reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej

Pati przeslij troche slonca bo u nas ciagiem leje juz tydzien..nie chce mi sie nawet wstac z mlodym do przedszkola:(

Neczka super rosnie maluszek:) moze byc kawal chlopa:) moj jak sie urodzil mial 3850;) mam nadzieje ze to bedzie mniejsze:)

A ja dzis sprzatalam prasowalam w czwartek bedzie juz tesciowa rany mam nadzieje ze nie oszaleje:/ licze ze bedzie ok:) i dzis obejrzalam cala Sage Zmierzch zrobilam sobie nalesniki z ananasem i skondensowanym mlekiem mniammm i co najlepsze schudlam 6 kg:D a jem malo tylko czesto.. Podoba mi sie ta ciaza;)

reklama
Hej Kobitki,

ja jestem cały czas i Was czytam ale powiem Wam szczerze że przez te deszcze to straciłam wene do pisania . Dziś na szczęśce cały dzień słoneczka miałam :-) Całą sobote i niedziele z M i bratem siedzieliśmy w domu, normalnie X-boxa z kurzu wytarłam i graliśmy bo tak lało . Całe dwa dni w domu siedziałam umęczona . Mam nadzieje że już koniec tych ulew .

Dziś wypieliłam na tarasie , młoda w piaskownicy urzędowała , na obiadek sobie z młoda grila zrobiłyśmy i ogólnie bardzo miły dzień miałam podług weekendu :-D

Pati - bardzo współczuje . Oby dziadostwo odpuściło
.
Neczka -super ze bobo się zdrowo chowa :)))
Kamilka - teściowej nie zazdroszę heh:-D ja mam taką z kawałów ;-)

Heja
Od rana żadnej nie było?Uuuu...a co to się dzieje.
U nas dzisiaj super pogoda, słoneczkoooo:rofl2: jej od razu mam lepszy humorek... byłam na małym spacerku, mój pojechał do pracy na popołudnie, teraz sobie włącze jakiś fajny film i poleniu****e jak to przystało na kobietę w ciąży:-p
Kamilko- no ja mam nadzieję, że ten mój bobas nie będzie taki duży, jak Twój pierwszy mały, bo nie podołam... haha. Fajnie że tyle schudłaś, ja na początku też schudłam, do 4 miesiąca, potem waga zaczęła wzrastać... dosłownie przytyłam już 11kg! Jakaś masakra, jak ja potem to zrzucę. :nerd: I też nie zazdroszczę teściowej, hah.
Ja wam powiem, że moja nie jest taka straszna... lubię z nią posiedzieć, poplotkować, fakt czasami ma swoje złe dni, ale trafiłam super ogólnie.

Pati- to dobrze że już podołałaś temu świństwu, oby już po wszystkim było.
A znacie jakieś fajne filmy? Bo ja to już chyba wszystko oglądałam.
A jak u was pogoda?? Życzę słoneczka kobietki!:happy:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry moje panie !!
ale tu cichutko...
my sie do wyjscia szykujemy za chwile , ja dzis do pracy jade...:tak:
Wczoraj byla super pogoda sloneczko , ciepelko a dzis szaro, buro i ponuro :tak:
pewnie bedzie znow padac bo kaluze stoja w nocy padalo wrr...
Wkurzylam sie bo pisalam wam ostatnio ze kupilam gre na wii za 35 euro
super mario..i wczoraj przyszla , okazalo sie ze gra nie dziala
i tak z m kombinowalismy i okazalo sie ze ta gra nie pasuje do naszego wii:no:
bo to jest na te nowe wii u :tak::tak: a ja nawet nie wiedzialam ze takowe istnieje hehe
takie ze podobne do nintendo jest :tak: dalam dupy bo sprawdzialam i gosciu mial w aukcji opisane
:tak:
a ja zle przeczytalam...:angry:..teraz chyba musze wystawic spowrotem ta gre na ebey :tak:
bo co mam zrobic..synek sie wkurzyl :-D ale juz kupilam mu inna teraz jakis sport wymyslil
trudno moja pomylka :tak:

Pati :szok::szok: przerazilam sie jak czytalam o tych jajkach blee....wspolczuje tym bardziej ze takie ladne wloski ma twoja corcia...niezla dezynfekcje przeprowadzilas to mam nadzieje ze sie pozbyliscie tego dziadostwa :tak::tak:
u mojej w szkole tez panowaly kiedys kartke przyniosla ale narazie nas ominely , cale szczescie bo nie wiem co bym z tym zrobila....:confused:

neczka ja rzadnych filmow nie ogladam oprocz moich seriali :-D to nic nie polece..
a macie polska tv czy na necie ogladasz?

Kamilka a to tesciowa na dlugo przyjedza ? byla juz u was czy to pierwszy raz?...Fajnie Adasko bedzie sie cieszyl ze ma babcie :tak:

Uciekam trzeba sie szykowac milego dnia :-)

Hej dziewczyny

Delfin ja niestety tez mam tesciowa z kawalow:no::-(

owca moja tesciowa byla rok temu ze mna przyjechala byla miesiac niecaly i ledwo wytrzymalismy dlatego troche przerazona jestem jak to teraz bedzie ale mam nadzieje ze po siedzeniu samej troche jej sie pozmienialo zreszta teraz mam bardziej ciety jezyk i zaraz ja usadze bo ona bedzie u mnie a nie ja u niej:baffled: no ale juz stworzyłam plan gdzie co i jak zeby sie nie nudzila bo wtedy to sie urzadzalismy glownie a teraz chcemy ja zabierac w rozne miejsca zeby cos zobaczyła i sie nie nudzila:tak:
No i mamy tv polskie to tez lepi:tak:bo wtedy tylko niemiecka i ona przez to godzinami krzyzowki rozwiazywala i byla jeszcze dosc nerwowa po smierci taty:sorry2:

Ja juz koncze wszystkop jeszcze kurze odkurzanie i gites nie robie juz nic:-p

hej
wczoraj tak ładnie i ciepło było, a dzisiaj też u nas szaro i padać na dodatek zaczęło, co za koszmar...:confused:
dzisiaj robiłam obiadek i nagle mi się tak gorącą i słabo zrobiło, że szok, myślałam, że padne zaraz... ale otworzyłam okno, wpuściłam świeżego powietrza, napiłam się zimnej wody, no i trochę przeszło, teraz leże, dzisiaj chyba dzień piżamowy zrobie, bo nie mam siły wstawać. :blink:

ja kobietki nie mam polskiej tv, dopiero jak bedzie mój w PL to ma wziąć naszą telewizję, teraz ogladam wszystko na necie, moje seriale i filmy jak jakiś fajny znajdę na ekino.

Kamilko- a to teściowa na miesiąc aż do Cb przyjeżdża? o jaa, jak mówisz, że tak się z nią dogadujesz,to nie zazdroszczę. ja to wole cisze i spokoj w domu, nie lubie jak ktoś mi się pałęta i mówi co mam robić.

Też proponowałam mojej mamie żeby przyjechała, ale gdzie ona do Niemiec...haha, poza tym mam brata z astmą w domu, już całkiem spory, ale na każdym kroku jeszcze trzeba go pilnować, więc nici jak narazie z przyjazdu do mnie.:blink:
Dobra idę leniuchować i odpoczywać, może się prześpie, bo nie wyspałam się, bo mój do 4 rano grał w tysiąca na necie, a dzis rano nieprzytomny, hahha...

Ello....

my za troche do logopedy smigamy
troche popadalo , potem bylo sloneczko przez chwile a teraz znow pochmurno ale w miare cieplo tyle dobrego :tak::tak:

Kamilka to na dlugo ona przyjedza :szok: to wesolo bedziesz miala ;-);-)

neczka lez i odpoczywaj , moze cisnienie ci spadlo i dlatego zle sie poczulas :baffled:
Moze mama twoja zmieni zdanie i jak urodzisz to przyjedzie do ciebie zobaczyc wnusia :tak::tak:..

Moja tesciowa jest nawet spoko , taka normalna babka :tak:
takze ja nie mam z nia problemow i jak byla u mnie 2 tyg to bylo ok ;-)
ale jednak jak wyjechala to sie cieszylam ze w koncu pojechala haha ;-)
ja nie lubie miec za dlugo gosci w domu hehe :-p

Aaa w sobote popoludniu ide ogladac mieszkanko :tak:
jak bedzie ok to rezerwuje :tak: wiec trzymajcie kciuki :-):-)
wprawdzie one wolne jakos od jesieni bedzie ale to zaden problem bo i tak mam tutaj 3 mies wypowiedzenie..
Tylko troche przeraza mnie kaucja tam bo wynosi 2100 e.
:szok: a to normalne 3 pokojowe mieszkanie 70 mkw :tak:
wiec to mnie troche zniecheca....
Fajnie by bylo bo stamtad dzieci mialy by 5 minut spacerkiem do szkoly , a nie jak teraz trzeba dreptac 25 minut :tak:

Pati a ty jak z poszukiwaniem mieszkanka dzialasz cos??

Milego popoludnia !!:-)

Ostatnia edycja:
Ja jestem... Mloda dzis poszla do szkoly... Wlasnie bylam z moim A kupic jej prezent na urodziny...Zazyczyla sobie tableta...I torta zamowilismy truskawkowego..W sumie to nie tort typowy tylko gora cala w truskawka,galaretka,obsypany migdalami...Ale w srodku nawet nie wiem co :-D Ale kuzwa 40 euro to troche duzo co?
No i jutro musze smigac na zakupy bo w sobote mloda ma te urodziny ...Pogoda nie dopisuje i niestety nie mozemy zrobic urodzin na swiezym powietrzu...

Owca co do mieszkanai to jednak nie wyprowadzimy sie...To nie ma sensu..Za dwa lata chcemy isc na swoje i to bylby blad...Wydamy wiecej kasy,roboty od cholery i za chwile bedziemy zwijac manatki bo zas przeprowadzka... Ogladamy namietnie domy ...szukamy czegos co mialoby duza dzialke z mozliwoscia wybudowania hali badz tez cos z hala... Ceny porazaja w Berlinie :-D

A tak to stara bieda :D

reklama
Fajnie ze choc ty zajrzalas hehe :-p:-p

ja kawke sobie zrobilam , dzieciaki maja nowa gre dzis doszla wiec wlasnie ja wlaczyli
to ja mam chwile ciszy od nich i spokoju...:cool2:
Musze jeszcze do kauflandu wyskoczyc ale to potem..

Pati to wszystkiego najlepszego dla corci :-):-)
zmien ten suwaczek bo na nim nie widac kiedy ma urodziny itd...zrob jakis bardziej normalny :tak::tak:
Fajny prezent sobie zazyczyla :-D moja tez chciala jakis czas temu ale teraz jej przeszlo ...ja stwierdzilam ze to jej narazie nie potrzebne :no:... za jakis czas bedzie musiala dostac komorke ale tak raczej w 4 klasie :tak:

Macie racje co do mieszkania jak chcecie kupic cos swojego to glupota by byla teraz przeprowadzka i strata kasy na kaucje, remont itd...A moze tak troszke za Berlin sie przeniescie ?..moze ceny nizsze
:cool2:

Do góry