reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam sie tez :-)
Wczoraj bylo pieknie a dzisiaj ma byc jeszcze piekniej ;) ...ponoc

Delfin czym palicie w kominku? tez mamy kominek,maz go zabudowal tak a'la starodawnie ;) ale jak my palimy to nam idzie ogrzewanie na cale mieszkanie ,taka troche oszczednosc po czesci ... gaz oczywiscie tez ogrzewa ale jak napalimy w kominku to idzie mniej gazu ...
A co do kwiatow to ja reke mam chyba tylko do tych doniczkowych co mam w domu ..heh a zreszta nie wiem to pierwsza wiosna co bede cos dzialac...chcialam maciejke posadzic w moje kubly na tarasie a to chyba zadna filozofia :-D nasiona sa,ziemia jest... jeszcze checi potrzebne :sorry2:

Pati tez bede miala moje meble w nastepnym tygodniu,bo wzielismy z wystawy ...bo gosciu mowi,ze czekac trzeba do konca kwietnia-poczatek maja... :szok: o nie...ja na wszystkie moje meble co mam w domu sie tyle naczekalam :/ a po drugie nasza stara rogowka juz 16 marca wyjezdza i mialabym tyle czasu bez kanap byc?? :no: a inna sprawa,ze przyjechac mialy z PL to moj gada do niego,ze niech da mu adres on sobie sam po nie pojedzie :-D

oprocz tego tapetuje jeszcze sypialnie,wiec musze jechac po tapete i fierany do kuchni mi znajoma szyje wiec trza i material kupic...bylam wczoraj w jednym sklepie dostalam oczoplasu i wyszlam z niczym :baffled: no taki wybor,ze nie moglam sie zdecydowac!! :shocked2: pojade do innego...

delfin z ta wsia masz racje...ja nie mieszkam na wsi,jako takiej ...tylko po prostu na uboczu w lesie ,gdzie wszedzie musze ruszyc sie autem bo do najblizszego sklepu jak bym nawet chciala sie rowerem przejechac to potrzebowalabym pol dnia :-D i na poczatku nie ukrywam,ze ciezko bylo mi przywyknac...cisza,las,sarny szczekaja :-D i w ogole tak blisko podchodza...tyle co tu sie sarenek naogladalam to nigdy w zyciu :-p

kamilka a co bylo w pierwszej ciazy ? zdrowka dla malego ...na temat kaszlu cos wiem...mloda jak poszla w tamtym roku do przedszkola to kaszlala non stop z tygodniowymi przerwami :baffled:

owca wpadasz jak po ogien! ;) Tez trzymaj sie cieplo :)

reklama
Hej dziewczyny

Bylam u lekarza i normalnie jestem w szoku... nie bylam u tak fajnego lekarza a wlasciwie lekarki..
Mila sympatyczna strasznie sie cieszyła na ciaze.. Pobrane mam badania krwi moczu i zrobia mi jeszcze tarczyce nerki i jeszcze cos ale nazwy nie pamietam..

Nasz bobofrutek jest:-) i wszystko jest ok za 2 tygodnie jestem spowrotem i poobserwujemy serduszko:tak:

Jolit ja bardzo duzo przytyłam w pierwszej ciazy i peklo mi spojenie i ciagle chcialo mi sie pic:baffled: Teraz mam sie pilnowac co jem. i pic wode ale butelke dziennie tylko:sorry2:

hej kobitki:-)

wczoraj napisałam notkę ale mi net zaczął coś szwankować i notkę wcięło . Dziś pisze od nowa :-D

Ogólnie wczoraj miałam bardzo ciulowy dzień i dziś zapowiada się podobny . Wczoraj miałam ciągle gosci , oczywiście nie zapowiedzianych bo po co zadzwonić i się zapowiedzieć. rozumowanie ludzkie czasami mnie irytuje . Dziś juz mam ''zapowiedzianą'' kumpele z córą , ale szczerze mówiąc nie chce mi się . Jak by tego było mało to wczoraj i dziś kawkuje się w j.niemieckim więc trochę moja głowa fiksuje od improwizacji :-D Jedziemy na święta do Polski to trochę moja głowa wypocznie :-p

Joli jeśli chodzi o kominek to my nim ogrzewamy, grzejniki są wszędzie zakręcone oprócz Lenki pokoiku , tam jest na trojkę ustawione na grzejniku . Palimy drewnem, mąż na szybko trochę kupował jak się tutaj wprowadziliśmy . Ogólnie kominek dogrzewa sto razy bardziej niż gazowe . Przyznam się że ja zawsze byłam przeciwna kominka w domu , bo brudzi ściany :-pPatrząc jednak na korzyści płynące z jego posiadania stwierdzam że moge sobie raz na jakiś czas pomalować nad kominkiem . My musimy jeszcze pomalować nad nim bo ciaglę brak na to czasu . Wklejam ci fotkę z naszego pierwszego palenia , jeszcze z bałaganem w domu . Robiłam zdjęcie mojemu psu bo przysunęłam jej posłanie pod sam kominek a ta spała dalej , a była bardzoooo gorąca.

DSCN1883.jpg
DSCN1901.jpg

Kamilka- max się ciesze :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Heja :-)

Ajjj az czuje to cieplo z tego kominka...i slysze jak strzela drewno :-D Bajeczka :-)

Ja dzis zaliczylam 5h pracy... slonce bylo piekne...ale od piatku ma sie pogorszyc!!!! spadna temp. do minusowych!!!:angry: Masakra! Ja sie nie zgadzam!!!!!!!:wściekła/y::-D
Wczoraj przyszly juz z Zalando mlodej buty... jedne za duze niestety ale beda na pozniej... domowilam inne jeszcze -adidasy... mokasynki jedne tez wzielam i te pasuja idealnie :-)

Bylam tez z Noemi dzis u dentysty bo nazekala ze ja boli... ale na szczesci zeby okay... ma jedna afte i ma zniknac w przeciagu dwoch tygodni... Zobaczymy :-)

Jutro czeka mnie okulista... wiec i z pewnoscia okulary :-) potem mam zamiar skoczyc na jakies zakupy-buty potrzebuje,spodni,bluzke jakas, moze kurtke... zobacze co bedzie...

A tak to po staremu :-D

Fajnie że trafiłam na ten temat: Szukam mam z Niemiec. :-) Będzie o czy pogadać.
Mieszkam w Niemczech pół roku i niedługo też będę mamą. :happy2:
Aktualnie przebywam w Baddeckenstedt, ale zamierzam się przeprowadzić do Salzgitter, mam niedaleko do Hannoveru.
Niedługo biorę ślub tu w Niemczech i postanowiłam urodzić tu dzidziusia. Podobno opieka medyczna jest tu lepsza niż u nas w Polsce.

hej kobitki :-)

widze że z dnia na dzień się coraz bardziej leniwicie w tym pisaniu :baffled::-D

neczka88-19 witam :-) z Naszą Kamilką będziesz miała wspólne tematy :-D:-) z Hannoveru też mamy tutaj parę dziewczyn :tak:;-) Gratulacje dzidzi i ślubu :-)

Pati ja to się boje zamawiać z neta , tyle razy kupowałam jakiś lump na allegro i okazał się szmatą .Chyba szczęścia nie mam

:-D

U Mnie dzisiaj spokojniejszy dzionek , pogoda Nam się już zepsuła i nie było tak fajnie jak wczoraj na dworku .

Dziewuchyyyy pisać, pisać nie leniwić się :-D:-D:-D

Hej :) Nawala mi klawiatura w laptopie wiec moze brakowac liter :-D nie chce mi sie ciagle poprawac :-D juuz wale jak w bemben :-D

No wiec tak... bylam dzis na zakupach i troche sie obkupilam :-) bylam tez u okuliisty ii jeszcze okkularow nie potrzebuje...Ale mam zbadac tarczyce... wiec natürlichh to uczynie :-D

Walizke na wyjazd mam juz spakowana :-D specjalnie sobie nawet nawet dzis kupilam... :-D
No i wrcam dzis do domu...a to zmiast starej kanapy stoi juz nowa!!!! Jezu jka wiielka!!!! i jak wygodna :-)

Milego weekendu Wam laski zycze... ja od juutra po pracy pelen relax :-D

A dziękuje bardzo Delfin_ONA:happy2: A z jaką Kamilką? Właśnie miałam pytać czy ktoś miesza niedaleko Hannoveru?
Ja to wogóle powiem wam,że kiepsko się czuje.:-(
Od paru dni nie mogę wyjść z domu, bo albo mnie coś boli, albo cały czas odwiedzam toaletę. :confused: Totalna masakra.

Neczka88-19 Kamillka jest w ciąży tak jak Ty. A z Hannoveru jest parę dziewczyn ale niech same się ujawnią żeby nie było na mnie :-D Ja jak już pisałam następne dziecko ( gdy kiedyś Mi się zachce )zakupie na allegro :-D:-D:-D

Patii Ty to jesteś wariatka , nawet sobie torbę na wyjazd kupiła :-D Zazdroszczę i domyślam się jak już rozpiera Cię energia ze szczęścia :-) Zrób foto kanapy ! :happy:

Ja właśnie rozpaliłam w kominku bo dziś zimno i mam zamiar poćwiczyć przy młodej , zobaczymy w jakim stopniu mi się to uda :rofl2::-D

Wczoraj przyszły Mi papiery z miasta że oficjalnie Lenka została przyjęta do przedszkola :-) Teraz mogę już zacząć łatwić kurs i robotę żeby na niego zarobić . Ostatnio zwiększają nam się ciągle wydatki a wypłata M ta sama :baffled:

reklama
No to ja czekam na ujawnienie się dziewczyn z okolic Hannoveru :-)
Ale pogodę to dziś mamy okorponą, taka ponura i szara...tylko spać się chce.:eek:
Pozdrowionka dziewczyny :happy:

Do góry