reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej
musisz zabrac ksiazeczke ciazowa, a jezeli o bobasa chodzi - to tylko ubranka w ktorych zabierzesz go do domu. Fajnie miec swoje "porzadne" podpaski, pizame do spania - cos w czym chcesz rodzic. To chyba tyle o ile dobrze pamietam. Zreszta jak sie meldowalas w szpitalu, to trzeba bylo jeszcze dokladniej dopytac. Ja rodzilam w Essen i tu tak to wyglada - moze w innych miastach jest inaczej. POzdrawiam

reklama
Ja tez rodzilam w De. i jedyne co mi potrzebne bylo to dla dziecka wyprawka dla dziecka na wyjscie... Dla mnie troche wiecej bo i pizama,staniki do karmienia,wiadomo bielizna,kosmetyki... takie rzeczy jak wkladki laktacyjne,nakladki na piersi wrazie mocnego bolu przy karmieniu,podkladow poporodowych, podpasek,majtek poporodowych,pampersow ,kosmetykow dzieciecych bylo pod dostatkiem w szpitalu :-) Szpital wybieralam sama :-) No i oczywiscie karta ciazy,dowod osobisty (chyba) i karta ubezpieczeniowa :-)

A ja niedawno wrocilam z pracy i odebralam od razu mloda,zrobilam zakupy,pojadlam i ide sprzatac mieszkanie...nie chce mi sie na maxa... jak tylko odkurze i zmyje podloge walne sie na kanapie i poczytam ksiazke :-)

W Pl trzeba zabrac wszystko i pilnowac, zeby nie ukradli.
Co do podpasek i wlkadek lektacyjnych........... w szpitalach sa najtansze, olbrzymie podpaski - ja w tych chodzic nie umialam, dlatego warto sie zaopatrzyc poprostu w lepsze - wygodniejsze. Oczywiscie dowod i katre ubezpieczeniowa to podstawa. Warto tez zwiedzic kilka szpitali - dla mnie np bylo wazne, by w szpitalu byl oddzial intensywnej terapii dla noworodkow - tak na wszelki wypadek. MOja znajoma, lezala na porodowc z kobieta po cesarce - ktorej dziecko zostalo wywiezione do innego szpitala. Takze straszna trauma dla tej matki to byla. POzdrawiam, mam nadzieje, ze troche pomoglam

Sylwia u mnie byly i normalne podpaski i typowe wklady poporodowe :-) Wkladki laktacyjne byly z firmy Nuk...tak samo butelki czy smoczki...a nakladki na piersi to juz full wypas bo z firmy Medela :-) Tak samo laktatory :-) Zycie mi ratowaly te nakladki na piersi... :-) Ale pewnie co szpital to cos innego :-)

Hej sobotnio !!:happy2:
Bylam dzis na miescie , mlodemu juz jakis tornister popatrzec chce w sklepie przymierzyc a na necie kupic bo taki sam jest tanszy na ebayu 25 euro wiec zawsze cos...ale pierw musze przymierzyc bo on taki maly i chudy hehe...
p.gif

a tak to planow wekendowych brak !

Potem bylam na ogrodzie chwile,pies pobiegal

fajnie slonko swieci i 10 st :-):-)

Pati wspolczuje tego syfu w aucie musialo niezle wygladac hehe :-p:-p
ale juz masz czysciutko i na blysk pewnie hihi :-)
milych ploteczek :tak:

Delfin Kostrzyn to takie nasze strony :tak:
a gdzie dokladnie jest ta hodowla ??
fajnie ze piesek zamowiony to niezlego wielkoluda bedzie mieli :-D:-D
a gdzie ty w pl mieszkasz ze 3 godz do Kostrzyna jedziesz ? jaki kierunek do was?
udanej , spokojnej podrozy do domku :tak:

Kamilka jak tam u ciebie ??
jak ja wrocilam z pl to tez 3 pralki pralam hehe ale slonko bylo to szybko poschlo :tak:

Milego wekendowania !!:happy2:

Owieczko to jest ta hodowla :
Hodowla

My mieszkamy za Poznaniem -trasa jak na Warszawę . Do hodowli jechaliśmy-Nasz błąd -krajówką , autostradą było by szybciej .
Z psiakiem na pewno kiedyś chciała bym pojechać na wystawę do Hannoveru :-p:-D
W ogóle ta obroza z Dog Style co zamawiałam na allegro jaka cudna i solidna , polecam .

My od niedzieli w domku , droga była super tylko przed ostatnią bramką na autostradzie i przed ostatniej stacji w PL staliśmy w mega korku , tyle rodaków wyjeżdżało z kraju :( Oczywiście takich co z busta wyjść nie umieli tak byli napruci tez widziałam .

Ja już po malowaniu kominka , super ten fiolet wyszedł . Firanki , roleta, obraz itp już dekoruje salon . Teraz został mi żyrandol do salonu i jakieś białe retro ramki . Salon będzie z głowy i będę mogła myśleć nad łazienką .. Tylko niech ktoś mi konto doładuje hahha bo w kwietniu już limit wyczerpałam :-)

A pogoda hmm deszcz deszcz deszcz :baffled:

Ciążówki zdrówka !!!

Ja lecę ćwiczyć bo mam nowa płytę Chodakowskiej XD

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Wczoraj mialam wizyte mialam sie odezwac ale z emocji nie dalam rady :rofl2: \
Z maluszkiem supert pieknie sie rozwija juz ladnie bylo widac raczki nozki nawet jak ssie kciuk:-)
Jeden problem to taki ze wykorzystalam pakiet 3 platnych Usg przez AOK i teraz albo bede placic za USG jednorazowo co wizyte 35 euro albo po oplacie 100euro mam robione usg co wizyte:blink: \

Zobacz załącznik 551694 a to moja kluseczka:-D

A dzisiaj dzien jak codzien choc z ta roznica ze nie spalam cala noc:-( z Adaskiem rano do przedszkola i tak mam chwile i zabieram sie za prasowanie bo na weekend chce sie wyzbyc ciuchow wszelkich...

Pogoda hmmm leje leje leje choc nawet nie padala jak szlam goscia zaprowadzic:-p

Hej,
ja to dzisiaj koszmarnie się czuje, cały dzień przeleżałam, mały daje mi w kość. Chyba piłkarzem zostanie ;p
Kamilko- cieszę się że wszystko w porządku, już jak dokładnie widać to Twoje maleństwo :) A to czemu teraz masz płacić za usg? Ja też jestem w ubezp AOK, pokrywają mi wszystkie koszta, nawet leki mam za darmo.
Ja jak ostatnio byłam na usg, to mój synek machał nóżkami, naprawdę fajne uczucie. :happy: Do tej pory nie wierzę w to...weszło takie malutkie, a wyjdzie duże... to moje pierwsze, może dlatego mam takie dziwne uczucia. haha
:-)

Kochane
ja póki co, żegnam sie
jutro przyjeżdża Mąż i w niedzielę jedziemy do De
nie mamy tam jeszcze neta, ale to kwestia kilku dni, więc jak mnie tylko połączą ze światem to się zamelduję
Pozdrawiam Was i buźki ślę!!!!!!!!!!!!!!

Hej sobotnio przy kawce !!
jakas marna dzis pogoda , pochmurno jakby padac mialo :baffled:
moze sie jeszcze rozpogodzi
wczoraj bylo fajnie popoludniu cieplo , 3 godz na ogrodzie spedzilam :tak:
jutro planuje grilla jak bedzie cieplo

Kamilka piekne malenstwo !! ciesze sie ze wszystko jest ok :-)
z usg nie pomoge bo tu nie rodzilam...

Delfin bardzo fajna ta hodowla , widac ze wszystko jest tam ok:-)
duzo maja tych pieskow i nawet hotel dla psow hehe :tak:

Joanna to szczesliwej , spokojnej podrozy :tak: ile macie km przed soba ?
czekam tu nas was na BB hehe ;-)

Milego wekendowania !!:happy:

reklama
Hej dziewczyny u nas tez juz slicznie choc troche wieje..

Wczoraj pol dnia na dworzu:)

Neczka z usg to jest tak ze za 3 placi Aok ja tez mam wszystko darmo :) a najbardziej cieszy mnie to ze dla dzieci za darmo leki bo Adas mi duzo chorowal i teraz jakby powtorka byla ti zalamka:/

Czekam na nowa mame w Niemczech;)

Ja juz po kawce ale sniadanie musze zjesc;) bo narazie synek nakarmil nas babeczkami:p

Do góry