reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Heja.:happy2:
Ja normalnie jestem padnięta po tym weekendzie, świąt nie odczułam, pewnie w PL byłoby inaczej... To byliśmy u znajomych, potem oni u nas...Wczoraj wieczorem padłam jak kawka... haha i niedawno się obudziłam. :-) Obiadek mam gotowy, więc dzisiaj cały dzień lenistwo! :)

Co do tych znajomych w DE, to wydaje mi się, że tu Polak dla Polaka jest gorszy niż Niemiec, już się nie raz spotkałam z fałszywością naszych rodaków, mam tu tylko jedną koleżankę Polke. Tu Polak, Polaka utopił by w łyżce wody.:szok: Więcej można się spodziewać dobroci od Obcokrajowców.

reklama
Jolit jeśli chodzi o włosy to ja teraz tez poszalałam z odcieniem rudosci i poszłam bardziej w czerwień:-p:-) Ale ja się bardziej czuje w rudy-czerwony niż rudy rudy .Końcówki sobie zrobiłam już typowo czerwone zeby się fajnie mieniły . Ja mam swojego przyjaciela geja który w moim mieście ma najlepszy zakład i ogólnie ma chłopak smykałkę. Muszę zawsze tylko zaznaczać że obcinamy tylko końcówki bo czasami mi zrobił taką fryzurę że potem tego ułożyć w domu nie miałam tak jak on w zakładzie. Zrobił mi teraz po farbowaniu zamiast odżywki keratyne w ampułce i bardzo jestem zadowolona , muszę w fryzjerskim sobie kupić jakiś zestaw tych ampułek bo fajnie odżywiły mi włosy . Myślę że taką kuracje raz na tydzień po myciu zamiast odżywki jak bym dała to fajnie odżywione włosy by się zrobiły .

My jedziemy w niedziele po drodze do DE odwiedzić pewną hodowlę Dużych Szwajcarskich Psów Pasterskich . Zobaczymy , jeśli wszystko będzie tak jak piszą ludzie opinie o tej hodowli to rezerwujemy na lipca szczeniaka . Zrezygnowałam z buldoga ze względu na zdrowie tej rasy , mąż też woli większego psa .Do lipca musimy samochód zmienić :-D

Hej dziewczyny

Wkoncu mam chwile i do Was zajrzec...

Przyjechalismy w poniedzialek i od wtorku siedze w praniu i prasowaniu. Przywiozlam sobie ciuszki malutki i piore wszystko bo zlezale jest pozniej powtorze pranie w proszku dzidziusiowym przed porodem..

U nas dzisiaj slonecznie wiec milo za okno popatrzec:tak:

Hej :-) i ja sie witam :-) Wrocilismy we wtorek :-) Swieta byly zimne i sniezne :-D Przybylo dwa kg. bo lezalam na kanapie ,a wieczorami chlalam wino :-D Bylo calkiem fajnie :-) Wczoraj juz zaliczylam prace,jutro znowu... piore ,piore,wieszam ,sciagam...Dzis wyszorowalam piekarnik i zaraz ide walczyc z dlonmi bo na maksa suche sie zrobily i odbarwione na brazowa :-) Moze poczytam ksiazke bo obkupilam sie troche w czytadla... Wykupilam tez pol sklepu z "ziaji" :-D Kupilam tez wiosenna marynarke w kolorze lazurowej wody :-) Wiec teraz tylko czekam az sie cieplej zrobi... Ale katem oka wczoraj widzialam ze od niedzieli calkiem niezla pogoda ma byc :-)

A co do znajomych polakow... Coz to bywa roznie...Ale mam tu swoja psiapsiolke od serca wiec jest gut :-) Spotkalam tez takich co to w pierwszym miesiacu znajomosci juz po kase w pozyczke przyszli :-D Od dawna juz nie mamy kontaktu... Ale tez mam kilka fajnych kolezanek... O wszystkich sprawach nie gadamy ,ale kawe spijamy od czasu do czasu...potem nie mamy miesiacami kontaktu ,a potem zas widzimy sie codziennie :-D Ja to ogolnie jestem taka ,ze nie lubie miec kilka kolezanek na raz tylko jedna sprawdzona :-) a zgrac szersze grono to ciezko niestety...Bo kazdemu cos innego pasuje... Teraz znalazlam tu takiego podstrzelenca jak ja i swietnie jak narazie sie rozumiemy :-)

Pati super że Ci się udał pobyt w Polsce :) Jeśli chodzi o Tych znajomych to myślę że to loteria .

Ja jutro z rana jadę do mojej przyjaciółki zobaczyć bobaska 4 miesięcznego . Młodą biorę ze sobą . Potem mam dentystę . Po wizycie wsiadamy w autko i jedziemy do tej hodowli , niestety w niedziele tamtemu Panu nie pasuje . Szkoda bo muszę jechać w kierunku Kostrzynia ;-) W sobotę (po za odbiorem firanek ) siedzę już w domku i cieszę się bliskimi . Jeśli chodzi o zakupy ciuchowe to troszkę jest tego , ale dla mnie to i tak kropla w morzu potrzeb :-p Co do wagi hmmm :-p jem jem jem i tyje :-D Jak w niedziele usiadłam do stołu tak do tej pory łamie wszelkie normy . Od poniedziałku się nawracam :-D

Hej babsztyle!!! Gdzie wy sota?:-D:-D
Lenia na bb macie po swietach?? ;-)

Delfin- jak tam na hodowli?

Ja dzis pospalam dluzej,zjadlam z corka i bratanica sniadanie... potem jedziemy wymyc auto i wyszorowac w srodku... Bratanicy taka gniotka na tylnim siedzeniu pekla ,a to bialy proszek w srodku i nie musze mowic jak wyglada na tylnim siedzeniu... skory sa biale zamiast czarne... drzwi oblapane...obraz nedzy i rozpaczy!!!!!:angry: No a potem obiecalam francom malym ze do mcdonalsa pojada... ;)

A tak to dosc szaro i buro-wiosny nie czuje!

w hodowli super ! 4 godziny siedzieliśmy u nich , nie chciało mi się do domu jechać bo super atmosfera ,ludzie i psy:-) Do domku wróciliśmy o 3 w nocy wymęczeni drogą (3h w jedną stronę ) . Zarezerwowałam sobie szczeniaka - psa :-). Rodzą się w maju , w lipcu byśmy odbierali smarka ;-) Jeśli chodzi o wielkość psów to na zdjęciu mi się mniejsze wydawały heheh w realu kawał ciałka :-D:-D Musimy zmienić auto na większe bo jak dorośnie to waga ok 64kg :-D:-p Suczki zresztą też są bardzo urodziwe w tej rasie ale jakoś temat cieczek wyczerpał u mnie cierpliwość;-) . Chętnych już jest osiem rodzin na szczeniaka , mam nadzieje że urodzą się zdrowe i w odpowiedniej liczbie , a dla Nas będzie samczyk . Bo w tej hodowli to najprędzej za rok będzie następny miot ponieważ nie jest to masówka tylko ludzie utrzymują się z dogoterapii i szkolenia psów .

Zaczynam się pakować bo jutro wracamy do DE.

Delfin-szerokiej drogi Wam zycze :)

Ja dzis wypucowalam samochod,potem zakupy ,a wieczorem jade na babski wieczor przy winie :-)
Milego weekendu jeszcze wszystkim :-)

Hej sobotnio !!:happy2:
Bylam dzis na miescie , mlodemu juz jakis tornister popatrzec chce w sklepie przymierzyc a na necie kupic bo taki sam jest tanszy na ebayu 25 euro wiec zawsze cos...ale pierw musze przymierzyc bo on taki maly i chudy hehe...
p.gif

a tak to planow wekendowych brak !

Potem bylam na ogrodzie chwile,pies pobiegal

fajnie slonko swieci i 10 st :-):-)

Pati wspolczuje tego syfu w aucie musialo niezle wygladac hehe :-p:-p
ale juz masz czysciutko i na blysk pewnie hihi :-)
milych ploteczek :tak:

Delfin Kostrzyn to takie nasze strony :tak:
a gdzie dokladnie jest ta hodowla ??
fajnie ze piesek zamowiony to niezlego wielkoluda bedzie mieli :-D:-D
a gdzie ty w pl mieszkasz ze 3 godz do Kostrzyna jedziesz ? jaki kierunek do was?
udanej , spokojnej podrozy do domku :tak:

Kamilka jak tam u ciebie ??
jak ja wrocilam z pl to tez 3 pralki pralam hehe ale slonko bylo to szybko poschlo :tak:

Milego wekendowania !!:happy2:

reklama
Do góry