reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witajcie Dziewczyny!! Jestem nowa. Pracuje w Niemczech jako polozna. Fajnie czyta sie Wasze posty. Polskich poloznych jest bardzo duzo,prawie w kazdym szpitalu.Poza tym moje niemieckie kolezanki radza sobie doskonale nawet przy braku wspolnego jezyka.
Pozdrawiam B

reklama
Czesc Beata - o jak fajnie, ze mamy teraz polozna u nas!!!:-)
nie jestem w ciazy, ale kto wie....:rofl2:, na pewno dziewczyny , ktore czekaja na dzidziusia beda mialy jakies pytania do Ciebie, a to zawsze lepiej, tak prosto ze zrodla
uczylas sie na polozna w Polsce, czy juz tutaj? - czasem zaluje, ze nie wybralam sobie tego zawodu, ja tak lubie malutkie dzieci

Beata witaj:-)

Tez mialam polozna polke o imieniu Beata-byla super...Nawet po roku czasu zadzwonila zapytac jak mala...Bylam strasznie mile zaskoczona :-)

A ja dzis smigam na urodziny...wracam dopiero w niedziele....:-)

Dobry wieczor,
ja wlasnie "odpoczywam":-D po grilu:tak: Jest tak pieknie na dworze i cieplutko, ze caly czas tylko siedzielismy na powietrzu i grilowalismy:tak: W piatki jestem zawsze jakas taka przemeczona tym calym tygodniem, a tu jeszcze pranie, prasowanie:wściekła/y: i wszystkie inne duperele trzeba zrobic. Na razie zrobilam pranie i powiesilam na dworze, bo przy takiej pogodzie to szkoda mi wlaczac suszarke:tak:. A jutro idziemy w gosci:tak:

Beato witaj!:tak:

witam jestem nowa na blogu ja tez mam ten sam problem czy mogla by sie ktoras odezwac mama co mieszka w okolicy Nurnbergu lub w tez jestem w ciazy i chcialabym sie pare rzeczy dowiedziec pozdrawiam wszystkie mamy:-)

Czesc Joasia,
witaj - nie mieszkam w Nürnberg, ale 100km dalej w Regensburgu, ale jesli masz jakies pytania "ciazowe" to chetnie pomoge :-)

a gdzie reszta dziewczyn? chore, wyjechaly, albo po prostu pisac Wam sie nie chce?
ja jeszcze jutro do pracy i potem dlugi weekend, bo mamy Boze Cialo

wczoraj zasadzilam w ogrodku warzywka, jeszcze tylko pomidorki kupic i moga sobie rosnac
a najfajniejsze - u nas w ogrodzie, przy samym tarasie, wyryly sobie norke zajace i siedza takie dwa malutkie w srodku, strasznie ladne:tak:

PSOLA fajne te zajace musza byc..no i ogrodek tez super sprawa...witajcie nowe dziewczyny BEATA i JOASIA!!!!

mi sie od dluzszego czasu nie chce pisac nie wiem czemu....moze dlatego ze odstawiam corcie od piersi i nastroje mam zmienne...:rofl2::-:)baffled:

Susumali-dawno cie nie bylo.....

Pscola,ale slodkie musza byc te zajaczki :-)

Ja wczoraj obeszlam sobie z mloda sklepy...W sumie nic konkretnego nie kupilam...oo kupilam kolorowe obrusy,kubeczki papierowe i talerze na urodziny dla Noemi bo robimy w polsce i bedzie impreza w ogrodzie(ok.15-20 osob) a zeby nie robic sobie stesz z mycem naczyn itd.to bedzie wszystko papierowe lub plastikowe...Ogolnie nie zamierzam swirowac z jedzeniem itd.Bedzie miesko z grilla,jakas salatka,salatka owocowa,tort(juz zamowilam-smietankowy) i jakies drobnostki...no i mam zamiar poszalec z koktajlami dla doroslych :-) oczywiscie w rozsadnych ilosciach tak by nikt nie padl a dzieciaki samopoas nie lataly :-D

reklama
witam to super ze moge do Ciebie sie zwrocic...wiesz mam pewne pytanko czy oprucz kinder geld sa jeszcze jakies inne srodki pieniezne dla mam takich jak ja z PL nie mam pochodzenia ale moj maz ma i tutaj pracuje.a jak tak to trzeba zlozyc jakies wnioski??gdzie je oddac albo cos w tym stylu? pozdrawiam

Do góry