reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

nikusia i genetyk powiedziała ze od 12 dc mam łykać acard a clexan od pozytywnego testu. Pije *spam*, łykam witaminę c. Dziś mam 4 dzień tej męki.
Jeszcze myślałam że mi acard zblokował owulację - jednak nie.

Ja teraz chodzę na nfz, jest problem z kolejkami ale z lekarza jestem zadowolona. Podał mi nawet nr telefonu do siebie jak by sie coś działo, przyjął jak miałam cykora w szpitalu, wchodzimy do gabinetu razem z mężem. Z 1 i 2 ciąża chodziłam prywatnie lekarz nie widział potrzeby robienia prawie żadnych badań, na koniec mnie okłamał skrzyczał i wyśmiał. Wszytko zależy na kogo sie trafi

Myślałam iść wczoraj do lekarki w ośrodku u mnie u której raz byłam ale rozmawiałam z meżem i w końcu nie poszłam. Oni tam mają byle jaki sprzęt jak by coś żle zobaczyła to bym sie bardziej martwiła. Tak ze czekam do poniedziałku

reklama
@tanika ja jestem z Włocławka kujawsko pomorskie
Trzymam kciuki żeby nie było konieczności robienia laparoskopi
@ni_kusia ja bym chyba nie wytrzymała i zaczęła stosować heparyne juz od pozytywnego testu wolała bym nie ryzykować .....
Do do mojego wyzywania giną to juz się wyciszylam ale wczoraj to na prawdę miałam na niego nerwe makabra , jak tam czytam ile wy placicie za wizyty u gin prywatnie to aż mnie serce boli u mnie każda wizyta 250 zł no ale od kiedy zaczelam sie prowadzić u mojego to jest wszystko dobrze więc warto moim zdaniem
@hajmal mój poprzedni gin również prywatny kazał starać się i mówił ze w końcu się uda zero tabletek zero badan jakich kolwiek na koniec dal mi ulotkę o badaniach genetycznych i kazał sobie poszukać informacji na ten temat w internecie

Mój ginekolog twierdził, że do czasu heparyny, którą będzie przepisywał od czynności serduszka, funkcję jej przejmuje acard. Ja biorę acard non stop od prawie roku już bez zadnych rpzerw, nie blokuje mi owulacji.
@tanika rozumiem Twoje zdanie, mi chodziło tylko o formę przekazu o nic innego.

@tanika zajebiscie chyba zartujesz ze tez jesteś z wlocka :D z którego osiedla ??? Ja lecze sie u Litwińskiego a prowadzi mnie Maciej Korcz zajebisty lekarz i każdemu mogę go polecić a ty u kogo sie prowadzisz ???

@ni_kusia ja acard biorę od listopada a pomimo to od pozytywnego testu mam clexan a acard jak na razie również ok 13/14 TC mamy go chyba odstawiac zobaczymy

Do Korcza chodze prywatnie wczesniej byłam po 4 poronieniach ostatnie we wrześniu zaraz po tym 4 poszlam do Korcza i proszę efekty są mnustwo badan świetne podejście nawet jego prywatna komurke mam bo Mi sam podał on pracuje w Łodzi w centrum zdrowia matki polski

@tanika mój gin przyjmuje właśnie u Litwinskiego na Chopina wystarczy zadzwonic do dziewczyn do rejestracji i powiedziec ze chce sie do niego zapisać ja na pierwszej wizycie u niego od razu dostalam skierowanie do kliniki genetycznej i do centrum matki polki gdzie on pracuje miałam robiona histeroskopie pod narkoza plus badania typu mutacje trabofilia nadkrzepliwosci innmunologia i wszystko na NFZ tylko tyle ze musialam dojechac do łodzi a przypominał ze do Korcza chodze prywatnie a i jak miałam tam badania w tym centrum zdrowia on pracuje na innym oddziale niz ja byłam to pomimo to był cały czas przy mnie przed zabiegiem w trakcie zabiegu i po zabiegu oczywiście tez po wyniki nie musialam jechac bo on sam mi je przywiózł ....
A co do badań do u litwińskiego na stronie masz cala serie tego wszystkiego zaczynajac od krwi konczac na kariotypach robia wszystko musisz wejść na Neta i poczytac
@martina1313 ja niestety nie pomoge

@tanika ja poszlam do niego po 4 poronieniach to on zdiagnozował u mnie poronienia nawykowe wysłał mnie na masę badan i za każdym razem pyta jak sie czuje czekajac na wyniki czy homocysteiny czy bety po tescie pozytywnym pisał do mnie SMS jak tam i w ogole on jest bardzo młodym i mądrym lekarzem który nawet jak czegoś nie wiem to sam sie doszkala nie to co inni ginekolodzy z ktorymi ja miałam do czynienia.
Jak dla mnie najlepszy lekarz i nie planuje go zmieniac

reklama
hej dziewczynki czytam Was ale meczy mnie to przeziębienie i ledwo funkcjonuje. Dziwne ze głupi katar potrafi tak uprzykrzyć życie. Właśnie wstałam położyłam ie przed 17, pewnie jak by nie to że maż musiał jechać na fuchę to by mnie nawet nie obudził :)

Fajnie wam sie dziewczyny złożyło z jednego miasta :)

Do góry