reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@ni_kusia ja miałam mega problemy z nogami no i na dodatek spac nie mogłam przy wysokim poziomie homocysteiny badałaś ostatnio , na jakim masz poziomie ??? Ja muszę chyba pobadac homke i witaminy i grupy B bo wróciły mi problemy z zasnieciem znów dopiero zasypiam ok 12/1 w nocy i juz mnie to męczy

Wczoraj mnie mdliło ale jakoś przetrwałam dziś to samo ale niestety randka z sedesem już dziś była nie unikniona mam wrażenie że płuca wyplułam :no: :baffled:

reklama
@ni_kusia ja miałam mega problemy z nogami no i na dodatek spac nie mogłam przy wysokim poziomie homocysteiny badałaś ostatnio , na jakim masz poziomie ??? Ja muszę chyba pobadac homke i witaminy i grupy B bo wróciły mi problemy z zasnieciem znów dopiero zasypiam ok 12/1 w nocy i juz mnie to męczy

Wczoraj mnie mdliło ale jakoś przetrwałam dziś to samo ale niestety randka z sedesem już dziś była nie unikniona mam wrażenie że płuca wyplułam :no: :baffled:
Nie badałam homocysteiny od stycznia w sumie. Muszę się tym zająć znów.

Współczuje mdłości, aż dziwne ze na takim etapie ciaży jeszcze Ciebie to męczy...NIe randkuj za dużo z sedesem....Trzymam kciuki, żeby szybko minęło :)

Nie badałam homocysteiny od stycznia w sumie. Muszę się tym zająć znów.

Współczuje mdłości, aż dziwne ze na takim etapie ciaży jeszcze Ciebie to męczy...NIe randkuj za dużo z sedesem....Trzymam kciuki, żeby szybko minęło :)
No ja też nie badałam od stycznia i chyba muszę się za to zabrać tym bardziej ze odstawilam metyle zostały mi tylko te co są w Femibion Natal 2
Co do wymiotów to mam nadzieje ze jak juz oddalam to co miałam oddac to ze mi sie poprawi choć nadal czuje mdłości mam juz tego dosyć jak boga kocham systematycznie co jakis czas mi sie odzywają Czy ja nie moge miec wreszcie spokoju ....

A ty jak sie czujesz słonko ???

Przykro mi, widzisz jedne kobiety mają mdłości inne w ogóle i gdzie ta sprawiedliwość. Ja sobie zawsze powtarzałam, byle by dzidziuś był zdrowy, to wytrzymam :)

Ja się czuję ok, dziś 17dc wiec powoli z górki. Mam nadzieję, ze clotrimazolum nie zaszkodzi potencjalnej ciąży, choć już na nic się nie nastawiam, bo wiesz jak to jest. Lepiej się miło zaskoczyc, niż po raz kolejny rozczarować. Na razie nastawiam się na pracę w wakcacje, więc ciąża będzie tylko i wyłącznie miłą niespodzianką :)

@ni_kusia ja Ci powiem że to moje mdłości by były ok nawet mogła bym codziennie wymiotować żeby tylko z niunią było ok a tu co???? co jedno lepiej to coś nowego jeszcze nie miałam spokojnej wizyty i chyba już nie będę miała do samego końca nie kiedy już mi ręce opadają jak boga kocham .....
Powiem Ci że opcja miłego zaskoczenia jest o wiele lepsza niż wyczekiwanie i co miesięczne rozczarowanie , mam nadzieje że wreszcie się Wam uda i że w końcu będziesz szczęśliwa życze Ci tego z całego serduszka

@hajmal co tam u Ciebie ????

Cześć dziewczyny co u was jak przyszłe mamy i staraczki :) :* ??? kochane mam pytanie czy natknelyscie sie tutaj na forum o kobietach w ciąży z wykrytym zespole downa ? Moja szwagierka jest w 13 tyg ciąży brak kości nosowej przyziernosc karkowa 3.9 2x większa niz normalnie . wynik badania prenatalnego 1;4 zespol downa . Myslalam ze moze znajdzie tu jakies forum wsparcia i dowie sie czegoś więcej ale nic nie moge znalezc . :( narazie pozostało jej czekanie do 16 tyg na badanie pobrania tego płynu ... Wtedy bedzie wiadomo ... Liczy na cud . Przepraszam ze zbaczam z tematu . Pozdrawiam xxx

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
kochana jak z Twoja szwagierką wiadomo już coś mam nadzieje że ma już wyniki i że wszystko z dzidzią jest ok a ona sama jest już spokojniejsza

Asia bardzo mi przykro. Ja podobnie jak nikusia czytalam ze ta mutacja sie nie przyczynia.

Czasem lepiej wyloztyc te pieniadze i porobic badania, by choc troche mniej ryzykowac.

Ja kariotypow nie robilam.

Oliwciu a moja genetyk zalecila w dawce 0,4 heparyne.

Nikusia mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Pomysl moze o podleczeniu meza bo on tam tez cos moze nosic i zarazac.

U mnie na razie ok, jutro jade wybrac wyniki wymazu z szyjki. Musze te 32x2 km jechac niestety sama ale moze jakos dam rade. Wyniki z prenatalnych mialy byc w pon a kaza mi przyjechac dopiero po Bozym Ciele :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@hajmal na pewno wszystko będzie dobrze z badaniami. Daj koniecznie znać. Jedź ostrożnie i spokojnie kochana a wszystko będzie si :)

Moja infekcja to mi się wydaje od przytulasów co dwa dni od 7 dc....Też sie starałam po iść spać i się nie kąpać choć strasznie tego nie lubię, ale wiem, że to zwiększa szansę. Tak wiec jestem wiecej jak pewna że to właśnie z tego wynikajaca infekcja.....Ale dam radę, myślę że clotrumazol pomoże;)

@0202oliwcia jak widać to każda ciąża jest inna. Ja w ciaży z córką 8 lat temu, właściwie prawie 9, nie miałam żadnych dolegliwości. Mały krwiak, na który dostałam zastrzyk, a potem spokój do rozwiązania. A teraz problem z utrzymaniem fasoli. Ty bidulko też najadłaś się stresów, ale myślę, że będzie coraz lepiej :) Ani się obejrzysz i Ty i @hajmal będziecie tulić swoje maleństwa:) A Ciocia nikusia przyjedzie Wam pomóc poziuziać :D

Kochane, czym zbijacie poziom homocysteiny? U mnie w ciągu 1,5 miesiąca skoczyła z 6,2 na 9,8...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
no i widzicie dobrze zę sie uparłam n to badanie a gin mi je zrobił, okazuje sie ze mam niebezpieczna w ciazy bakterie na szyjce gardnerella vaginalis, kazał mi gin kupić juz antybiotyk a receptę donieść tak to niebezpieczne.
Mimo iż w połowie przypadków u kobiet w ciąży choroba ustępuje samoistnie,10,11 w wielu badaniach wykazano, że jest ona związana z częstszym występowaniem porodu przedwczesnego, poronienia samoistnego, przedwczesnego pęknięcia błon płodowych i stanów zapalnych po porodzie (zapalenie błony śluzowej macicy, zakażenie rany po cięciu cesarskim. Tak ze super, n dodatek skad to ja mam. Mam metlik w głowie

Do góry