reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

czesc

Susumali jak milutko ze zagladnelas :) dzieki za mile slowa
Patrycja serwis mi sie strasznie podoba ja ostatnio kupilam caly bialutki ale bardziej w kwadrat:-D

wczoraj pisalam posta ale niestety moj szkrab nie dal mi go wyslac heheh
dzis ostatnie zakupy wieczorem prasowanie a w niedziele sie pakuje
Poniedzialek rano wyjezdzam
Ale pewnie bede zagladala do Was heheh

reklama
a co do Naszych dwujezycznych dzieci to my w domku tylko mowimy po Polski chociaz mimo tego Laura mowi po niemiecku nein i tschus:-D
Mnie poinstruowano by do dziecka w domu mowic po polsku a ona sama lapnie niemiecki w przedszkolu a potem w szkole.Mam tu kuzynke i okazalo sie ze jej corka ktora ma 5 lat mowi i po polsku i po niemiecku.Odroznia te jezyki wiec jestem pelna nadzieji ze Nasze dzieciatka tez tak beda robily

Dzindoberek....no kochane ja juz posprzatalam,teraz pije kawke no i BB i NK...
Pozniej jedziemy na zakupy bo lodowka pusta,i kupie sobie napewno piwko:tak:
Co do dzieci dwu jezycznych to umnie jest jeszcze leprza sytuacja juz pisalam wam ze moj jest wlochem.Takze mje dziecko uczy sie polskiego wloskiego i niemieckiego:-)
Na poczatku mowilam do niego po niemiecku ale od jakiegos dlugiego czasu mowie do niego tylko po polsku i chce by tak zostalo....
Najgorsze ze niemam polskiego kanalu z bajkami bo ten niemiecki Disney uwielbia:-(Mojej szwagierki mala ma 4lata oni w domu gadali tylko po wlosku mala jest juz ponad rok w przedszkolu a po niemiecku nawija lepiej niz ja:-D

Anula dzieci szybko lapia jezyk wiec dlatego my tylko po Polsku do Lali:))
Ja juz po zakupkach dla kazdego mam juz prezent
Zaraz jhade na swinke z rozna a potem biore sie za prasowanko oczywiscie jak laura pojdzie spac:rofl2:

Dzindoberek....no kochane ja juz posprzatalam,teraz pije kawke no i BB i NK...
Pozniej jedziemy na zakupy bo lodowka pusta,i kupie sobie napewno piwko:tak:
Co do dzieci dwu jezycznych to umnie jest jeszcze leprza sytuacja juz pisalam wam ze moj jest wlochem.Takze mje dziecko uczy sie polskiego wloskiego i niemieckiego:-)
Na poczatku mowilam do niego po niemiecku ale od jakiegos dlugiego czasu mowie do niego tylko po polsku i chce by tak zostalo....
Najgorsze ze niemam polskiego kanalu z bajkami bo ten niemiecki Disney uwielbia:-(Mojej szwagierki mala ma 4lata oni w domu gadali tylko po wlosku mala jest juz ponad rok w przedszkolu a po niemiecku nawija lepiej niz ja:-D

Czesc!
Jestem na forum "Starajacych sie", wiec jeszcze nie jestem mama, ale postanowilam zerknac do Was. Przeczytalam Twojego posta i pomyslalam, ze w przyszlosci bede w podobnej sytuacji: moj maz jest Hiszpanem i zastanawiam sie jak to bedzie z nauczeniem dziecka 3 jezykow. Ale podobno dzieci sa w stanie sie paru jezykow nauczyc.
Pozdrawiam!

no wlasnie ciekawa jestem jak to bedzie z Lailusia i 3 jezykami "ojczystymi" ano zobaczymy...na razie wybiera sobie najlatwiejsze dla niej slowka....a ja troche sie boje ze jak pojdzie do przedzkola to pojdzie na "latwizne" i bedzie chciala tylko po niemiecku gadac, dlatego pytalam PAti jak to u niej jest...

PATRYCJA ja nie zartowalam z przepiem na pierniki, naprawde o niego prosze!!!:tak:

Susumali ja robilam z tego przepisu Pierniki - Przepisy kulinarne
Ale podalam o polowe skladnikow wiecej...tylko nie dawaj wiecej przyprawy do piernikow bo bedzie za "ostre"... a jak bedziesz robila wg.przepisu to mozesz dac tez mniej przyprawy bo jak dla mnie to troche przesadzone,za duzo goryczki tajkiej by bylo czuc...

A my juz mam choinke:-D
i tak sobie wyglada ;-) dla tych co na NK nie widzieli ;-):-D

Picasa-Webalben - Noemi - 13.12.2008

reklama
Kurcze, ale napisalyscie przez weekend, nie spodziewalam sie, czytam i czytam...

- witam nowa "starajaca sie" - ja tez sie staram :tak:, zaczeliscie juz? kiedy masz termin na test? ja w okolicach Swiat, juz nie moge sie doczekac
- pierniki - Patrycja ja tez juz pieklam, jeszcze w tygodniu doladuje inne (od czwartku mam urlop), a i choinka u nas tez od soboty stoi:-D, dzieciaki mi pomagaly, szybko poszlo
- Ania - zycze Cie milego pobytu w Polsce
- Ola - wreszcie widze, jak wygladasz, Twoja pociecha sliczna:-)
- Anula - tez mialam takie "depresyjne" dni, u mnie podobna sytucja, tez malo przyjaciol i rodzina daleko, ale teraz jak mam dzieci jakos to lepiej znosze (pewnie nie mam czasu sie za duzo nad soba zastanawiac???:rofl2:)

mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam, jesli tak to sorry:baffled:

Do góry