reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Karolinao cc wcale nie jest dobrym rozwiazaniem. Bac dobrej mysli i miej nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

U mnie planowane cc gdzies miedzy 14 a 20 wrzesnia, jesli doczekam. Juz sie pogodzilam z tym ze bedzie mega bolec. Dla dobra malej wytrzymam.

Witaj Asiu, nie wiem jak Ci pomóc, bo nie mam na ten temat wiedzy. Moze sa jakies czynniki wplywajace na to badanie. Ja chyba mialam 8,5 jak zaszlam.
Z tym ze miesiac przed i do 12 tc lykalam tak jak Oliwcia witaminy metylowane luzem. Dopiero po 12-tc biore prenatal.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem już po wizycie ogólnie moje zadowolenie z wizyty rowna się 0 :mad::mad:odniosłam wrażenie ze odpukał mnie z marszu bo miał obsówe :mad::mad::mad::mad::mad::realmad::realmad::realmad::realmad:jedyny plus to taki ze młoda przypakowala w 3 tyg 800 g :-D:-D obecna waga 2400 NERKI NIE ZMIERZYŁ bo według niego jest ok ( ostatnio tez miało byc ok i z 7.2 wzrosło do 9.8 ) nq następnej wizycie mu nie odpuszczę musi ja zmierzyć nie za to place tyle kasy

Znowu zdjęcia nie dostalam chcialam w 4d to pow ze się nie da bo młoda jest twarzą do pempowiny przyklejona i najprawdopodobniej może się nią okrecic :wściekła/y::no:

@0202oliwcia waga super No w końcu kruszynka przybrała . Koniecznie nie zostawiaj takich rzeczy na później po to idziesz na wizytę żeby wszystkiego się dowiedzieć i takie rzeczy są bardzo istotne . Co do tej pępowiny trochę by mnie to zmartwiło ale na zapas nie ma co się martwić

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@0202oliwcia waga super No w końcu kruszynka przybrała . Koniecznie nie zostawiaj takich rzeczy na później po to idziesz na wizytę żeby wszystkiego się dowiedzieć i takie rzeczy są bardzo istotne . Co do tej pępowiny trochę by mnie to zmartwiło ale na zapas nie ma co się martwić

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana no zmartwiłam się bo przecież moja Oliwia była owinięta dwa razy i urodziła się z niedotlenieniem i zamartwicą :angry::no:

Oliwcia fajnie ze malutka przybrala na wadze. Moze niepotrzebnie sie martwilas, teraz dzieci duzo przybieraja pod koniec, widocznie nadgania.
Mam nadzieje ze z nerkami jest wszystko dobrze i sie nie okreci pepowina. Powiem Ci ze ja tez sie tego bardzo boje na nastepnej wizycie zapytam. Kiedy Ty masz nastepna wizyte?
Oliwcia trzymaj sie jakos, juz nie dlugo.
Dziewczyny jak mozna ta pepowine sprawdzic? Czy jak lekarz mierzy przeplywy to wystarczy?

Lekarz mi powiedzial tak" w 34 tc masz odstawic acard". No i ja teraz nie wiem czy w skonczonym czy w zaczętym, a sie nie zapytalam wiec odstawiam nie od razu tylko tak najpierw jeden dzien przerwy, potem biore potem nie. Teraz dwa dni przerwy i wezme ostania.
Mam wizyte w czwartek wtedy zaczne 35 tc a on mowil ze acard ma wplyw na zamkniecie jakiegos przewodu w serduszku jesli sie go za dlugo bierze i wole nie ryzykowac.

@hajmal kolejna wizyta 4 września przed wizytą zaraz ktg a potem do gina i jak nie obsłuży mnie tak jak trzeba i nie pomierzy wszystkiego to jak boga kocham pier.... i nie zapłacę mu za tą wizytę nawet złotówki tym bardziej że on tani nie jest bo każda wizyta u niego to 250 zł

Co do acardu to według lekarzy zawsze liczy się skończone tygodnie słonko więc jak powiedział Ci w 34 tc to powinnaś odstawić 34+6, 35+0 tak to wygląda na moje rozumowanie ja odstawiłam w skończonym 32 tc a dokładniej 33+0 tc ale itak przeciągałam bo on mi kazał już minimum 2 tygodnie wcześniej ale ja się bałam tak wcześnie odstawiać i ja odstawiłam z dnia na dzień bez żadnej zamiany biorę nie biorę
Oczywiście daj znać jak będziesz po wizycie

@ni_kusia a ciebie znów trzeba wywoływać oj nie ładnie nie ładnie jak tam u was jak się czujesz ????

O słodki Boże, ja bym chyba nie wyszla za te 250 zl zanim by mi wszystkiego nie powiedzial. Ja płacę 120zl.

To wczesniej odstawilas acard, moj gin to liczy tak do powiedzmy 33,3 -33 tydzien a od 33,4 -34 nie rozumiem tego rozumowania.
Zaczynam sie czuc jak slon, brzuch mi rosnie z dnia na dzień, w czwartek pralam sukienke na sobote a w sobote juz byla bardzo obcisla. Najgorsze to to ze zaczelam puchnac, czuje to po rekach i nogach, na dodatek cierpna. Mam nadzieje ze wytrzymam choc do tej wizyty w Krakowie 30 sierpnia w dwupaku a jeszcze pare dni temu marzyl mi sie koniec wrzesnia. Byle tylko mloda miala ze 3 kg do cc to bedzie dobrze i zeby cisnienie nie skoczylo.

@hajmal a wiesz co słonko mi to nawet juz sie nie chce myslec o tych wydatkach spokojnie bym na dwa tygodnie z rodzina na wczasy za granice poleciała :wściekła/y: ale co zrobić juz mi nie długo zostało i dam rade
Co do obrzeków to mi dłonie puchna od dawna a od jakies dwóch tyg zaczęły i nogi puchnac ale jakiejś tam tragedii niema
Dasz rade i na spokojnie dotrwasz do terminu nie spinaj się

reklama
Dziewczyny ale się rozpisałyście,jak nigdy :)
Oliwcia co za lekarz normalnie. Tyle płacisz za tą wizytę i jeszcze wszystkiego nie zrobił. Jakie to denerwujące normalnie! Przyduś go porządnie następnym razem niech zrobi to za co mu płacisz, inaczej będziesz mu ucinać kasę za braki, a jak będzie furkotał to mu nic nie zapłacisz!
Najważniejsze, że malutka przybiera:)

Hajmal a ty kiedy na wizyte?

Ja wczoraj wróciłam do domku. Tak się czule witałam z mężem, że dostałam krwawienia ze skrzepikami i zaraz na ostry dyżur.... Dzidziuś ok, ale mam krwiaka u wyjścia wewnętrznego (domniemam, że to gdzieś przy szyjce). Jest duży bo 4cmx1cm.... Moją poprzednią ciąże zabił krwiak...Ten jest nie dużo mniejszy od dzidzi, która ma z 8cm.... Martwię się kochane, głowa mnie boli z nerwów. Biorę tyle leków rozrzedzających krew,a mimo to mam krwiaka...Oczywiście mam L4 i muszę leżeć. Za tydzień kontrola czy się coś zmniejsza...oby...

Do góry