reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Wiem kochana wiem :) Ale dzisiaj jakoś marnie się czuję. Roztrzęsiona i nie w sosie. Niedobrze mi ale to pewnie od migreny....:(
Z drugiej strony jak nie zafasolkowałam, to dokupię sobie kwas swansona i witaminki dodatkowo. Nie zaszkodzi jakby co :)

reklama
@hajmal
jestes nocnym markiem czy cierpisz na bezsennosc?;) A moze to ciaz atak na ciebie dziala? Ja to zawsze chodze tak pozno spac i wstaje pozniej o 11-12 i nienawidze tego:( Czasem mi sie uda przestawic ale tylko na chwile, koszmar. Wczoraj tez poszlam spac o 3, ehh co ja poradze ze mi sie rano najlepiej spi;) A co do tej pani dr to mysle ze to dobry pomysl, tym bardziej, ze musisz byc non stop pod czyimis skrzydlami. A jak poprzedni gin nie odpowiada na smsy tydzien to napewno nie czujesz sie przy nim bezpiecznie. W razie czego mozesz miec dwoch lekarzy, co moze nie jest glupim pomyslem?:) A ja lykam witaminy no i mam nadzieje ze do trzech razy sztuka i ze w koncu mi sie uda donosic ciaze...:(

@ni_kusia
hmm moze musisz poczekac?:) dopoki @ nie ma to jest nadzieja!:) czekaj spokojnie ale trzymam kciuki zeby to nie byla @ a fasoleczka!:)

A ja jestem jakies 2 dpo i jakos od wczoraj bola mnie cycki:/ Dziwne,bo po luteinie mnie zawsze bolaly w sumie, ale od jakiegos czasu bola rzadko a juz napewno nie od razu po owu. Na nic sie nie nastawiam,ale zastanawiam sie ile teraz czasu mi zajdzie zajscie, tym bardziej ze caly czas walcze z podwyzszonym tsh:( Ktoras z was bierze euthyrox?

Z drugiej strony jak nie zafasolkowałam, to dokupię sobie kwas swansona i witaminki dodatkowo. Nie zaszkodzi jakby co :)
mówiono mi zęby brac te witaminy choć 3 miesiące, no ale brałam w sumie miesiąc, homocysteninę miała 8 i coś wiec i tak nie aż tak źle. Teraz 11 kwietnia mam dopiero hematologa wiec zobaczę co powie.
jestes nocnym markiem czy cierpisz na bezsennosc?;) A moze to ciaz atak na ciebie dziala? Ja to zawsze chodze tak pozno spac i wstaje pozniej o 11-12 i nienawidze tego:( Czasem mi sie uda przestawic ale tylko na chwile, koszmar. Wczoraj tez poszlam spac o 3, ehh co ja poradze ze mi sie rano najlepiej spi;) A co do tej pani dr to mysle ze to dobry pomysl, tym bardziej, ze musisz byc non stop pod czyimis skrzydlami. A jak poprzedni gin nie odpowiada na smsy tydzien to napewno nie czujesz sie przy nim bezpiecznie. W razie czego mozesz miec dwoch lekarzy, co moze nie jest glupim pomyslem?:) A ja lykam witaminy no i mam nadzieje ze do trzech razy sztuka i ze w koncu mi sie uda donosic ciaze...:(
nie sypiam dobrze, koło 2 budzę sie na siusiu i potem nie moge zasnąć 2-3 godziny tak mam w ciazy, za to w dzien moge zasnać po 2 godzinach od pobudki. Dwóch lekarzy nie mogę miec bo mam ciąże jaka mam, jedynie na ewentualną kontrole mogę iść.
Łykaj te witaminy bo w tym jest szansa, tak samo jak a acardzie, clexanie. Będzie dobrze :)

Biorę eutyrox 100 bo mam dość wysokie 5,7 tsh, z tym ze u mnie to efekt ciążowy, normalnie mam prawidłowe, do tego mam Hasimoto wykryte dopiero teraz w lutym.

@hajmal

no łykam, łykam, mam nadzieje, ze to wszystko cos pomoze...:)
ja biore euthyrox 25 na zmianez 50 bo moje tsh wynosi 3,3. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca, w listopadzie skoczylo do 2,5 w styczniu 3,2 a po miesiacu euthyroxu25 mialam 3,3 wiec nieznaczny wzrost. Nie wiem dlaczego sie tak porobilo bo ja nigdy nie mialam zadnych problemow z tarczyca a teraz walcze z tym badziewiem:(

Co do zasypiania to pewnie wina ciazy;) Ja chodze spac kolo 2 i to dla mnie norma hihi;)

Przespalam prawie cala noc :D
Zaczely mnie bolec lydki i golenie musze chyba wziasc magnez tylko nie wiem czy przy naszych mutacjach jest jakis szczególny polecany. Nie wie ktoras ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam jakiś leniwy dzień. Lepiej sie czuje jak wczoraj, ale robota jakoś nie pali mi się w rękach....

Brakuje tylko słoneczka za oknem....

Ja mam cały czas rózowe plamienia albo brunatne....Brzuch boli mnie z jednej strony jak na okres a okresu nie ma....W sobotę powtórzę test i zobaczę....jakoś mi to malo na ciażę wygląda, ale jak to mówicie - póki nie ma konkretnej miesiaczki to jest nadzieja :)

@ni_kusia
a badalas sobie poziom progesteronu w 2 fazie cyklu? Bo takie plamienia i pobolewania brzucha moga byc od za niskiego progesteronu. Chyba ze wczesniej tak nie mialas to moze tez swiadczyc o tym, ze pecherzyk jednak w tym cyklu nie pekl:) Moze zrob sobie badanie i bedziesz wiedziala a w nastepnym cyklu zaczniesz brac luteine i bedzie lepiej? O ile oczywiscie to nie fasolina cie meczy czego zycze bardzo bardzo i trzymam kciuki!!!:))))

reklama
@ni_kusia
a badalas sobie poziom progesteronu w 2 fazie cyklu? Bo takie plamienia i pobolewania brzucha moga byc od za niskiego progesteronu. Chyba ze wczesniej tak nie mialas to moze tez swiadczyc o tym, ze pecherzyk jednak w tym cyklu nie pekl:) Moze zrob sobie badanie i bedziesz wiedziala a w nastepnym cyklu zaczniesz brac luteine i bedzie lepiej? O ile oczywiscie to nie fasolina cie meczy czego zycze bardzo bardzo i trzymam kciuki!!!:))))
Badałam hormony i prolaktynę. Wszystko jest w normie. Plamienia przed okresem mam od dobrych 5 lat. Po 4 dni czasem mniej czasem więcej. Rozmawiałam na ten temat z paroma ginekologami, nawet takimi ze znanym nazwiskiem i wszyscy stwierdzili, że taka moja uroda....Jak zaciążyłam w styczniu to dostałam plamień chyba w srodę, w piątek stwierdziłam, że w weekend piję wino na wywołanie okresu, nosiłam cieżary bo chciałam zeby okres przyszedł, a się okazało, ze test pozytywny miałam... Byłam zaskoczona, bo to taka "wpadka" z 8dc....Nie spodziewałam sie tego, ale jednak się wydarzyło, dlatego teraz sytuacja mi się powtarza tylko test negatywny :p Jedno jest pewne, albo okres będzie albo nie :) w sobotę powtórzę i zobaczymy, chyba ze się coś więcej rozkręci...wtedy mi się prawie zatrzymało, zaraz po teście wzięłam luteinę i wszystko się na dobre zatrzymało :)

Do góry