reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

nikusia
tak czy siak bedziesz musiala brac clexane w ciazy i tez mozesz miec krwawienia z dziasel itd:) Wiadomo, ze sam acard rozrzedza krew ale widocznie za malo skoro kaza nam jeszcze brac clexane:( Ale zrobisz co bedziesz czula najlepiej:) A co do testowania- testuj od razu skoro tak czybko wychodza ci testy- bedziesz moze szybciej wiedziala na czym stoisz i szybciej w razie. zego zareagujesz:)

oliwcia
Normy w labach sa podawane bo takie sa przepisy. A co do tych poronien i mthfr - wychodzi w takim razie na to, ze nie ma zadnej przyczyny poronien? Bo skoro homocysteina nie, mthfr samo w sobie nie...owszem moze to byc za maly poziom progesteronu (ale to w poronieniach samoistnych) ale w takim razie na jakiej podstawie daja clexane? To co ta pani dr powiedziala to troche takie gadanie dla gadania ze owszem lepsze jest to ale tego nie udowodnili, to daja profilaktycznie no ale nie ma zwiazku itd itd.
Ja mysle, ze kazdy organizm jest inny i moze inaczej zareagowac, od mojej prowadzacej gin uslyszalam, ze nie kazda ciaza na clexanie sie dibdze konczy. Clexane zwieksza prawdopodobienstwo ze bedzie ok i podobno te ciaze na clexane w kilkudziesiecu procentach sie dobrze koncza co w sumie droga dedukcji oznacza, ze jednak jest problem z krzepliwoscia i ma to zwiazek z mthfr. Tak mi sie wydaje przynajmniej? Sama juz nie wiem, troche mnie to wkurza ze co lekarz to inna teoria:(

reklama
Limkam Mój genetyk nie jest za tym żebym brała clexan metyle owszem acard i femibion również ale nie clexan jej zdaniem w moim przypadku przyczyna poronień Nawykowych bo takie mam zdiagnozowane może byc niedobór witaminy D3 (której poziomu nie badalam ) , a no i oczywiscie kazala rozszerzyć badania pod kontem autoimmunologi dodam ze ana, toczeń i tak dalej wyszły mi ok
Dlatego ja slucham sie swojego ginekologa i ufam mu w 100% i jak widać dobrze na tym wychodze
Jeśli chodzi o moje poronienia to nie wiem czy wu tez tak mialyscie ale u mnie jak dochodziło juz do ronienia to schodziły ze mnie cały czas wielkie brzydkie skrzepy z czego tez gin wywnioskował iz zakrzep blukuje dopływ do dzidzi i ciaza obumiera

oliwcia
ja tez mialam skrzepy ale to chyba normalne przy poronieniu? Tak mi sie wydaje...A co do tego clexane to ja napewno bede brac od pozytywnego testu, nawet jesli wyjdzie przed @ (poprzednie 2 razy wyszly mi juz w 10dpo). W sumie to dziwne ze genetyk jest przeciwny clexane? Ja tez robilam toczen, ana itd i tez wyszlo mi wszystko ok. A badalas wit D3 i bylas z wynikami u tego genetyka? I w sumie nie slyszalam jeszcze zeby wit D3 prowadzila do obumarcia ciazy...tym bardziej chyba nie az na tak wczesnym etapie? Zaraz poszperam w necie o tym;)

edit: wlasnie doczytalam, ze nie badalas tej witaminy, ale ze mnie gapa;) chociaz jakby mi cos takiego lekarz powiedzial to pewnie bym zbadala i pobiegla z wynikami posluchac co mi powie;)))

A przez to cale gadanie o witaminach itd powiedzialam mezowi zeby mi kupil ten femibion natal- w sumie tak dla swietego spokoju, na zasadzie panu Bogu swieczke a diabłu ogarek:D Nawet jesli lekarze sie myla i moj organizm nie potrafi kompletnie przyswoic zwyklego kwasu to w femibionie jest dawka 0,4 metylowanego czyli tyle ile zalecana dla kobiet w ciazy wiec w razie czego powinnam byc zabeczpieczona?;)

Ostatnia edycja:
byłam u tej nowej lekarki, przesympatyczna powiedziała mi ze moja szyjka jest słaba jak na kogoś kto nie rodził, że jest mała nie jest za długa, ale trzyma i to najważniejsze. Nikt mi tego wcześniej nie powiedział nawet mój dotychczasowy lekarz. Widać ze ma wiedzę i jest naprawdę ludzka. Jeszcze sie prześpię z decyzją ale chyba sie do niej przeniosę bo naprawdę różni sie od mojego dotychczasowego lekarza. Wizyta kosztowała tylko 70 zł. Mój maluszek do mnie pomachał :) nie dostałam zdjęcia.

hajmal

ale super! Ktory to tc? najwazniejsze, ze trafilas do dobrego lekarza i ze wszystko z malcem w porzadku:)

ehh kurcze zazdroszcze wam tych ciaz, na dodatek czuje sie taka stara...mam ostatnio jakies dziwne kryzysy, wyzywam sie na wszystkich i chodze albo zla albo smutna:( idzie wiosna znajomi sie umawiaja powoli na wiosenne wypady z dziecmi a ja z mezem tylko sluchamy i sie smutno usmiechamy...:(((

@hajmal super ze z dzidzia wszystko ok. Mega sie ciesze ☺ jesli uwazasz ze lekarz ci odpowiada to przenies sie do niego ☺ w koncu zaufanie to podstawa
@limkam dobrze ze kupilas femibion on mnie uspokaja i mam nadzieje ze tobie tez doda nadziei☺ na pewno wszystko bedzie dobrze i niedługo utulisz swoja dzidzi nic sie nie martw. Niedlugo nasz watek bedzie trzeba nazwac mamusie z mthfr❤

Ja jutro testuje skoro swit bo do pracy na 7 wiec pewnie ok 5 30 juz bede sikac. Mam test czulosci 10 i 20 ktory bedzie lepszy? Jutro 27 dc. Krwawienie ustalo bylo jednorazowe dzis tylko wkladka bezowa.
Testow owulacyjnych nie kupilam bo mialam taka migrene ze ledwo do somu dojechalam...jutro sie wiecej wyjasni. Rano dam znac☺

@ni_kusia
no wlasnie tak pomyslalam, ze w sumie nie wiadomo juz kto ma racje...a tak to na wszelki wypadek moge brac ten femibion;) Mam nadzieje, ze niedlugo sie uda, no i trzymam kciuki za twoje testowanie jutro!!!:) Napisz koniecznie jak tylko sikniesz;) Co do testow to wez 10, ja kupowalam je zawsze na allegro i sa ekstra- ciaze wykrywaly mi wczesniej niz apteczne po 10 zl:/

Nikusia trzymam kciuki za testowanie, jesli mi sie uda zasnac to sprawdze od razu jak sie obudze co u Ciebie.
Limkam ja mam dzis 11,6 tc. Spokojnie i Ty zaciazysz tylko lykaj witaminki.
Raczej na pewno przeniose sie do tej p. Dr szkoda mi dotychczasowego lekarza bo tez nie jest zly. Do niej mam troszke dalej o 10 km ale przynajmniej mnie przyjmie bez problemow choc by prywatnie. U niego juz tydzien czekam na sms zeby powiedzial kiedy mam przyjsc prywatnie. Niestety przy szyjce potrzebna jest regularnosc kontroli zeby ja monitorowac. Dobra ide spac :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Biel wizira. Nawet cienia cienia. Kolejny dzien migreny i cos pokapalo mi znowu. Bede obserwowac. Albo @ sie rozkreci albo test wyjdzie pozniej. Mykam do pracy. Milego dnia ☺

reklama
Do góry