reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej babeczki
ale u mnie dzisiaj fajna pogoda, taki wiaterek wieje i trochę słoneczka, także mogę sobie wyjść nie męcząc się....

jeszcze jakoś się toczę, ale mam takie nie spokojne noce że szok, cały czas mi się coś wydaje, a to że mnie coś boli, a to że coś leci.... masakra, myślałam, że nie będę tak przeżywać.:baffled:

nie wyobrazam sobie jak takie maleństwo może wyjść z tamtąd! jej...ale skoro każda to przeżyła to i jak muszę...:nerd:
ja dzisiaj mam znowu wizytę u lekarza, jej już mi się to chodzenie znudziło.

a to u Was już dzieciaki do przedszkola chodzą?
Gabrysia- to dobrze że synek się tak przyzwyczaił już do przedszkola, gorzej jakby nie chciał chodzić, a jak dogaduje się z dziećmi jakoś?

reklama
neczka- u nas juz przedszkole otwarte, 3 tyg. w roku maja zamkniete, a znajomy z pracy swoja mala do takiego poslal gdzie maja tylko 3 dni w roku zamkniete :szok:

Mlody uwielbia chodzic do przedszkola, a z jezykiem to powiem ci ze pomimo tego ze rozmawiamy w domu z nim po polsku to on zna wiecej slow po niemiecku i w wiekszosci przypadkow jak ze mna rozmawia to ja do niego po polsku a on do mnie po niemiecku ;-)

Mam nadzieje, ze polskiego tez sie nauczy, tak aby sie dogadywac

Hej dziewczyny

Ja wkoncu mam wiecej czasu dla siebie cały tydzien mialam mega intensywny:tak: dziewczyny zobaczyły okolice a ja ciagle na nogach az nieraz mi sie w glowie kreciło.. no ale dalam rade..

dzisiaj mezul w pracy do piatku a synka oddalam na ostatni tydzien do przedszkola bo koncza przedszkole:tak: powrot 4 wrzesnia:-) i takim sposobem moge odpoczac troche:-)

neczka halo halo? co z Toba?

Hej dziewczyny,

ja po weekendzie u tesciow, fajnie bylo tylko w drodze do nich auto nam sie popsulo,
ale cale szczescie mamy adac plus wiec dostalismy zastepcze :tak:

neczka to juz pewnie tuli malenstwo :tak:

hej mamusie:-) nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:-) dawno sie nie oddzywałam:-)

Ostatnio był meega brak czasu zeby napisac, sprzatałam mieszkanko i urodził mi sie synuś Olivierek:-) Niestety malutki wymaga dużo uwagi,bo urodził sie z dziura w podniebieniu i musi byc operowany w grudniu

neczka a ty jak tam?? już po???

busiaki mamy i postaram sie pisac częściej

Heja dziewczyny!
Ja wczoraj ze szpitala wyszłam, malutki miał 3410g i 53cm, miałam niestety cesarke, bo wystapily male problemy, nie mialam rozwarcia, skurcze co 2 min, wody nie odeszly na dodatek maluszkowi cos sie dzialo z serduszkiem...

No i co położna mówi cesarka, było chyba przy mnie z 6 osób, przestarszyłam się okropnie, co to się dzieje... ale chwila moment i mój mąż mówi że już słyszał synka płacz, niestety przy porodzie nie był, bo miałam narkoze... co się okazało mały się zaplątał w pępowinę!

Nie mogli mnie dobudzić potem, leżałam dwa dni z cewnikiem, ani się ruszyć...miałam wyjść w niedzielę, ale zrobił mi się problem z piersiami, miałam zator w jednej,do tej pory boli jak cholercia! Co poradzicie? mam masować, karmić regularnie i lodem mogę sobie okładać.

W szpitalu nauczyłam się nawet parę słów potrzebnych, jak to człowiek łapie w środ ludzi. A ja nic niemieckiego, a dogadalam sie z kazdym.:laugh2:

Dla ciekawskich...;-)w szpitalu opieka jest super, wszystko miałaś pod ręką, co chwila wszystko doglądali, posiłki jakie chciałaś wybirałaś z listy, bufet full wypas...dwu osobowe sale z łazienkami... jak by mogli to jeszcze by mnie trzymali, hah, tu wystarczy powiedzieć że coś boli i już się tobą zajmują, nie to co nasza piękna PL.

Ale co wam powiem, to wam powiem, że skurcze były zaje****** bolesne! Jak bym miała urodzić sama to nie wiem...
Teraz tylko mam ból w podbrzuszu ale to normalne, rana super się goi, wiecie że prawie nic nie widać ;)) Jeszcze ciężko co kolwiek robić ,ale mąż mi pomaga :)

Dzisiaj będzie u mnie położna (Polka Ilonka hah), będę kąpała pierwszy raz maluszka, aż się boje jak zareaguje.

Dobra laski bo się rozpisałam, właśnie mały mi usnął, bo go budziłam na karmienie o 5. Dzisiaj aż dziwne dał nam spać. A w szpitalu dawał mi w nocy.

Owca- jak tam mieszkanko??????

Martusia- Ty już urodziłaś?Czy źle odczytałam wiadomość.

Hej...

neczka to fajnie ze wszystko dobrze sie skonczylo i jestescie w domku teraz musicie sie siebie nauczyc jak to mowia :-)
a opieka super w szpitaku z tego co piszesz :tak::tak: synus sliczny :tak:

Martusia pewnie ze pamietamy ;-) tobie tez gratuluje :tak: a o co chodzi z ta dziurka ? to powazna sprawa ?
i skad to sie wzielo ?

Ja dzis na kontrole do lekarza za godzine smigam i po skierowanie do logopedy :tak:

Mieszkanko narazie jest ok , dobrze sie mieszka cisza , duzo zieleni w kolo , blisko stadnina koni :-):-)
pomalu porobilismy zostalo troche takich drobniejszych rzeczy do zrobienia , jeszcze szafki w pokoju powiesic , tv ,i takie tam :-p

Milego dnia :-)

Hej

Martusia Gratuluje synka:-) a jak teraz maly sobie radzi? jak je? Macie jakies wieksze problemy? on ma rozszczep podniebienia?

neczka - Gratulacje Alanka... I tobie dalas rade:-) teraz juz musisz sie wciagnac w opieke i wszelkie sprawy bedzie dobrze :tak:
A p[powiedz co zabierałas dla siebie do szpitala? i co dla malego? Czy maja tam odciagacz?
Jesli chodzi o piersi to masuj duzo pod woda i gniec sutki sciagaj pokarm i czesciej przystawiaj malego... powinno przejsc po 3 dniach.. ja mialam podobny problem po nawale mlecznym dlatego teraz musze miec odrazu ze soba odciagacz :tak:

Owca super ze zadowoleni jestescie z nowego mieszkania.. jak sie urzadzicie to pokazuj fotki:tak::-)

A ja dzisiaj ogarniam mieszkanie kwiatki balkonik itp pranie sprzatanie odkurzanie:-) Poki mam sile bo moze byc ciezko:-D

reklama
Hej Dziewczyny,

neczka- gratuluje serdecznie, zdrowka dla Was, a z piersiami tak jak dziewczyny pisaly sprobuj jak najczesciej odciagac pokarm, wogole jak duzo ma wloskow malutki, widze w avatarku :tak:

martusia- Tobie tez gratuluje

Owca- fajnie ze juz sie zadomawiacie w nowym lokum

Kamilka- widze, ze ty masz powera do sprzatania :tak: mi tez by sie przydalo ogarnac chalupke

Do góry