reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

[url=https://naforum.zapodaj.net/86e1f1c7bafd.jpg.html][/URL]

a u mnie brzusio już wygląda tak do 8 miesiąca to będę się toczyła jak lokomotywa :-) Trzymam kciuki za wizytę kochana i mam nadzieje że wszystko jest dobrze i jak podejrzysz dzidziusia to się uspokoisz mi pozostało czekać do soboty

Ostatnia edycja:
reklama
Padlam wczoraj z telefonem w reku i mi sie skasowalo :(
Zaczne od najwazniejszego dzidzius ma 26 mm dlugosci i serduszko bije 161na minute. Bardzo sie uspokoilam. W wymazie mialam pojedyncze te "zle" bakterie lekarz mowil ze sie zdarza i nic nie bedziemy z tym robic.
Po za tym ok. Jeszcze tylko endo wykryla u mnie Hashimoto.

Oliwcia fajny masz brzuszek. Faktycznie spory. Nie wiadomo jakie brzucholki beda pozniej, wczoraj widzialam dziewczyne miala taka ladna pileczke. Miala ze 175 cm wzrostu i wygladala jak modelka. Do soboty juz nie daleko, najtrudniej sie czeka te ostatnie dni i ostatni dzien. Lekarz sie dzis spoznil 2 godziny a ja sobie tak pomyslalam ze moge do rana czekac byle by bylo dobrze. Postaraj sie nie martwic. Brzuszek ladnie rosnie wiec jest dobrze :)

Nikusia co tam u Ciebie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane ;-)

Widzę, że każda z Was miała w ostatnich dniach stresujacy czas...Bardzo mi przykro, ale cieszę się, ze @hajmal - Twoja fasola jest zdrowiutka ;) Bardzo bardzo Ciebe sciskam i dalej trzymam kciukasy :) Spróbuj irygacji na katar - powinna chociażby przynieść ulgę....

@oliwcia za Ciebie i fasolinke też zaciskam...zobaczysz, szybko zleci do wizyty ;)

@tanika trzymam kciuki, odezwij się co u CIebie jak dasz radę....Wszystko będzie dobrze ;*

U mnie czas pochłonięty przez remont w wersji mini. Prysznic wymieniony na wannę, taką wannę długą na 120 cm, ale łazienka dużo zyskała, bo wysoka kabina zabierała jednak sporo przestrzeni wizualnej. Teraz nawet wygrzeję się w ciepłej wodzie, co prawda z podkurczonymi nogami, ale zawsze :) Najważniejsze że mój Zuzik się zmieści, bo to ze względu na nią ta wanna ;)
Starania w toku, nie wiem co z nich wyjdzie, ale przynajmniej mamy miłę dni z mężem :) 25-26 marca będę testować, chyba że jakieś plamienia się przypałętają. MIeliśmy wolny weekend bez dziecka więc oprócz remontu było też trochę przyjemności :)

mam nadzieję ze i u Ciebie @nikusia będzie już teraz dobrze :)

ja od dziś przestałam chodzić do pracy, ale mieli wszyscy sensacje oprócz szefowej bo tylko ona wiedziała. Reszta nie wiedziała, ich zachowanie wyglądało tak jak bym nie miała prawa do ciąży i macierzyństwa. Tak w ogóle to mnie brzuch boli i nie chciałam ryzykować.

mam nadzieję ze i u Ciebie @nikusia będzie już teraz dobrze :)

ja od dziś przestałam chodzić do pracy, ale mieli wszyscy sensacje oprócz szefowej bo tylko ona wiedziała. Reszta nie wiedziała, ich zachowanie wyglądało tak jak bym nie miała prawa do ciąży i macierzyństwa. Tak w ogóle to mnie brzuch boli i nie chciałam ryzykować.
Nie ma się co przejmować ludźmi z pracy. Ja od dwóch lat prawie z nikim nie rozmawiam, bo pracuję w małej instytucji, tutaj wszyscy wszystko wiedzą, nawet wiecej niż Ty sama o sobie....Im mniej wiedzą tym lepiej...Trzeba mieć w dupie co kto mówi, bo idzie dostać na głowę....Dzidziuś najważniejszy, reszta się nie liczy ;-)

Nikusia masz racje, szkoda tylko ze na koniec tak nieprzyjemnie byli.
Oliwcia sobota juz nie dlugo, bwdziesz robila prenatalne?

Tanika porob jak najwiecej badan, bys miała jasnosc. Nie wiem czy wam pisalam ale endo wykryla mi hashimoto, glupia byłam ze nie zrobilam badan wczesniej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@tanika kurde lipa z tymi torbielami u ciebie trzymam kciuki żeby szybko ich nie było co do mojego lekarza to ja mogę go polecić każdej nawet najlepszej przyjaciolce wiec jeśli sie kiedyś zdecydujesz do niego iść na wizytę to moim zdaniem warto :-D
@hajmal tak prenatalne robie na ta chwilę termin mam na 25 marca ale nie wiem czy cos sie nie zmieni dowiem sie w sobotę ....
Co do Hashi to moja przyjaciolka ma jest od dwóch lat na diecie bezglutenowej do tego ma 3 i pol roczna córeczkę plus synka miesięcznego :biggrin2: , co do pracy to olej ich zal im dupe ściska .

@ni_kusia jak tam u ciebie trzymam kciukasy :p

reklama
@tanika trzymam kciuku by było dobrze. Pewnie będzie to czasochłonne ale wszystko sie dobrze skończy, zobaczysz :)
@oliwcia trzymam kciuki za wizytę ;)
@hajmal super, że już jesteś w domku :) Zaaazdroszczę :) Ja tylko czekam aż będę mogła rzucić w robocie L4....
U mnie w pracy w ogóle sie dziwnie zrobiło, bo moja koleżanka, z którą pracuję zaszła w ciażę (jak to mówi nie wie kiedy)... Mówiła, że zacznie starania w tym lub przyszłym roku, ma już synka niepełnosprawnego, ja sie już od sierpnia staram, a tu ciach - dwie kreski.... ale u niej...Skończyło sie tak, że siedzi w domu, bo co rusz coś, a ja zostałam sama z robotą. Ani wolnego wziąść jak dziecko chore, ani jak ja chora....Teraz muszę uczyć koleżankę na jej miejsce. Jak zaszłam w tą ostatnią ciążę, to mi powiedziała, że bladą mam kreskę na teście, z taką złośliwością, po czym sama mi test po paru dniach pokazała. Ja nie rozumiem jej postępowania, bo mając chore dziecko powinno się przygotować do kolejnej ciąży. Ale jej mąż stwierdził inaczej. Oby dzidziuś był zdrowy....
Tak wiec jak widzicie w temacie pracowym ja jestem rozżalona na całą sytuację. Ktoś moze odebrać to za zadzrość, ale to nie to uczucie, tylko żal bardzie personalny spowodowany wieloma sytuacjami. Dlatego m.in. tak bardzo czekam na to L4. Zobaczymy, czy w tym miesiacu sie uda:)

Do góry