reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Przepraszam ze was tak moimi klopotami głębię. Ja sie tak boje antybiotyku. Postaram sie mniej marudzic.
Nikusia uwielbiam morze, my jezdzimy do Dziwnowa. Udal mam sie taki osrodek nad samym morzem zdala od centrum. Rewelacja.
Oliwcia ty to tak nie przeginaj. O dzwiganiu dziecka tez zapomnij. Sprobuj sobie tak zorganizowac wszystko zeby mloda szla na wlasnych nogach, wiem ze to trudne choćby samo przyzwyczajenie. Szkoda maluszka.

Nikusia moze to wczesne jajeczkowanie ?

Moze jak minie mi ten 16 tydzien to zaczne sie cieszyć. Co by nie bylo 2016r odbil sie na mnie cala mocą. Pomysl macie fajny z ta grupa zamknięta.

Ja jestem z okolic Mielca. Ha, wie ktoras gdzie to jest?

Podpowiem tylko ze do Ojca Mateusza mam nie daleko :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jakby to powiedzieć, każda z Nas z innego końca "świata":) Wyszło mi, że chyba Piotrków Trybunalski jest mniej więcej w równej odległości od kazdej z Nas, ale głowy nie dam :)

Grupę założę na FB z mthfr-owymi mamusiami i przyszłymi mamusiami i będę na priv sie z Wami kontaktować :)

@hajmal wiem, że się boisz. Wiem też, ze jak minie tydzień w którym wydarzyło się coś złego to bedziesz spokojniejsza. Myślę, że poradź sie lekarza, i wtedy podejmiesz decyzję. My też slużymy radą:)
Mi sie dwa razy zdarzyło, ze po pozytywnym teście miałam grypę jednodniową. Zaczęło mnie to zastanawiać, czy organizm nie odrzuca w ten sposób ciąży, bo następnego dnia objawy mijały ale nie tylko chorobowe, ale i ciążowe, a potem sie okazywało, że beta nie rośnie. Jajeczkowanie mam dosć wcześnie, skoro udało mi się zaciążyć w 8dc jakiś czas temu....więc moja owulka właśnie albo trwa albo się skończyła. Nigdy nie robiłam testów owulacyjnych i w sumie nie wiem kiedy była. Może kupię dzisiaj w Rossmanie sobie owulacyjne i sprawdzę.

Ja już chyba po owu jestem...śluz płodny się skończył....Mega ciekawe, bo mam dzisiaj 13dc, to musiałam mieć faktycznie owulke zaraz po okresie....

Do lekarza sie nie dostalam. Za to zaczela mi splywac ropa wiec jest ciut lepiej. Glowa mnie nie boli a to juz dobrze.
Medicus dziekuje ale do Wrocławia mam bardzo daleko.
Nikusia masz faktycznie szybko ow ale to chyba lepiej niz jak bys miała późno bo sie mialo by dzieciątko trudniej sie zadomowic. Teraz Ci juz testy nie wyjda beda ciemne ale bez pik, choc tak naprawde sluz to nie jest pewnosc na 100%

Wiem ze sluz to nic pewnego. Dzis znow z domieszka czerwonych niteczek. Moze to plamienir okoloowulacyjne. Pozyjemy zobaczymy.

Dobrze hamal ze lepiej sie czujesz. Ale probuj dalej dostac sie do lekarza takie przeciaganie zatok to nic dobrego. Bedzie lepiej zobaczysz☺

Ja smigam z mezem na miasto. U nas pada deszcz ale my sie nie boimy☺

Wreszcie mam chwile wiecej wiec przesylam pozdrowienia z Krynicy Zdroju.
Dzis nie bylo czasu zeby sie gdzies wybrac choc maz chce isc do baru na parter.

Widok z basenu, mlody poplywal a ja ..... wypoczywam inaczej. Tu miejscami lezy snieg :)

1491589362-aaaaaa.jpeg

Cześć kochane pozdrowionka dla was wszystkich [emoji8] @0202oliwcia kochana nie przemęczaj sie a juz napewno nie przy oknach i zasłonach [emoji9] @ni_kusia cześć kochana, dziękuje póki co wszystko wporządku 14tydz za mną :) i bez zastrzyków ok 2 tyg ale byłam na usg tak ze wszystko jak najbardziej ok prawdopodobnie bedzie dziewczynka:) trzymam kochana za Ciebie kciuki cały czas .... Ja jestem z Ełku ale mieszkam w UK pod Londynem 6 lat :) bardzo duzo mam znajomych z Poznania i Miedzychodu wlansie wybieram sie w te okolice na wesele w sierpniu :). Kochane powiedzcie mi jak to jest z Acard bo wczoraj pani w aptece mowi do mnie czy to dla pani - ja ze tak - a ona ktory tydzien ja 14 i ona do mnie ze nie sprzeda [emoji38] a ja mowie ze lekarz zalecił do 16-18 . A wy do którego przyjmujecie ? A jak z luteina ? do którego macie zaleconą i jaka dawkę ? Pozdrowionka

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jak zeszlismy na sniadanie to w hotelu siniadaniowala polska reprezentacja w hokeja. Chyba pojdziemy na mecz dzis jest o 16 tu obok hotelu. Mlody sie nastawil na autografy

Witam,
a ja mam mieszane uczucia co do witamin form metylowanych.
Mam mutację MTHFR homozygotyczną, więc właściwie przypadek najgorszy. Na początku brałam zaleconą przez genetyka zwiększoną dawkę kwasu foliowego w ilości 5 mg dziennie.
Homocysteina spadła z poziomu ok. 9 do do poziomu 5,6.

Po kolejnym poronieniu (na kwasie 5 mg i clexane 0,4 od pozytywnego testu) naczytałam się o metylowanych formach witamin i zakupiłam cały zestaw. Efekt na razie jest taki, że reaguje na nie skóra - mam wypryski na całej twarzy, krosty, zaskórniki i gorszą morfologię.

Czy któraś z Was ma takie doświadczenia?

reklama
Wreszcie mam chwile wiecej wiec przesylam pozdrowienia z Krynicy Zdroju.
Dzis nie bylo czasu zeby sie gdzies wybrac choc maz chce isc do baru na parter.

Widok z basenu, mlody poplywal a ja ..... wypoczywam inaczej. Tu miejscami lezy snieg :)

1491589362-aaaaaa.jpeg

Ale Ci zazdroszcze. Odpoczywaj kochana ile wlezie☺

Cześć kochane pozdrowionka dla was wszystkich [emoji8] @0202oliwcia kochana nie przemęczaj sie a juz napewno nie przy oknach i zasłonach [emoji9] @ni_kusia cześć kochana, dziękuje póki co wszystko wporządku 14tydz za mną :) i bez zastrzyków ok 2 tyg ale byłam na usg tak ze wszystko jak najbardziej ok prawdopodobnie bedzie dziewczynka:) trzymam kochana za Ciebie kciuki cały czas .... Ja jestem z Ełku ale mieszkam w UK pod Londynem 6 lat :) bardzo duzo mam znajomych z Poznania i Miedzychodu wlansie wybieram sie w te okolice na wesele w sierpniu :). Kochane powiedzcie mi jak to jest z Acard bo wczoraj pani w aptece mowi do mnie czy to dla pani - ja ze tak - a ona ktory tydzien ja 14 i ona do mnie ze nie sprzeda [emoji38] a ja mowie ze lekarz zalecił do 16-18 . A wy do którego przyjmujecie ? A jak z luteina ? do którego macie zaleconą i jaka dawkę ? Pozdrowionka

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurcze lekarz chyba wie co mowi z tym Acardem. Lepiej sluchac lekarza niz farmaceuty☺
Witam,
a ja mam mieszane uczucia co do witamin form metylowanych.
Mam mutację MTHFR homozygotyczną, więc właściwie przypadek najgorszy. Na początku brałam zaleconą przez genetyka zwiększoną dawkę kwasu foliowego w ilości 5 mg dziennie.
Homocysteina spadła z poziomu ok. 9 do do poziomu 5,6.

Po kolejnym poronieniu (na kwasie 5 mg i clexane 0,4 od pozytywnego testu) naczytałam się o metylowanych formach witamin i zakupiłam cały zestaw. Efekt na razie jest taki, że reaguje na nie skóra - mam wypryski na całej twarzy, krosty, zaskórniki i gorszą morfologię.

Czy któraś z Was ma takie doświadczenia?
Nie spotkałam sie nigdy z taka teoria aczkolwiek jak sie ma uczulenie nawet na witaminy to skora moze tak reagowac. Trzeba by bylo spytac lekarza..niekonicznie farmaceuty ☺

Ja dzisiaj mam duzo sluzu zabarwionego krwia..i niteczkami i taka wieksza iloscia. Zglupialam co mi jest. Nawet zrobilam test ciazowy ale jak sie domyslacie nic nie wyszlo. Nigdy nie mialam plamien srodcyklicznych ani okoloowulacyjnych dlatego to takie dziwne...albo to jest to..albo implantacja...albo dostane okres...mam wrazenie ze moje hormony totalnir sfiksowaly. Myslalam czy nie wziasc luteiny od 15dc ktory wypada jutro. Co myslicie? Jakbym miala dostac okres to na luteinie tez moglabym go dostac a jak to hormony to luteina powinna wyrwgulowac czy dobrze mysle?

Do góry