reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Owca a ty nie rodziłaś w DE ? Mi się coś ubzdurało że tak :-p

U mnie też pogoda angielska :-D ? Ja od 6 na nogach bo z psiną na godzinnym spacerku byłyśmy . Teraz czekam jak mi włosy wyschną i idę z młodą na spacer . Co do grila to ja na długi weekend majowy planuje u siebie zrobić :-)

Ja czytam teraz książki dot. psów , chce się doszkolić . Już siedze zniecierpliwiona czekając na poród suki (początek maja) , chciała bym wiedzieć czy urodzi się pies i czy starczy dla nas . W ogóle mąż powiedział że suka nie wchodzi w grę , i tylko z tej hodowli chce psa więc jeśli się nie załapiemy na psa to musimy czekać rok na następny miot :-( Więc czekam zniecierpliowiona na wiadomość z hodowli dot. porodu .

Owca Oni mają dwie suki i jednego psa z tej rasy (DSPP), potem trzy psy innej rasy ale nie do hodowli . Z czego dopuszczają tylko jedną sukę i tylko raz w roku . Mają też sukę która jest u ich znajomych i jest na prawach hodowlanych (czyli prawnie jest ich własnością ,oni ją wożą na wystawy ale mieszka u ich znajomych jako pies do kochania) . Więc jako hodowla są bardzo małą hodowla , hobbystyczną a utrzymują się z dogoterapii i prowadzeniu szkoleń dla psów , hotel dla psów( z tego na pewno bym skorzystała jak bym jechała gdzieś na wakacje gdzie nie moge zabrać swojego psa). Warunki mają idealne na posiadanie psiaków , wszyscy mieszkają w domu , no oprócz konia :-) Mają swój świat , kochają naturę i mają ku temu warunki . Nie mają dzieci więc też całe swoje życie podporządkowali psom. Widziałam też ich zdjęcia z gór w towarzystwie psów , więc fajnie pokręceni ludzie :-) A ich psa Deacana bym najchętniej ukradła hahaha taki był śliczny w realu :-)

Ehh mówie wam n zwariuje , trzymajcie kciuki żebyśmy się załapali bo inaczej wpadnę w depresje .

Ps. Ma ktoś z Was jakiś fajny pomysł na potrawy z parowaru ? Kupiłam sobie to cudo i teraz myślę co w nim pichcić:-D .

Kamilka
a własnie jak jest tutaj z lekami w AOK? Młodej jeszcze nie musiałam kupować leków bo jak jest chora to witC i calcium , ale chętnie się dowiem na przyszłość jak formalności wyglądają .

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobietki,
jak na sobote zapowiada się piękna pogoda, ja już też po małym śniadanku zjadłam skromną sałatke z warzywek...;p
Joanna to miłej podróży życzę i aby wszystko się udało, czekamy na odzew z De.
Kamilka a to czemu tak jest z tym usg, ja pierwsze słysze...
:baffled:
A dziewczęta miałam zapytać, czy należą się tu jakieś dodatki jeszcze dla kobiet w ciąży? Po porodzie wiem, że Kindageld i można starać się o Elterngeld tak?A słyszałyście o Mutterschutz?

A właśnie co do leków w AOK, to też byłam zdziwiona, myślałam, że za leki muszę płacić, doktor mi przepisał lek, poszłam do apteki co się okazuje że ja leki mam za darmo, a koszty pokrywa ubezpieczalnia. Tylko nie wiem czy wszystkie.

Delfin i Neczka bylam tu z Adamem 2 razy u lekarza raz mial goraczke innym razem kontrolnie:) pani spytala czy mam leki a ja ze tak wzielam z pl ale konczy mi sie paracetamol.. A ona eypisala recepte i poszlismy do apteki pytamy czy placimy? A pani ze nie dla dzieci leki sa darmo i wydala nam paracetamol z tej recepty:)

Jesli chodzi o AOK to leki zalezy jakie dla kobiet w ciazy sa darmo inne nie:/ i to usg tez tylko 3 placi Aok a reszte trzeba samemu... Zreszta w Muterpass jest tez napisane imiejsca sa 3 na wpisanie info...

Neczka no napewno jest Kindergeld i Elterngeld ale z tym drugim to my jeszcze info szukamy bo sie przepisy zmienily i teraz nie wiem czy wezme? Normalnie bylo tak ze 300euro braly kobiety ktore nie pracowaly ale byly ubezpieczone a te co pracuja 67 % pensji.. A teraz cos sie zmienilo i nie wiem co bo dopiero maz ma dzwonic ... Jest podobno taka goraca linia i tam wszystko mozna sie dowiedziec nazywa sie Schwangerhotline

Dzięki Kamilko z info. Spróbujemy się też dowiedzieć. :-)A z tym AOK to chyba powinni powiedzieć u lekarza jak będę, że potem płatne nie?Jak narazie to nic mi na ten temat nie mówili.

Hej...
ja wrocilam z ogrodu , porobilam co mialam i wsio
jeszcze siostra z synem nas odwiedzili to kawke spilysmy i pojechala :tak:
teraz odpoczywam w domu :-)

Delfin to trzymym kciuki zeby udalo sie z pieskiem :-) to mialabys dwa psy?
ja rodzilam w Pl , tu mieszkam 3 lata :tak:
co do lekow dla dzieci to sa za darmo ale chyba tylko do 12 roku zycia..tak mi sie obilo cos ale nie jestem pewna...:baffled:

co do przepisow to napewno PATI cos zarzuci , bo ona chyba tez taki sprzet posiada :baffled:
a wogole to gdzie ona ? pewno znow zabalowala hihi :-D

Hej...
Ale mam dzisiaj beznadziejny dzień :baffled: Chyba popadam w depresje, bo nic mnie już nie cieszy,ta pogoda też, raz słoneczko raz deszcz :dry:
Na spacer nie da się wyjść jak pada... totalna nuda dzisiaj. A jak u was?
Wczoraj oglądałam łóżeczka i wózki na necie,
Kobietki jaki wózek lepszy z Quinny, czy ABC Design? Uparłam się na jakiś z nich...znalazłam stronkę
• Wózki ABC Design 2012 • niemiecka precyzja i moc
ja już się szykuje w tym miesiącu na kupno wózka.:happy:

reklama
Do góry