reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@ni_kusia
ja bym wziela luteine tak jak normalnie mialas zaczac ja brac. nie masz pewnosci co do owu, bo nie robilas testow owulacyjnych plus nie bylo monitoringu. Zebys sobie owulki nie zatrzymala niechcacy;) Czasem tak jest ze organizm wariuje, wiosenne przesilenie, czasem oslabienie, zmiana klimatu itd:) A co do okresu na luteinie to zalezy chyba od organizmu, napewno mozesz sobie cykl troche poprzestawiac przez to:)

reklama
A wiec tak my dziś bylismy na wizycie i mamy 100% kobietki pitusie nawet gin mi pokazał :D mieliśmy od stawiać dziś Acard ale niestety ze wzgledu na duże ryzyko rzucawki na genetycznych acard mam brać najprawdopodobniej do końca ciąży .... Także @karolinaao masz odpowiedz na swoje pytanie .. Co do luteiny ja nie biorę mam Duphaston 3 razy dziennie podobno mamy od stawiać po skończeniu 20 TC

@ni_kusia również jestem zdania ze powinnas wsiąść luteine

@kleks ja na metylach w półtora miesiąca zbilam homocysteine z 14.50 do 6.14 wiec nie widze żadnych minusów w ich stosowaniu

@hajmal odpoczywają kochana należy ci sie

A i jeszcze bym zapomniala ze wzgledu na to ze acardu nie odstawiamy to od dziś clexan zmniejszony z 0.6 na 0.4 jakieś dziwne te strzykawki ..... Buuuu nie lubie zmian :mad: , co do moich boli brzucha to nadciagnelam /naderwalam więzadła macicy i temu mnie to boli dostalam dodatkowy magnez i mam prowadzić bardzo oszczędny tryb życia najlepiej jak najwięcej leżeć .....

Ostatnia edycja:
Super, gratuluje coreczki.
Ciekawem co ma acard do rzucawki.
Wspolczuje Ci tego lezenia. Czy lekarz jakos badal te wizazadla? Wazne ze z dzieckiem wszystko dobrze :) reszta tez bedzie dobrze

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@oliwcia gratuluje coreczki i zmniejszenia dawki clexane to dobra wiadomosc ☺
Nie smiejcie sie ze mnie ale dzisiaj zerknelam na wczorajszy test i widze na nim cien cienia. Ja wiem ze to nic nie znaczy ale tylko wam moge powiedziec. Luteine juz zapodalam 2 razy po 1 z tego co pamietam sie bierze?od 15 dnia cyklu co 25 wlacznie?
Milej niedzieli wam zycze☺

@hajmal z tego co dobrze skapowalam to z tym acardem to chodzi o to ze poprawia przepływy do łożyska i ze niby obniża ciśnienie chyba czy jakoś tak .... A no i jeszcze pytalam o poród i jak najbardziej mozna rodzic naturalnie niema żadnych zaleceń do CC przy naszej mutacji czy stosowaniu clexane. Co do więzadeł to miałam badanie ginekologiczne USG dopochwowe i USG przez brzuszek

@ni_kusia powtorz test za jakoes dwa dni albo zrób bete dla spokoju ona nam wszystko wyjaśni, co do stosowania luteiny w trakcie trwania cyklu to ja nie pomoge bo nigdy tak nie bralam

Ostatnia edycja:
Testowac na pewniaka bede za 10dni czyli w 25dc żeby zobaczyc czy luteine odstawic. Na razie musze sie plamien pozbyc...
Nie slyszalam tez o przypadku zeby w polowie cyklu test byl.pozytywny ale wiecie jak to jest. Wiem gdzie ta kreska ma byc i mimo ze to za wczesnie to i tak cos widze. Ale raczej obstawiam ze to paranoja☺ aa zaczęło sie od tego jak przyszly poczta moje testy ciazowe. Zamiast 1 koperty z 6 testami byly dwie po 6 testow w kazdej. Wiec stwierdzilam ze 12 to mnóstwo i jak na jeden nasikam to nie zauwaze roznicy☺

reklama
Dziwnie z tymi testami. Maz mi kupil jeszcze we wrzesniu to wychodzily cuda. Cien kreski na jednym na 5 następnych biel i ostatecznie @. Tak sie zrazilam ze nastepne kupowalam w rossmanie. Mam nadzieje ze nie trafilas na ta "partie"
Ja mam w ciazy podniesione cisnienie i jakos na acardzie i clexanie nie spadlo.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry