reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

No powiem wam ze extra sie kupuje wybiera takie rzeczy;) ale juz reszte bede sama kupowac bo z moim to jest szybko szybko.. Albo no ile mozna stac i wybierac smoczki?!!!!!!!!! Wrrrrr
Ale jeszcze kupe rzeczy zostalo kupic wanienke wozek itp... Ciuchow mam mase .tylko takie kosmetyki przescieradelka pieluxgy itd..

Neczka... Jak zmienicie mieszkanie to musicie zglosic i dziecko tez wtedy plus dla was napewno cos wam dadza.. Nie bede wypytywac cie o zarobki ale wiadomo na 3 liczone to nie na 2.. ;) trzymam kciuki:) a i zaraz wam dojdzie kindergeld i elterngeld i ten wohngeld to dacie rade:D

Mowie wam dobija mnie ta pogoda leje i leje.. Adas dzis pol dnia na grze gdyby nie ta pogoda to nie dalabym mu.. Maz jeczy o wszystko normalnie gorzej niz baba!! Niech slonce wyjdzie to ich w domu zostawie i mnie nie ma bo sie nie da:/

reklama
Witam z ranka
Właśnie wstałam, kompa włączyłam, śniadanko je sobie... bo co tu innego robić jak ta pogoda do dup*:baffled: podobno ma padać u nas jeszcze przez najbliższy tydzień.

Kamilko to nie tylko Twój mąż jest taki marudny, mój też narzeka często że czasami to mam ochotę wyjść i wrócić wieczorem, ale przez tą pogodę się nie da... faceci to gorzej niż baby!:tak:
A z tym mieszkaniem to masz rację, już to przemyślałam, zresztą kto nie ryzykuje ten nic nie ma:-D

Miałam zapytać macie laski Facebooka????? Może się spykniemy?:rofl2: co wy na to?

witam
u nas pogoda dd, więc robimy z Hanią "DZIEŃ PIŻAMAKA"
Sprzątam, gotuję, ale ogólnie lenistwo przeważa

my też płacimy 500 euro za mieszkanie plus prad i tez wszyscy nam mówią, że to niewiele jak na tutejsze warunki

ja właśnie przez allegro zamawiam ostatnie brakujące rzeczy do wyprawki i jak za tydzień pojedziemy do Pl, wszystko zabiorę i będę [rac, prasowa, układac:-):-):-)

miłego dnia Kochane

Neczka- A mamy :-) wyśli na pw swoje dane to cię każda znajdzie .Ja mam Pati,kamilke i Owce.

Ojjj już nie narzekajcie na tych facetów , My kobiety też potrafimy byc nie znośne :-) Może za mało sexu hahaha

Ja po pracy , a po pracy pojechałam na zakupy :-D Zrobiłam sobie wagary od domu heh i wiecie co ? :-D Mąż jak mnie zmierzył jak weszłam z torbami do chałupy to myślałam że mało z butów nie wyskoczę ze śmiechu z niego . Bluzkę mu kupiłam to mu przeszło :-D:-D:-D

Młodej tydzień temu kupiliśmy piaskownice , dzis tata kupił jej ciężarówkę/wywrotkę taka wielachną do tej piaskownicy a ja zestaw foremek itp hello kitty . Mąż ma dziś żwir przywieść i będzie już Mały Bączek miał zabawę na dworku zapewnioną :-).

chciałam Wam napisac, że jestem już po pierwszej wizycie u gina w De
jestem w totalnym szoku
wizyta trwała 1,5 godziny
super się mną zajeli, pobrali krew i mocz do analizy, zbadali ciśnienie, wagę, podłączyli ktg i przez pół godziny sprawdzali czy wszystko ok, potem usg z wszelkimi pomiarami i na koniec normalne badanie,
w Pl za każdą wizytę płaciłam 150 i zwykle trwała ona 15 minut
za profesjonlane usg płaciłam 250 zł
w szpitalnym laboratorium zawsze trzeba było swoje w kolejce odstac
a tu???
no nie mogę się nadziwic...
z Dzidzią ok, wszystko super. kolejna wizyta we wtorek ;-)

Fajnie Joanna że z dzidzią wszystko ok ;)
Ja też po pierwszej wizycie tutaj byłam mile zaskoczona, teraz na każdej wizycie tak będzie, ja mam wizyty teraz co 2 tyg. robią mi każde potrzebne badania i spędzam u ginekologa 1,5godz. Mój mąż jeździ ze mną i czasami już wysiedzieć nie może,haha:rofl2:

Tak w ogóle to miałam zapytać bo nie pamiętam, czy pytałam,
Joanna co będziesz miała, chłopca czy dziewczynkę?:happy2:
U mnie chłopczyk :-)
Termin tuż tuż też widzę...I Ty jedziesz jeszcze do PL w takim stanie? Wow... ja teraz nie zdolna do podróży jestem. :no:

Neczka- będę miała drugą Dziewczynkę:-)
do Pl jedziemy na 4 dni
bardzo już jestem stęskniona, zwłaszcza za Mamą
poza tym, Hania chce zobaczyc się z Babciami
moja Mama co prawda za dwa tygodnie do nas przyjedzie na urlop, ale bardzo chcemy ostatni raz przed porodem zobaczy się z bliskimi
potem nie wiadomo kiedy przyjedziemy
ja się w sumie dobrze czuję, w aucie 5 godzin wysiedzę :-)

Hej dziewczyny

Unas przed godzina rozjasnilo sie no szok myslalam ze juz w depresje wpadne:crazy:

neczka juz cie zaprosilam :-) co do wyjazdow to ja 22-23 tygodniu jade sama autem z tesciowa i adaskiem do polski na miesiac.. i mysdle ze dam rade ... ale ja to musze jechac ok 10h:rofl2:

Joanna- no ostatni gwizdek w sumie na wyjazd :tak: ja to tez nie ruszam sie po 30 tyg nigdnie zostaje w domu tym bardziej ze teraz przyjezdza tesciowa potem przywoze sobie siostre w sierpniu i w listopadzie przyjedzie moja mama:tak:

Co do wizyt tu mimo ze ja mialam dobrego lekarza w Pl i wizyta ok 20-30 min to jednak z tym jak tu sie zajmuja to on sie umywa... tu maboratorium na miejscu odrazu mam wyniki jak wchodze na wizyte:sorry2: i nikt o nic nie ma pretensji o walke w kolejce i zawsze usmiechniete te babeczki..

reklama
kamilka- ja w Pl chodziłam do bardzo sympatycznej lekarki, ale zawsze czułam, że ona przyjmuje pacjentki "maszynowo"
jedno co było dobre, to to, że miała dyżury w szpitalu i jak w pierwszej ciąży trafiłam w 9 tygodniu z przedwczesnymi skurczami i lekarz spojrzał, że Ona prowadzi moją ciążę to się mną od razu zajęli bardzo profesjonalnie.
nawet w sali jedna dziewczyna, która ze mną leżała zapytała mnei czy jestem kimś ważnym, że się mną tak zajmują, bo ona leżała od wczoraj i tylko temperaturę jej zmierzyli
także widac było ta "lepszą opiekę"
no i przy porodzie też ta lekarka zaleciła poda mi oksytocynę, gdy przyszła na dyżur
tak też dzieki temu pewnie po 27 godzinach od odejścia wód urodziłam Córeczkę
w każdym bądź razie- paranoja
dlatego tak miło zaskoczyła mnie tutaj wizyta
oby tak dobrze było dalej no i na porodówce:-)
ale koleżanka dwa tygodnie temu tu rodziła i bardzo sobie chwali opiekę i warunki
zobaczymy jak to będzie;-)

Do góry