reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Agus - ja juz duzo schudlam po tej drugiej ciazy , jakies 15kg (po pierwszej bylo b.latwo, ale po drugiej jednak inaczej i dluzej to trwalo). Zostalo mi jednak jakies 5 kg, ktore za nic nie chca zniknac, choc malo jem i biegam i zdecydowanie duzo sie ruszam, No coz , moze juz inna przemiana materii?:-p

Ania - kaszelkiem sie nie przejmuj, przy takim sloncu i slicznej pogozie, szybko Laura zapomni o chorobie.

my w weekend do PL, jeszcze rzeczy spakowac i jazda :-)

reklama
Cześć dziewczyny:-) bardzo mi sie tęskni za wami ale ja nigdy nie mam na nic czasu:-). Szymonek to mały rozrabiaka i straszny "cycek":-D tylko by na piersiach wisiał. Nie ma szans żebym przeczytała to co napisałyście przez ostatnie dwa miesiące.
Witam nowe dziewczyny:laugh2: bo coś mi tak s:laugh2:ie o oko obiło że takie tu są:-)

Zdjęcia waszych dzieciaczków są słodkie:-). My je:-):-)steśmy teraz z małym w Polsce już d:-)rugi raz. 11 maja mamy komunie a 8 czerwca robimy chrzciny:-). Szymonek ma dziś 2 miesiące i 11 dni.
Nie pamiętam czy pisałam o moim porodzie ale było superrrrrr mogę rodzić za te kobiety które się boją, fantastyczne przeżycie. Poród trwał tylko 3 godziny super opieka i szpital. Do porodu przytyłam 25,5 kg ale 22 kg juz zrzuciłam:-), wiec mam nadzieje że do lipca bedzie wszystko ok. Sory za błędy ale się spiesze. W tym roku jedziemy do Dębek nad morze i juz się nie moge doczekać. Prosze napiszcie jakim mlekiem modyfikowanym karmicie swoje maleństwa bo chcę odstawic małego od piersi i nie wiem co wybrac. Pediatra w Polsce poleca Nan a w Niemczech Hippa. Zwariowac mozna.

Pozdrawiam pappapa bo sie tygrysek budzi............

Załączniki

• P1010290.jpg
    P1010290.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 44
  • P1010408.jpg
    P1010408.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 48
  • P1010542.jpg
    P1010542.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 40
  • P1010390.jpg
    P1010390.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 42
  • P1010259.jpg
    P1010259.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 35
Magda super, ze sie odezwalas, a synek sliczniutki:tak::-) Jak tak Ci sie porod podobal, to moglabys za mnie urodzic, bo ja swoj wspominam koszmarnie, pomimo, ze opieka medyczna byla bardzo dobra:tak: Jak sie zdecyduje kiedys znow zajsc w ciaze, to dam Ci znac, to pojdziesz za mnie i urodzisz;-):-D:-D Co do mleka,to ja podawalam Hippa, malemu bardzo smakowalo, takze jak nie ma przeciwwskazan to polecam:tak:

U nas dzis 26 stopni, normalnie sie nam lato porobilo:tak: wiec i pracowac sie nie chce, ale jeszcze jutro i pojutrze i dlugi weekend:tak:

Hi Madzia - no stesknilam sie za Toba! i nie piszesz i nie dzwonisz:no:dryndelabys telefonik w koncu!!!
a Szymonek suuuuuuuuuuuuuuuper! tak trzymac!

co do mleczka -one wszystkie sa raczej podobne, wiec nie zrobisz wielkiego bledu, ja podawalam Humane i moje chlopaki sie tym zajadaly
za to sloiczkow Hippa za nic nie chcieli jesc (ale to juz dalsza bajka)

u nas spokojnie, cieplutko...nareszcie:-)

Cześć,
jestem w 5 miesiącu ciąży i ze względu na wyjazd mojego męża do Berlina zastanawiam się czy nie rodzić w Niemczech. Proszę o radę

Helloo kochane...zamiast 4 dni zabalowalam w polsce prawie 2 tygodnie :-D
pogoda byla piekna,oplailam sie suuper...mloda z reszta tez...Wczoraj rowniez bylismy sie opalac....

Witaj Magda...Slodki ten Twoj brzdac...ciesze sie ze masz tak mile wspomienia z porodu...Co do mleka to my od poczatku po odtawieniu od piersi stosowalismy Milupe i od razu sie przyjela...A z Hippa to uzywamy do dzis kosmetyki,sloiczki tez zajadalismy Hippa a kaszki na zmiane roznych firm...

Anka ale ci Laura rosnie...I jaka ona drobinka...taka szczuplutka,filigranowa ksiezniczka....:-)

Dobry wieczor,
u nas jest tak cieplutko,ze calymi dniami przesiadujemy na dworze:tak::-) Erik sie wyszaleje, to wracamy do domu, a potem maly spi jak aniolek:tak:
Patrycja fajnie, ze tak czesto mozesz byc w PL, zazdroszcze:tak: Tez bym sobie czesciej pojechala:tak:. U nas odpieluchowanie malego w pelnym toku, bo raz jest dobrze, a raz znowu wstecznie:baffled: i leje na podloge:szok::baffled: To wszystko zalezy od chumorku, jak ma dobry to zawsze zakomunikuje potrzebe, a jak nie to leci na balkon i leje gdzie popadnie:wściekła/y: Na szczescie na dywan jeszcze nie narobil:tak:. Od miesiaca lata juz bez pieluchy, a w nocy spi bez pieluchy juz ponad tydzien i jeszcze zadnej wpadki nie mial:tak:. Mam nadzieje ze majac 2,5 roku nie bedzie mial juz "uwstecznienia" w zalatwianiu potrzeb fizjologicznych:tak::-D A szczerze mowiac, mam nadzieje, ze juz wkrotce to nastapi:)

reklama
Czesc Kobitki,
no to jestem znowu z Polski - komunia sie udala, sloneczko bylo, objedlismy sie dobrych rzeczy, a teraz znowu siedze w pracy , ale tylko dwa dni i znowu weekend :-D

Justin80 - a co konkretnie chcesz wiedziec o porodzie w Niemczech? jesli masz jakies pytania, to wal smialo. Ja od siebie moge polecic porod tutaj, bo opieka swietna i szpitale fajne, czysciutkie. Moze dziewczyny z Berlina wiecej Ci powiedza jaki szpital najlepszy, zdarzaja sie nawet polskie polozne. Mozesz wczesniej isc i sobie szpital z mezem obejrzec, nawet na porodowke pozwola Ci wejsc jak zapytacie.

milego dnia

Do góry