reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@hajmal
A gdzie maz kupowal te testy?
Ja mysle, ze w sumie to zadna roznica ale napewno trzeba patrzec na date waznosci. Mi czasem wychodzil jakis cien cienia ale tez jak powtarzalam to juz blade i potem @ wiec nawet sie tak nie stresowalam bo to juz bylo pewne, ze test wadliwy. Jakby byla ciaza to i 10 kolejnych testow by pokazalo ciaze hihi;)

reklama
Cien cienia daje nadzieje a ta nieprawdziwa jest bardzo szkodliwa. Testy kupowal mi maz na alegro. To byly takie zwykle paskowe nie drogie testy, z przedawcy nie znam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem są po prostu ciaże biochemiczne i też test może je wykazać, ale wiadomo, że największą pewność daje beta i to beta chyba powyzej 100....Ja sie zraziłam do bety, powiedziałam sobie, że już jej nie zrobię. Szkoda nerwów. Co ma być to będzie.
Luteina mi uspokoiła plamienia już jest ok. Zanim ją wzięłam już miały kolor brudnego różu, wię pewnie samo by się uspokoiło tak czy siak, tylko dłużej by to potrwało.
Jak się dzisiaj czujecie mamusie? U nas piękne słoneczko :)

@ni_kusia
ja trzymam kciuki zeby jednak byla kreseczka:) Sikalas dzisiaj?;) Ja bym siekala na twoim miejscu pewnie po kilka razy dziennie:p Kiedy masz termin @?

Ja dzisiaj zauwazylam plodny sluz i uwaga, uwaga - moje tsh wynosi 0,85!!!! spadlo z 3,3 i jest juz oficjalne pozwolenie na starania, oby sezon wiosna lato przyniosl owoce;))

@ni_kusia
ja trzymam kciuki zeby jednak byla kreseczka:) Sikalas dzisiaj?;) Ja bym siekala na twoim miejscu pewnie po kilka razy dziennie:p Kiedy masz termin @?

Ja dzisiaj zauwazylam plodny sluz i uwaga, uwaga - moje tsh wynosi 0,85!!!! spadlo z 3,3 i jest juz oficjalne pozwolenie na starania, oby sezon wiosna lato przyniosl owoce;))

Kochana, ja mam 16 dc więc szansa na dzidzie w tym czasie nawet przy owulce do 10dc jest marna. Tzn niemożliwe jest to, zeby test coś pokazał teraz....Ja już na ten jeden test nasikałam 3 razy wiec spoko. Czasem się zastanawiam jak mocno szurnieta jestem. 25 dc mam ostatni dzień luteiny i to też dzień rocznicy ślubu więc zatestuję. Oczywiście mam zawroty głowy od paru dni, wcześniej te plamienie, dziwne uczucie w piersiach itd...i jestem totalnie wkręcona....i jeszcze to coś niby w tle na teście. Ale dobrze, ze jest ktoś drugi podobn do mnie, bo już bym siebie posądzała o chorobę psychiczną. A Ty kiedy testujesz?
Gratuluję tsh super wynik. Starajcie się ile wlezie ;-)

@ni_kusia
Nie jestes szurnieta! Mi tez sie tak wydawalo ze juz mi odwalilo kompletnie i sama przed soba sie glupio czulam, ze sie tak zachowuje ale jak poczytalam forum, to zobaczylam ze tak robi kazda staraczka wiec to musi byc jednak normalne:D
Teoretycznie to niemozliwe zeby owu byla do 10dc ale ja raz mialam owu wlasnie w 10dc(potwierdzona monitoringiem!) a zawsze wypadala jakos 14-15 dc. No i moja kolezanka ma z takiej owulki coreczke, byla w szoku ze od razu po @ mozna zajsc;)) Takze wszystko mozliwe!!

Wczoraj juz zaczelismy dzialac, ciesze sie ze wyniki sa juz super, bo wiadomo, gdzies z tylu glowy czulam strach co bedzie jak zajde a tsh nieunormowane...moze to nieodpowiedzialne ale juz nie moglam czekac dluzej ze staraniami:( A teraz juz wszystko dobrze, wiec sie uspokoilam. W tym tygodniu sprzatam i troche gotuje, zeby miec swoj wklad w swieta:)

Jak tam brzuchatki?? Pokazujcie brzuchy!!!:)))))))

Fajnie, że zaczęliście starania, trzymam za Was kciuki ;-)

Dziękuję też za pocieszenie, to trochę otuchy dla mnie :) Jednak jeszcze nie jest tak źle :)
Ja sie kiepsko czuję od dwóch dni, kręci mi się we łbie, niech już ta pogoda się zmieni, bo źle to na mnie działa. Juz sie zastanawiam czy to nie wina luteiny, że hormony ześwirowały a ja mam gorsze samopoczucie....

Dalej gdzie Wasze brzusia kobitki ;-) ?????

Ja sie melduje czytam was systematycznie bo jakże bym mogła inaczej :D
Nikusia co do samopoczucia to powiem ci ze co do tego samopoczucia to u mnie tez ostatnio kiepsko wiec to chyba jednak pogoda ...
@limkam zajebiscie ze masz dobre wyniki a wiec teraz pozostało wam tylko brać sie za robotę :D

Hihi @0202oliwcia ja tez sie strasznie ciesze, dzialamy juz no i zobaczymy...jestem dkbrej mysli aczkolwiek staram sie nie wariowac bo juz tyle razy sie rozczarowalam ze teraz jakos nawet nie bardzo wierze ze moze mi sie udac:)

@ni_kusia
Ja bym zrobila test 10 dni po domniemanej owulce nawet jakby ta owulka miala wypadac 5dc;)) A co! :)

reklama
@limkam ty szalona kobieto...normalnie przez Ciebie nie dam rady teraz wytrzymać do tej środy...za tydzień...Zatestuję w poniedziałek. Właśnie sprawdziłam, że w grudniu wyszedł mi blady bladzioch w 23dc....Więc chyba owulki muszę mieć zaraz po okresie, a połowa cyklu to implantacja i zagnieżdżanie...
Ja za Ciebie też trzymam kciuki i teraz przed wami fajny czas staranek :) Dziś który masz dc.?

@0202oliwcia a mdłosci Ci juz minęły?? Kiedy teraz masz wizytę u lekarzaa?
Moze by dziewczyny zrobić jakąś tabelę w pierwszym poście kto kiedy ma wizytę, kiedy Wy brzuchatki macie terminy porodów, a kiedy my staraczki mamy termin testowania albo @?? Co Wy na to??

Do góry