reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Dostalam brązowo-różowych plamien i zglupialam. Nie wiem czy przedłużyć lutke czy nie...masakra jakas ostatnio u mnie z tym wszystkim. Normalnir same problemy. Do tego boli mnie gardlo bo maz mnie zarazil....:frown:

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny!

Kurcze mialam takie urwanie glowy przez swieta ze nawet na chwilke tu nie weszlam i nie zlozylam zyczen:(

@ni_kusia
kiedy masz termin @? Ja jakas tam specjalistka od lutki nie jestem ale moge napisac to co zauwazylam u siebie;)
Czasem po luteinie bola mnie cycki bardziej a czasem mniej, mysle ze to zalezy od jakosci owulacji jaka byla w danym miesiacu. Luteine biore co miesiac, zawsze podczas staran tak na wszelki wypadek bo progesteron podczas ciazy jest bardzo ladny ale na wszelki wypadek po tych moich przygodach dostalam. Zauwazylam, ze mimo brania luteiny czasem zaczyna mi sie plamienie np 2-3 dni przed @, to w sumie bardziej taki zabarwiony sluz. A jak bylam w ciazy to zadnego zabarwionego sluzu, nic, tylko plamienie implantacyjne 7-8 dpo a w 10dpo blada kreska na tescie.
Co do odstawiania luteiny to ja mam co miesiac ten dylemat ale jak testy sa negatywne to odstawiam. Jesli nie masz problemow z progesteronem a lutke dostalas profilaktycznie to raczej nie masz sie o co martwic, nawet jesli odstawisz luteine na chwile to nie powinno sie dziac nic zlego, bo twoj organizm i tak produkuje progesteron. Ja jak nie wiem co robic to testuje jak szalona az w koncu do mnie dociera ze moze i jeden test moze sie pomylic ale 10 juz napewno nie i wiem ze trzeba czekac na @:p

Nikusia ja bym chyba nie odstawiala

Dzis sie dowiedzialam ze moja bratowa jest w 9 tyg ciazy. To dziwna kobieta, jak jej hormony zbuzuja to bedzie ciekawie. Na dodatek mowila ze dziecko jest 2 tygodnie mlodsze wiec sie martwie. Jak by mi bylo malo zmartwien.
Wczoraj mnie brzuch nie bolal a dzis czuje go, nie boli tylko tak go czuje. Wizyte mam dopiero w piatek.
Oliwcia a Ty jak sie czujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za rady. W czwartek testuję bedzie wtedy 26dc i zadecyduje. Zobacze czy jutro plamienie sie rozkreci bo na razie rozkreca sie na korzysc czerwonego....eh...
@hajmal moja szwagierka tez jest w 7tc a nie ma serduszka jeszcze...to 1 ciaza a ona ma taki spokoj jak nikt....eh. spokojnej nocki i do juterka kochane ☺

Dziewczyny nie wzięłam dziś juz lutki. Stwierdziłam, ze nie ma to sensu. Test negatywny a do tego nie czuję się na ciążę. 6 razy jak byłam w ciąży to za każdym razem wiedziałam, że jestem. Nawet przy biochemicznych miałam już dawno objawy. A tu nic. Czuję sie tylko chora, więc odstawiłam lutkę, spakowałam leki do torby i modlę się w robocie, by ten dzień się skończył.
Wiecie co, zmęczona jestem tymi staraniami. mam awersję do przytulanek - wręcz odrazę. Nie wiem jak długo jeszcze dam radę. W przyszłym miesiącu mierzę tempkę i kupię testy owulacyjne, bo mam tak rozjechany cykl, że w ogóle nie wiem kiedy co mam i jak. Tak więc w tym cyklu odpuszczam....Ale trzymam kciuki za @limkam ;-)

Nikusia badz dzielna. Czasami chyba trzeba wlasnie odpuscic. Moze jak glowa zluzuje to bedzie lepiej.

Ja dzis przed sniadaniem chcialam pozmywac, tak mnie zmeczylo jak nigdy dotad, na stojaco.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ni_kusia
@hajmal ma racje, moze to byc glowa;) Wiadomo, ze ciezko wyluzowac jak czekasz na ciaze a jej nie ma, ale to sie sprawdza w wielu przypadkach:) Moze faktycznie chwila przerwy dobrze wam zrobi:) Dziekuje a kciuki i mam nadzieje, ze jednak wredota @ nie przyjdzie:)

A ja mam wrazenie, ze owu w tym miesiacu nie bylo. Tzn czulam bole jajnikow i mialam plodny sluz ale jak robilam testy to szalu nie bylo...niby wyszedl mi pik wczoraj wieczorem i dzisiaj rano zrobilam test to kreska tez byla dobrze widoczna ale nie byla tak mocna jak zwykle bywa przy mojej owu, stad przypuszczenie ze jajeczko nie peklo. Albo mi juz na dekiel wali i wymyslam:(

Właśnie mnie to przeraża, ten cały monitoring, ta temperatura i te testy ale jak sie nie wie kiedy sie ma owu to trzeba to sprawdzić. Tylko jak tak wszystko mierzymy dokładnie i sprawdzamy to jak tu się wyluzować. Mi kalendarzyk pokazuje, że idealnie się wstrzeliliśmy w dni płodne a jednak czuje ze sie nie udało. mam delikatne plamienia i moze to implantacja a może to rozkręcający sie okres. Odstawienie lutki da mi jasny obraz. A Ty kiedy kochana masz testować?

@ni_kusia
U mnie do testowania jeszcze sporo bo niby wczoraj miala byc owu:) A co do tego mierzenia to ja nie mierze tempki wcale, nigdy tego nie robilam i nie zamierzam poki co. Testy owu mam i uzywam ich bo uwazam ze sporo pomagaja no i jak kiedys robilam monitoring razem z testami to sie pokrywalo kiedy byla owulka wiec na razie zrezygnowalam z monitoringu. Czasem jest tak, ze cykl sie przesuwa i monitoring napewno pomoze ci zobaczyc co sie dzieje ale moze jak masz inne objawy owu to na razie nie ruszaj tego? :)

reklama
@limkam po tym moim poronieniu ze stycznia, po kórym ciągle plamię albo "skrzepię" wszystko się pochrzaniło. Nie boli mnie brzuch tak jak na owu, śluz plamiący, brunatny non stop wiec jak sama widzisz organizm sfiksowal. A powiedz testy owu robisz rano czy po poludniu?

Do góry