reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Czesc kobitki! Mam nadzieje, ze u Was tez byla taka ladna pogoda jak i u mnie:tak::-) Znowu jest cieplo, bo przez ostatnie kilka dni bylo chlodno:baffled: A w centralnej PL ponoc zimno, tak mowila moja mama. Erik juz sobie od prawie 3 godzin pieknie spi, a ja sobie moge posiedziec przy kompie, chociaz w pracy tez przy nim musze siedziec:baffled: Wyobrazcie sobie, ze na stare lata poszlam na prawo jazdy i w poniedzialek mam pierwsza jazde:tak: Troche mam stracha;-):-),ale jakos przezyje:tak::-D

reklama
Aga29-superze poszlas na prawko,ja wybieram sie od wiekow i jeszcze nie poszlam...ale czas to zmienic...Mysle ze sie za to ostro wezme jak mloda pojdzie do przedszkola...wtedy bede miala luzniej z czasem :-)

Czesc Dziewczynki!
nasze zajaczki kicaja po ogrodzie, szybko uciekaja jak nas zobacza, ale i tak sa swietne:-)
my mamy wolne - 4-dniowy weekend i nareszcie wyszlo slonce:-D

Mirela - witaj, nareszcie frakcja Bayerow sie rozrasta:tak:

Joasia - wyslij mi prywatna wiadomosc, jesli masz jakies pytania, to na wszystkie chetnie Ci odpowiem,
z forsa to zalezy, czy tu pracowalas przed ciaza, czy nie, jesli nie
na pewno dostaniecie Kindergeld (po narodzinach dziecka trzeba zlozyc wniosek do Finanzamt) i Elterngeld. Jesli pracowalas, to przez rok dostaniecie miesiecznie 80% twoich zarobkow, albo najmniej 300 Euro miesiecznie, dla tych ktore nie pracowaly (dziewczyny, poprawcie, jesli cos przekrecilam). Jesli Twoj maz wezmie 2 miesiace opieki nad dzieckiem, to dostaniecie jeszcze dodatkowo 2 miesiace ta forse. Wszystkie wnioski znajdziesz na stronie internetowej Finanzamt.

Pscola, to jest niesprawiedliwe tak miec wolne!:tak:;-);-)
A my musimy harowac jak baranki:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: Kurcze, jak mnie wkurza taki podzial, polowa landow ma wolne a polowa musi pracowac:wściekła/y::wściekła/y: Chyba sie wezme porzadnie za polityke, to moze cos zmienie;-):-D

Ja oczywiscie wczoraj musialam pracowac:wściekła/y:, podczas gdy inni balowali:tak:;-);-), a dzisiaj mam niestety przymusowe wolne, bo Erika cos lapie. Mial dzisiaj rano podwyzszona temperature wiec nie puscilam go do zlobka. To pewnie przez te cholerne wahania temperatury, rano jest zimno a w poludnie upal:baffled::baffled: Mam nadzieje tylko, ze nie nabawil sie zapalenie pecherza, bo wlasciwie oprocz temperatury to zadnych innych objawow nie ma:baffled: a dzisiaj w nocy popuscil troche siusiu do lozeczka:baffled:

Aga - no to przeprowadzcie sie do Bayern, my mamy chyba najwiecej wolnych dni:-),
no i oczywiscie trzymam kciuki za Twoje prawo jazdy - ja nie wyobrazam sobie nie umiec jezdzic autem, tu wszedzie trzeba dojechac, a i na urlopie trzeba meza zmienic, to szybciej sie dojedzie

wczoraj caly dzien spedzilismy na dworzu - dzieciaki bawily sie na placu zabaw, a my z mezem gralismy w tenisa stolowego (stol na placu), super! no i wreszcie jestem troche opalona:tak:

Dobry wieczor:-),
u nas pogoda troche sie skiepscila, bo zaczal kropic deszcz i temperatura spadla do 18 stopni. Wczoraj bylismy na urodzinkach kolegi Erika ze zlobka. Bylo fajnie po pogoda ladna i sloneczna i dzieciaki szalaly w ogrodzie:tak: Malemu tak to posluzylo, ze dzis rano wstal i ryczal ze 40 minut, ze chce isc do Filipa i bawic sie z nim w ogrodzie:szok::baffled: A dzisiaj pobil i tak rekord spania, bo wstal dopiero o 9:15:tak::tak::-): Normalnie nie poznaje mojego dziecka.:tak:;-) Pscola te prawojazdy to u mnie juz tak od 10 lat sa odkladane, bo zawsze bylo cos wazniejszego, no ale lepiej pozno niz wcale:tak: Dzisiaj u nas byly wybory gminne, wiec po nich skoczylismy jeszcze na lodziki:tak:

witam laski ladnie was zaniedbalam , ale nie wiem gdzie rece wlozyc
chodze do pracy , dzieci zawoze na rozne zajecia , maz tez na okraglo w pracy , ja juz nie wiem

synus zaczal gras w tenisa ( ziemnego) i jezdzic konno , oprocz tego ma polska szkole emilka na angielski , a ja nie wiem jak sie nazywam
kurde , ale obiecuje , ze sie poprawie

reklama
Do góry