reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej haj heloooo

My wczoraj fajny dzionek zaliczylsimy.
Najpierw wspolne snaidanko, potem trodel a na koniec wybralismy sie ze znajomymi na kolacje do Koln :) Bylismy w tureckiej restauracji.jedzonko pycha bylo widac ze wszystko prosto z produkcji:-DSalatka niebo w gebie.Pierwszy raz jadlam zupe z soczewicy:szok: Miesko z grilla pucha, super doprawione.Bo teraz czuje sie najedzona:-D
Wrocilismy po 20.Laura zasnela w aucie ale robudzila mi sie jak ja rozbieralam wiec lipa iedziala jeszce 2h z nami:-D

Dzis jedziemy do koleznki na kawulca i ciacho
Wczesnioej do sklepu po baterie bo kupilam Lali Erniego a bateri brak:eek:

reklama
Hallooo meine Liebe :-D

U nas tez wczoraj mile spedzony czas...ale tylko ja i noemi bo adam pracowal...Bylysmy dokladnie tu : Jacks Fun World größter Indoor Freizeitpark Berlin Dla mlodej oczywiscie radocha na maxa a dla mnie 5 razy wiecej stresu bo ciagle musialam biegac i szukac to moje dziecko:-D Myslalam ze po takich wyczynach padnie jak kawka a ta mi jeszcze do 22:00 dokazywala...Chociaz juz od 20:00 w lozku byla to jakos za Chiny zasnac nie mogla...ciagle mnie wolala i ciagle spiewala w glos badz odgrywala tam sobie jakies scenki....
Zaraz zbieram dupsko po to moje dziecie ,wtedy szybko zakupy i obiad...

Patrycja Noemi pewnie nie mogla spac bo po takiej wizycie na sali zabaw sam bym nie zasnela:-D:-DPewnie przezywala dzien i dlatego trudno bylo jej zasnac
Ja z Laura tez odwiedzam takie sale zabaw.Fakt ludzi duzo i non stop sie szuka dziecka- stres jak cholerka.

My dzis bylysmy na kawce u znajomej Laura pieknie bawila sie z corka kumpeli.Jak byly we 3 to glowa pekala od wrzasku.Zdecydowanie lepiej jak sa tylko dwie.
Co to bedzie jak Lali pojdzie do kindergarden:szok:Chyba codziennie beda mnie wzzywac:-DMoja lubi rzadzic- ma to po mamusi ale ciiiiiii:-D:-D

Noemi tez lubi rzadzic i w Kindergarten na poczatku robila male sceny-czyt.sprawdzala nerwy pan ;-):-D ale przeszlo jej...umie ladnie sie bawic...najlepiej z chlopakami ...ona wogole prawie wogole nie bawi sie lalkami itp...woli auta,pociagi...samoloty:-D moja mala indywidualistka...a najwieksza pasj sa dla niej konie...no i juz jej obiecalam,ze bedziemy smigac w polsce na konikach...Mam tu dwie stadniny obok siebie ale na jednorazowa przejazdzke niesttey nie mozna sie zapisac...od razu trzeba na caly miesiac...ale takie cos to za kilka lat...jak nadal bedzie chciala...Z rezsta to dosyc drogi Spaß tutaj...

Co dzis pichcicie na obiad...? Ja dzis po chinsku cos :-) a na weekend mam zamiar golabki zrobic...

Witajcie dziewczyny :) Na BB jestem dosc dlugo ale dopiero dzisiaj was znalazlam :) kiedys szukalam ale chyba jakos na szybkiego i nic nie znalazlam a teraz widze ze sa i mamy lub przyszle mamy (termin jest na 14.03 :) z niemiec :)Ja jestem z AACHEN i szukam mam z Aachen i okolic :)pozdrawiam :)

Noemi tez lubi rzadzic i w Kindergarten na poczatku robila male sceny-czyt.sprawdzala nerwy pan ;-):-D ale przeszlo jej...umie ladnie sie bawic...najlepiej z chlopakami ...ona wogole prawie wogole nie bawi sie lalkami itp...woli auta,pociagi...samoloty:-D moja mala indywidualistka...a najwieksza pasj sa dla niej konie...no i juz jej obiecalam,ze bedziemy smigac w polsce na konikach...Mam tu dwie stadniny obok siebie ale na jednorazowa przejazdzke niesttey nie mozna sie zapisac...od razu trzeba na caly miesiac...ale takie cos to za kilka lat...jak nadal bedzie chciala...Z rezsta to dosyc drogi Spaß tutaj...

Co dzis pichcicie na obiad...? Ja dzis po chinsku cos :-) a na weekend mam zamiar golabki zrobic...
moja uwielbia bawic sie zwierztkami, kocha konie, kotki i pieski:tak:Samochodami tez sie lubi bawic:tak:Dzis kupilam jej samolot z FP:-D
Guten Morgen :-)

Wczoraj mnie napadlo i faworki upieklam :-D
o prosze jak kuchareczka. Mnie opstatnio wzielo to oponki robilam:-D
Witajcie dziewczyny :) Na BB jestem dosc dlugo ale dopiero dzisiaj was znalazlam :) kiedys szukalam ale chyba jakos na szybkiego i nic nie znalazlam a teraz widze ze sa i mamy lub przyszle mamy (termin jest na 14.03 :) z niemiec :)Ja jestem z AACHEN i szukam mam z Aachen i okolic :)pozdrawiam :)
witam na forum
Czy to Twoje pierwsze dziecko?Jak dlugo jestes w DE i jak Ci sie tu podoba?

My dzis zaliczylysmy Logolino w Neuss Laura sie wyszalala wiec mialam nadziej ze szybko zasnie a tu dopiero padla:szok::-D
Na jutro nie mam planow bo trzeba jakies pozradki zrobic a na obiad mialam mielone:happy:

anka26,07 hej :) W niemczech jestem ponad 11 lat :) wczesniej mieszkalam w Mannheim a od wrzesnia 2008 w Aachen :) To moje pierwsze dziecko :)Co do mieszkania tutaj juz sie przyzwyczailam i jest ok choc nieraz jeszcze teskno za polska i znajomymi .Tutaj nie znamy zadnych polakow albo ich nie ma albo sie nie wychylaja :( Napewno jest tez to ze raczej nigdzie z M nie imprezujemy bo raczej domownikami jestesmy wiec ciazko o nowe kontakty .Mam nadzieje ze znajde tutaj jakies bratnie dusze :)Pozdrawiam

Czesc Dziewczynki!
no jestem w koncu....
bylismy tydzien w Polsce w Karpaczu na nartach, super bylo, choc sniegu spodziewalam sie wiecej, szczegolnie w gorach, nog nie polamalismy, 2kg zrzucone (podchodzenie pod gore!)

kamikaa - witaj:-)

moj Aramisio skonczyl we wtorek pol roczku! czas leci jak glupi:-Dtaka z niego pociecha, smieje sie caly czas:-D
a Maxio i Nikos chodza teraz na judo, super sport dla chlopcow

reklama
Kamikaa-witaj :-)

Pscola-witaj spowrotem :-)

Anka kurde cos te zabawy dla dzieci to chyba pobudzajace sa zamiast wyczerpujace:-D moja wtedy tez dopiero raczyla po 22:00 usnac...
Ja dzis zabieram sie za golabki...zrobie juz na dzis i na jutro a jak cos zostanie to zamroze to bde miala na za tydzien czy dwa ;-)
A teraz szybki make-up i jade po mloda...Jaka pogoda u Was? u nas dzis bez slonka ale na plusie 9....za to wczoraj bylo pieknie + 12 i mega slonce...normalnie jak wczoraj do dentysty smigalam to szyberdach otwarty...slonce prosto w twarz dawalo...muzyke sobie zapuscilam i relax na maxa mialam...nawet cieszylam sie ,ze korek jest bo moglam dluzej w tym slonku posiedziec:-D:-D:-D No i wreszcie mam wyleczone zeby...Troche mnie to kosztowalo...ale zeby musze byc schön ;-) nastepna wizyta za pol roku...w polsce sobie tylko walne polerke bo o wiele taniej:tak: 50 euro zaoszczedzone mozna wydac na cos innego ;-)

Do góry