reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Ale wam fajnie kobietki, że do PL jedziecie, ja też bym chciała już :tak:dawno nie byłam...skoczyła bym na jakieś małe zakupki:-D chodź tu nie brakuje fajnych sklepów z ciuchami, 2 dni temu pojechałam z moim na zakupy, musiałam mu garderobę odświeżyć, to spodnie, to koszulki, to buty, ale wybredny gorzej niż ja...hah:laugh2:

Mąż przyjechał miasta i podpisał dzisiaj umowę o to mieszkanie :-)mam nadzieję, że się nam dobrze będzie mieszkało, od 7 czerwca jestem na nowym. Jeszcze musimy wszystkie meble skompletować, bo swoje mamy w PL.
Joanna to Ty masz blisko, ja jak jadę to ok 13h... męczarnia.:baffled:

U mnie właśnie pada deszcz :/

Kobietki przyjęłam Was na facebooku ;-) fajnie zobaczyć twarze koleżanek z forum.

reklama
Hej;)

Neczka my meble przewozilismy z polski bo juz troche swoich sie dorobilismy.. Wiec nie bylo gdzie ich zostawic:/ bo w pl mieszka.ie wynajmowalismy:) udalo nam sie za 400 euro bo jeden facet jechal po transport do niemiec.. I wzial tylko na benzyne:)

Ja dzis leze i leze bo brzuch boli:(

neczka- GRATULACJE podpisanej umowy
na bank będziecie zadowoleni:-)
my w Pl zostawiliśmy wszystko w mieszkaniu, zabraliśmy tylko ubrania, ale meble super i niedrogo tutaj można kupic w sklepach roller :-)

hej Wam :))
ja też coś dzisiaj się źle czuje:eek: pogoda do bani.

Kamilka mnie to już od paru dni brzuch niesamowicie boli, a mały mi się tak rozpycha, że do przyjemnych to nie należy...już leżę i odpoczywam, ale nie mogę w jednym miejscu tak bezczynnie leżeć.

Powiem Wam, że tu z meblami to nie problem, można znaleźć i skompletować sobie fajne... tamte w PL stoją u rodziców więc jak pojedziemy to się zabierze, a dużo tego nie ma.

A miałam spytać, znacie jakiś dobry internet żeby wziąć i nie drogi????? Bo jak się przeprowadzę to muszę wziąć nowy... bo tak lipa bez.

neczka-ja czuje się źle jak leżę, muszę się rusza bo inaczej czuję każdy cm swojego ciała...
Moja Córeczka jest duża, a brzuch mam mały, więc Ona się rozpycha i wali mnie po wnętrznościach...
muszę się ruszac, chodzic, bo inaczej mi źle...

co do mebli to faktycznie, jak macie, to szkoda, żeby staly nieuzywane
a tu kasa bedzie potrzebna na wszystko na poczatku
my w Pl mamy mieszkanie, do którego chcemy przyjezdzac czasem i dlatego nic stamtad nie zabraliśmy

Hello babeczki !!
czytam was ale jakos nie mam sily nic skrobnac hehe:cool:
wlasnie sie zmobilizowalam ;-);-)
Kawke popijam to mam chwile luzu , bo w kuchni dusza mi sie zeberka dla mezusia ;-)
bo ja zjadlam kanapki zapiekane z serem zoltym w piekarniku hehe ot moj obiad :-D

neczka to super ze podpisaliscie umowe :-) oby sie dobrze mieszkalo :tak:
a to mieszkanko w bloku tak?
co do internetu to ja od 3 lat korzystam z Alice :tak: mam u nich net i telefon place jakos 34 euro :tak:
jestem zadowolona :tak: mam w tym tez rozmowy do Pl na stacjonarne telefony za 5 euro dodatkowo i mozemy gadac bez ograniczen :tak: ale kiedys wiecej sie dzwonilo a teraz nie ma za bardzo do kogo no ale jakos tak zostawilismy to..

Joanna to super lekarza masz ze tak dobrze i dokladnie sie toba zajal :-):-)
macie swoje mieszkanko w Pl ? jak corcia w przedsz.lapie juz jakies slowka ??
ma w grupie jakies polskie dzieci ?

Ja troszke mebli zwiozlam z Pl bo tez mielismy :tak:
wypoczynek , lodowke ,pralke itd..i pare innych rzeczy placilismy 1 tys.zl :tak: za przywozke :tak:
a potem lodowka i tak sie zepsula i kupilismy nowa :-D

Kamilka czemu cie boli brzuch, wszystko ok z dzidzia ?

Martusia witam w De...jak tylko bedziesz miala juz staly dostep do neta to odezwij sie tu !!
:-)

kurcze tak patrze to same brzuchatki tutaj :-D;-)

a gdzie Pati sie zapodziala ?? imprezuje kobieta pewnie...:confused:

Owca- mamy swoje mieszkanie w Pl i będziemy tam sie zatrzymywac jak będziemy przyjeżdżac w odwiedziny do rodziny ;-)
Hania w przedszkolu super się odnalazła, od pierwszego dnia cieszy się jak tam idzie
ale z dziecmi bawi sie po polsku, a one z nia po niemiecku :-)
najważniejsze, ze się dogaduje
lapie slowka, w domu je powtarza
teraz sa ferie, tydzien w domu, juz na glowe dostajemy obie...
jeszcez ta pogoda do doopy:no:

Joanna moj to samo ferie a pogoda do du.py!!!! Siedziemy w domu a mlody zdziera Wii...
Co do przedszkola moj jak poszedl gadal po polsku:) pani sie smiala ze chcialaby wiedziec co on mowi ...a teraz mowi Amen jak przychodze bo chce ja zagadac na smierc:D po niemiecku haha a chodzi do przedszkola 8 mc .. Najwazniejsze jak dzieciom sie podoba:)

Owca chyba dzis gorszy dzien poprostu:( mam nadzieje ze z dzidzia ok a bbole tylko od rosniecia:)

To fajnie ze dzieciaki zadowolone z przedsz. to najwazniejsze ze chetnie chodza:-)
bo ja mialam cyrk...:tak:

Kamilka to widze ze Adas szybko niemiecki zalapal teraz bedzie uczyc ciebie hehe :-p
to wii sie sprawdzilo ??..mlody pewnie zadowolony :tak:
a jakie gry kupiliscie ? czy byly jakies w zestawie?
moj mlody naciagnal mnie na gre jakies nowe mario super bros u :confused:
ale mial kase z urodzin to kupilam na ebayu za 40 euro a w sklepie jest za 60 :szok:

Uciekam chwile na dwor z psiakiem :tak:

reklama
Owca Wii rewelka jak na nasza pierwsza gre... w zestawie mielismy Mario wyscigi Sport Grace i Party ale chcemy kupic to Super Mario co ty masz wlasnie bo to moja gra dziecinstwa to moze i ja pogram... bo jak narazie to moj chlop i Adasiek jak nie wyscigi to tenis i wydzieraja sie przed Tv:no::-D

co do jezykla to tak samo Panie sa w szoku jak i my ze tak szybko zlapal jezyk ale to moze dlatego ze moje dziecko niesamowicie gadatliwe jest jak tylko z nim ktos chce sie zainteresowac to nawija jak katarynka moze dlatego ten jezyk tak szybko mu wszedl:confused:

Owca z moim nie dokonca bylo super chodzil chetnie ale wewnetrznie przeszedl jakis silny stress i nie wiem na co czy przedszkole czy cala przeprowadzke bo na glowie pojawila sie plamka bez wlosow zaczely wypadac w Polsce powiedzieli ze to lysienie plackowate i w zwiazku z adasiem prawdopodobnie zwiazane z silnym stresem:no: musial gdzies w sobie mocno przezywac:-( ale juz jest dobrze wloski odrastaja Adasiek ma mnóstwo kolegow ostatnio juz 2 u nas siedzialo:eek:

Do góry