reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Podobnie bylo u mnie. Mielismy sie starac na poczatku kwietnia. W styczniu lekarz mi powiedzial zeby sie przestac zabezpieczac. Dwa razy bylo przytulanie. Obserwowalam sluz i byl ewidentnie bez owualacyjny cykl a jednak. Jeszcze maz zarwzerwowal na moje teoretyczne dni plodne weekend w krynicy. I teraz to nie wiadomo co robic. Zartuje ze choc maja wygodne lozka i dobra kuchnie (o ile nie trafie do szpitala wtedy na to rozeznanie ) pojade w gory i bede lezala w lozku.
Tak ze sie nie martwcie maluchy lubią niespodzianki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ni_kusia
Ja mysle, ze to zalezy od czlowieka. Na ten moment nie jestem gotowa nawet na to, by rozwazac adopcje. Za duzo historii znam niestety o adoptowanych dzieciach i nie sa one przyjemne:( Ja kocham zwierzeta i mysle, ze predzej zostalabym druga Villasowa;)) Ale szanuje bardzo i podziwiam osoby, ktore adoptuja dzieci.

@0202oliwcia
no ty to sie nie odzywaj hihi!;))) jeszcze staran nie zaczela a juz zaciazyla!!!:) Kurcze super, zazdroszcze:) Napisz nam szybko jak brzuchal?? Widać juz?:) I jak tam zastrzyki? Poopowiadaj o nich troche, bo ja to sie tak panicznie ich boje (chociaz do mojej ciazy pewnie jeszcze ho,ho) i wszystkie dziewczyny pisza koszmarne historie ze te zastrzyki tak bola...robisz je pionowo czy wbijasz pod katem? Igle cala wbijasz czy nie do konca? I co bardziej boli- wtlaczanie plynu czy wklucie? Matko, po tych pytaniach widze jaka ze mnie paranoiczka!!!

@hajmal
pisz co slychac:)

@limkam
A wiec tak jeśli chodzi o brzuszek to dodaje wam zdjęcie robione w poniedziałek ❤❤

Co do zastrzykow dla mnie najgorsze jest przebijanie skóry jeśli chodzi o wstrzykiwanie to nie boli praktycznie wcale zależy od dnia i od tego czy sie wkuje akurat bo bolesne miejsce najważniejsze ze czym wolniej to sie robi tym mniej to czujesz ....
Siniakow praktycznie wcale najgorszy był pierwszy tydzień a co do tego jak je robie to lapie fałd skory i wbijam w nią igle pod kontem prostym i oczywiście igle trzeba wbijać do końca .
Co do pytani to kochana pytaj ile chcesz zawsze postram sie odpowiedziec na tyle ile bede potrafiła :-D

@ni_kusia jak tam u Ciebie kochana ???

@0202oliwcia
kurcze super brzusio!! widzialam zdjecie ale teraz mi zniknelo(?). Dzieki ze opisalas te zastrzyki, ja sobie probuje wyobrazic jak to jest ale jak pomysle ze mialabym wbijac igle w brzuch....i to przez 9 miesiecy???!!! to mi slabo, serio:(( Super, ze dajesz rade, jestes mega dzielna!:)

Ja ostatnio mam dziwne mysli, z jednej strony marze o ciazy a z drugiej panicznie sie jej boje, panicznie sie boje tych igiel i tych wszystkich badan w trakcie ciazy, boje sie ze cos bedzie nie tak albo ze historia sie powtorzy. Wiem, ze pewnie kazda dziewczyna po poronieniu tak ma ale jakos mnie to nie pociesza...to smutne, bo pewnie zamiast cieszyc sie z ciazy bede zalamana/przerazona:(

Oliwcia super brzusio.

Tych zastrzykow nie ma sie co bac. Po miesiacu czlowiek dochodzi do wprawy. Moment przebicia skory jest najgorszy jesli sie akurat trafi na nerw. Ja sie tak nauczylam ze najpierw probuje delikatnie naciskajac czy boli jak boli to szukam innego miejsca. Czesto nawet nie czuje ze sie wkulam. Nie martw sie da sie zyc. Sa bolesniejsze zastrzyki pd tego

@hajmal
Dziekuje za pocieszenie:) Mam nadzieje, ze teraz panikuje a jak przyjdzie co do czego to jakos pojdzie bo przeciez nie bedzie wyjscia:( To pewnie kilka sekund bolu wiec skoro tyle dziewczyn daje rade to ja chyba tez dam?;)

Jeszcze przez kilka dni bede brac luteine i czekam na @. Nie spinam sie staraniami bo nadal mam niejasna sytuacje z tsh, ktore musze zbadac na poczatku kwietnia przed wizyta u gin-endo. A jutro jade na usg tarczycy...mam nadzieje, ze bedzie w porzadku. W tym miesiacu bardzo mnie bola cycki, dziwne fo nest ze jednego miesiaca bola bardzo a innego tylko troche, przeciez luteine biore zawsze tak samo;) Tez tak mialyscie?

Wrocilam z usg prenatalnego. Lekarz mowil ze w samum usg jest ok i jeszcze poczekamy na wyniki z krwi ale jako tako usg prawidlowe. Moj lekarz zle wypisal mi skierowanie. Wiec maz musi to jechac i odkreciac w srode. Jak nie dowiezie to bedziemy musieli zaplacic 400 zl. Rozmawialam tez o mojej nowej p. Doktor z pielęgniarka i ta mowila ze pacjetki na nia narzekały bo nie chciala im dawac skierowan na prenatalne. Dziwne bo mi sie zapytala czy mam wystawione czy moze ma mi wystawic. Bardzo sie ciesze ze badania wyszly dobrze. Następne za 2 miesiace a wyniki z krwi i reszte mam miec za jakies 3 tygodnie.

Super hajmal ze wszystko ok ☺
Ja wczoraj zaczelam mocniej krwawic, nocowalismy u znajomych i bylo w miare ok. Dzis po powrocie do domu poszlismy spacerem do galerii i poczulam ze musze do wc....wyciagnelam tampon a z nim ogromny skrzep....tak sie wystraszylam ze ręce cale.mi sie trzesly,cala we krwi wyszlam z tej toalety...masakra. chyba poronilam dzisiaj bo w zeszlym miesiącu te dwa pseudo okresy to byly jakies poplamiania.... jestem juz w domu ale zdenerwowalam sie. Mam nadzieje ze wiecej takich gigantow nie mam w srodku... sory za taki dokladny opis ale jestem jeszcze w szoku..

@hajmal
Dziekuje za pocieszenie:) Mam nadzieje, ze teraz panikuje a jak przyjdzie co do czego to jakos pojdzie bo przeciez nie bedzie wyjscia:( To pewnie kilka sekund bolu wiec skoro tyle dziewczyn daje rade to ja chyba tez dam?;)

Jeszcze przez kilka dni bede brac luteine i czekam na @. Nie spinam sie staraniami bo nadal mam niejasna sytuacje z tsh, ktore musze zbadac na poczatku kwietnia przed wizyta u gin-endo. A jutro jade na usg tarczycy...mam nadzieje, ze bedzie w porzadku. W tym miesiacu bardzo mnie bola cycki, dziwne fo nest ze jednego miesiaca bola bardzo a innego tylko troche, przeciez luteine biore zawsze tak samo;) Tez tak mialyscie?
U mnie z cyckami nir ma reguły. Raz bola od owulacji,raz w ogole, raz przed okresem tylko.... raz jak zaciazylam bolaly mnie juz od owulacji☺

reklama
Moze nikusia po poronieniu sie zwyczajnie szybko lala krew bylo jej duzo i sie zaczopowala a wowczas nie wchlonal tampon. Tampony nie sa najlepszym rozwiazaniem bo sie skrzepy moga robic i moze wlasnie tak sie u Ciebie stalo. Sam skrzep nie świadczy o poronieniu zwlaszcza teraz, skoro bylas na spacerze to szyjka musiala byc tylko troszke rozwarta a nie otwarta bo bys nie wytrzymala z bolu. Moglas tez miec resztki po poronieniu ale to zazwyczaj wyglada jak fragmenty tkanek nie sam skrzep. Chyba ze Ci sie teraz faktycznie zacznie i pojda skrzepy przy poronieniu sa duze jak podelka zapalek, mnie bolalo bardzo. Mam nadzieje ze to jednak nie to. I ze tylko to pierwsza @ po poronieniu taka specyficzna u Ciebie jest.
Trzymaj sie i daj znac

Do góry