reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@ni_kusia
Testy owu robie wtedy kiedy mam ochote ze tak powiem:) I w zaleznosci od intensywnosci kreseczki robie nastepny za 1-2 dni lub za kilka godzin, czasem tez w nocy jak wstane na siku:) A co do tych twoich cykli to troche dziwne, tym bardziej ze bierzesz luteine. Dziewczyny dostaja luteine m.in. na wyrownanie cykli. Robilas usg? Moze nie do konca sie oczyscilas albo organizm nie doszedl jeszcze do siebie po ciazy. Sprawdzalas jakis czas po poronieniu czy test ciazowy wychodzi dodatni?

reklama
Test miałam ujemny juzpo pierwszym krwawieniu. Na usg było widać mały punkcik, który nie wymagał czyszczenia a miał sam się oczyścić w kolejnym krwawieniu.A kolejnych było dwa, jedno słabe, drugie z tymi skrzepami (ostatnio). Eh. Dziękuję Ci za pomoc, kochana jesteś, zobaczymy co mi przyniosą kolejne dni. Jak będzie źle to czeka mnie lekarz i kontrola niestety wiem...
Wiem przynajmniej jak zadziałać z testami owu :)

@ni_kusia
bedzie dobrze! w razie czego pytaj, chetnie sie podziele tym co wiem, w koncu po to tu jestesmy zeby sobie pomagac na rozne sposoby:) Tak czy siak moze to dobry pomysl zeby isc do lekarza i niech jeszcze raz zrobia usg, lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic. A testy owu sa bardzo fajne i przydatne o ile trafisz na dobra firme, ja jak nie mialam ciazowych bo mi sie skonczyly to robilam owulacyjne i jak byla ciaza to owulacyjne tez ja pokazywaly jeszcze przed terminem @:)))

Zastosuję się do Twoich rad. Nowy cykl zacznę weekendem majowym więc spływ kajakowy który planuję mam nadzieję, pozwoli mi na przenisienie myśli w inne miejsce. Niech już w końcu ta pogoda zimna się skończy bo człowiekowi nie chce się żyć normalnie. Jutro idę do lekarza i na L4 tak sie źle czuje, więc w sumie dobrze ze test negatywny przynajmniej w razie potrzeby będę mogła wziąść antybiotyk...

A nasz koleżanki brzuchatki jak się miewacie? @hajmal i @0202oliwcia ?? ;-)

Przeniesienie mysli na inny temat to dobre rozwiazanie, pozwala chwile nie myslec, moze zapomniec. Tak pojechalam na skoki do Zakopanego czy kupilam meble do salonu. To byly chwile wytchnienia.

U mnie jakos, dostalam wyniki z b. prenatalnych. Nic z tego nie wiem. Na koncu tylko napisali ze nie ma sesu robic badan dokladniejszych wiec ufam temu a o reszcie wynikow staram sie nie myslec.
Zas bol brzucha jest ciagle mniejszy, wiekszy, czasem mysle ze od kiszek, czasem ze to glowa doklada, ze szyjka, ze to normalne tylko ja wyczulona i wsluchana jestem bardziej. W piatek mam rano wizyte to moze sie czegos dowiem. Jutro zas mam 16,0 tc wlasnie w tym dniu ciazy poronilam Adasia wiec byle go przetrwac a moze potem bedzie lepiej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ oliwcia mi ten stan przedrzucawkowy wyszedł straszny. Dokopalam sie do twoich badan, mam go 1:4 lub >1:4, zahamowanie wzrostu 1;21 a samoistny porod przed 34 - 1:61
Mam nowe tematy do przekopywania, co zrobic by utrzymac ciążę jak najdłużej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ni_kusia najlepsza metoda to odpuścić i zając myśli czymś innym , sama wiem to po sobie :) 6 miesięcy starań testy owulacyjne pokrywały sie z owulacja wsztstko super a tu nic i nic . Az w koncu zaplanowaliśmy urlop , pomagałam koleżance w oraganizacji slubu ...głowa myślami gdzie Indziej az tu nagle pach i nawet nie wiem kiedy zaszłam w ta ciąże [emoji85] Wszystko zaczyna sie od głowy... w krótce bedziesz szczęśliwa brzuchatką zobaczysz :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@hajmal buuu co za cholerstwo i u ciebie takie kiepskie wyszło ..... Co do stanu przedrzucawkowego to acard mam brać do końca ciąży a planowo ostatnio na wizycie miałam od stawiać do tego dużo odpoczywać najgorsze będą dla nas upały kochana bo możemy puchnac ja to juz stwierdziła ze w basenie w ogrodzie będę siedziala całymi dniami i dupke moczyla ....
Co do wapna to o tym jak na razie gin mi noc nie wspominał na pewno musisz kontrolować ciśnienie krwi i nie możesz długo być w pozycji stojącej trzeba jak najwięcej wypoczywać

@ni_kusia słonko ty moje relaksuj sie nie myśl o zaciazeniu idź na żywioł i cieszył sie życiem a nie sie spinasz bo to może cie blokowac mam nadzieje ze szybko poczujesz sie lepiej lec na to l4 i odpocznij trochę

Co do tego jak u mnie no to jakos leci mdłości niby znikły ale systematycznie do mnie wracają .... Cycki bola a o sutkach to juz nawet nie wspomne a tak do gra i buczy :-) a no i jeszcze mam kryzys z zastrzykami prawo stronny :mad: nie wiem co jest gran z lewej strony igły w brzuszek wchodza jak w maselko a z prawej ??? Mam wrażenie ze mam tam skore z byka makabra

reklama
Do góry