Wiem ze się uczy, ale na pewno jakos to pogodzicie…czy z opieka czy z dorobieniem do domowego budzetu…
Mój syn nie ma jeszcze 18 lat i nie mial takiej potrzeby, a jednak te wakacje już sobie dorabiał na własne zachcianki w knajpie…

Na fb jest mnóstwo grup gdzie ludzie oddają rzeczy za darmo, wiec można spokojnie wyprawkę dla dziecka w ten sposób przygotować…

Zasiłek pielęgnacyjny to chyba 2500zl teraz, dwa razy 800+, alimenty od byłego meza, ojca dziecka które masz w brzuchu do sądu i tez walcz o swoje i na pewno jakos to wszystko zapniesz….

Kolejne dziecko tez zmieni Wasza sytuacje, obniży dochód na osobę, metraż na osobę… może wówczas będziesz mogła liczyc na wieksza pomoc ze strony MOPSu?

Pomocy psychologicznej możesz również poszukać w OIK… może tam Cię ktoś mądrze pokieruje jak polepszyć swoją sytuacje zyciowa?

Musisz się tylko pozytywnie nastawić!! Nie ze nie dasz rady, tylko ze sobie poradzisz…
Dziękuję bardzo za dobre slowo

Do góry