reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Moje chlopaki nie chca jesc kremowych zup i mi strasznie szkoda bo ja bardzo lubie. To sie maz wykazal. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Mi jak by pomalu przechodzilo tylko nie wim czy to dobrze czy zle dowiem sie w poniedzialek a Oliwcia ma teraz na dniach prenatalne wiec sie pewnie dziewczyna stresuje.
1489654569-aaaaaa.jpeg

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale ładne kwiatki, super;)

Dziękuje za życzenia, urodzinki mam w niedzielę - niestety 35 okrągłe :)

Wizyta w poniedziałek - to super, 3mam kciuki za Ciebie i za prenatalne oliwci. A Ty kiedy masz prenatalne? Teraz się dowiesz w poniedziałek? Wiem, że ciagle was dopytuję o terminy waszych wizyt, ale jakoś mi to trudno spamiętać :p

Jestesmy z tegob samego rocznika :) ja nie czuje sie na swoj wiek :) prenatalne mam umowione 26 marca w niedziele. To strasznie trudny czas.

Powiedz jak wasze starania ? Nie testujesz wnet ?

Rocznik 82 to najlepszy rocznik :D

3mam kciuki za Twoje badania, będzie na pewno wszystko dobrze z dzidziusiem. Bierzesz lekarstwa, stosujesz się do zaleceż lekarza, to nie ma innej opcji :) Wiem, ze mi to łatwo mówić, ale chciałabym Ciebie jakos wesprzeć....przynajmniej spróbować :) A czy Ty też będziesz miała test PAPA?

Ja mam dzisiaj dopiro 21 dzień cyklu. Na przyszły weekend przewidziałam testowanie. Ale ja bedę już wiedziała wcześniej czy coś z tego wyszło czy nie. Ja za każdym razem dokładnie czuję czy jestem w ciąży i kiedy ta ciąża przestaje się rozwijać. Zdiagnozowałam wszystkie puste pecherzyki i ciąże biochemiczne. Sama wiesz, ze po paru niepowiedzeniach znamy swoje organizmy najlepiej...Mialam też ciężki i pracowity miesiąc, wiele razy zasnęłam i nie było przytulasów, więc zobaczymy czy w ogóle sie udało. 3maj kciukasy:)

@nikusia wspierasz juz od bardzo dawna. Bede robila na pewno usg i jakis test z krwi maja mi robic ale nie wiem jeszcze co to, nawet nie cztalam jeszcze o tym tak bardzo sie boje :(
Mam nadzieje ze Ci sie wreszcie uda po tym wszystkim co przeszlas. Czasami wystarczy raz czy dwa i sie udaje. Trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie

Witajcie kobiety jestem jestem jakoś ostatnio się zawiesilam :oops: trzy dni z rzędu bolala mnie glowa muszę o tym porozmawiać z moim ginem , co do prenatalnych to termin miałam na 25 marca ale gin mi zmienił termin bo by było za późno tak tez jak sadzilam także mam jutro uwaga o 8.30 rano makabra ;) testu Papp-a miałam nie robić ale lekarz nalegał wiec wczoraj byłam na krwi wyniki maja być dziś ale nie jade po nie odbiore je jutro na wizycie ...

@ni_kusia mam nadzieje ze z testowania cos wyjdzie a jak nie to kolejny cykl musi buc twój , na pewno nie masz się co spinac ze starankami bo to Nie pomoże a może tylko was Ciebie zablokować :D

@hajmal witaj kochana jak się czujesz ?? Do twoich genetycznych tez juz nie dużo czasu zostało zlecił zobaczysz :p

Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie, jesteście kochane :)
Ja dzisiaj mam pracowity dzień, jutro do pracy, ale chociaż zapłacą - więc to duuuuży plus:)
Przynajmniej czas leci do testowania. Spinam się teraz bo w trakcie staranek miałam chillout i luuuz totalny, teraz jest nadzieja, ze może się uda i jest stresik....Ale staram się myśleć pozytywnie, tak samo jak Wy przed prenatalnymi :)

Nikusia trzymam kciuki za testowanie :)

Oliwcia to gratulacje :) ale mlodziutka jestes :)

Mialam miec wizyte 20 _stego ale mi odwolali i bede miala dopiero 29. Wczesniej 26 jade na badania prenatalne. Doktor mi mowil ze po nich wysle mnie do szpitala na zszycie szyjki bo krazka zalozyc nie chce. Jak odbieralam młodego dzis ze szkoly to spodkalam jedna swieza mame co sie jej szyjka skrocila i zalozyli krazek. Ta jej doktorka twiedzila ze jest lepszy niz szew. Bo szew moze pokaleczyc. No i opowiadala mi swoje perypetie jak dostala boli to ledwo zdazyla dojechac do Mielca(15km) a miala do Rzeszowa (80km) Teraz to sie bije z myslami co robic i czy nie isc do tej jej doktorki o rade , zwlaszcza ze ja tez dojechalam do Mielca i juz sie nie dalo zatrzymac porodu.
Z tym przekladaniem wizyt to mi powiedziala polozna ze mnie moze do innego lekarza zapisac :(, z doktorem chcialam sie umowic to mi nic nie odpisal a ja sie martwie bo jeszcze ruchow nie czuje. Wiec rano o 6:30 przez strone znany lekarz umowilam sie do inego doktora prywatnie. Przyjal mnie bez problemow. O mutacji to wie bo sie o clexanie rozgadal. Usg robil mi bardzo dlugo pokazujac malucha jeszcze czekal az sie poruszy ale mlody ladnie spal. Zapłaciłam 120 zl i naprawde jestem spokojniejsza.
Denerwowalam sie bo mdlosci prawie nie mam, piersi nie bola. Dalej tylko zmeczona jestem choc chwilami mam wiecej energii, wiec to podejrzane. Do tego tak mnie obsyfilo ze nie moge na siebie patrzec.

reklama
Do góry