reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej babeczki :-)

Dzis zaliczylam basen-cala godzine :-D bylam razem z moim...i teraz co czwartek ammy zamiar razem smigac :-)

Ja tu zrobilam kurs jak mloda poszla do przedszkola...czyli jakos 4 lata temu... zdalam na B2 :-) I powiem Wam czlowiek mial wtedy niemiecki w krwi... Trafilam w ogole na super nauczycielki. Strasznie kladly nacisk zebysmy rozmawiali Hochdeutsch :) I naprawde wtedy poznalam calkiem inna mowe jak dotychczas rozmawialam :-D Pisanie tez szlo mi niezle..na testach max 2 bledy...a teraz znowu dupa-zapomialam jak sie pisze :-D ale przynajmniej jezyka nie zapomialam bo ja tez duzo z mloda po niemiecku staram sie rozmawiac. Teraz jak wiem ,ze ona dobrze tez po Polsku mowi to tak sie nie hamuje. No oczywiscie niemiecki idzie jej lepiej,ale po polsku tez swietnie sie dogada :-)

Ale najlepiej niemiecki wychodzi po alkoholu .-D Wtedy sama siebie zaskakuje :-D
I nie wiem jak Wy,ale ja np. przyswajam sobie slowka sluchajac niemieckiej muzyki :-)

Delfin-Ty juz nie przesadzaj! ja mam wohnzimmer maly ,kurna kombinuje jak kon pod gore ,a ta mi tu nie chce pokazac bo sie pod stol zapadac chce! dawaj ,dawaj :)

Jakie macie plany na weekend?
Ja moze pojade z mloda do psiapsiolki na noc...albo ona do mnie...ale to sie jeszcze okaze :)

reklama
Pati fajnie że masz kurs zrobiony. A pisownia to na pewno ci została bo nie wierzę że wszystko byś zapomniała;-) Jeśli chodzi o mieszkanie to dłuuuugo Ci jeszcze nie pokarzę zdjęć bo siedzę właśnie w tym drugim mieszkaniu w śród worków i torb z ciuchami itp .A młoda co chwile bawi się w rozpakowanie . Dziś pierwszą nockę tutaj spaliśmy , nie wyspałam się bo nowe miejsce i jakos tak dziwnie mi się spało. Na szczęście młoda spała dobrze , w ogóle to jej zwisa ta cała przeprowadzka i juz od rana wprowadziła swoje rządy .

Plany na ten weekend NIC NIE ROBIĆ w DOMU heh :-D Nie sprzątać itp i mam w nosie jak się nie rozpakuje itp. ;-)

Hej dziewczyny

Ale wam fajnie sama bym sie juz gdzies przeprowadziła... Szczerze mieszkanie w tym bloczku mnie przygnebia... Marzy mi sie mieszkanie z ogrodkiem ale narazie moge pomarzyc:sorry2:

Plan na weekend narazie takiego nie ma okaze sie od pogody bo narazie buro i ponuro:baffled: Jesli bedzie pogoda moze wybierzemy sie na jakas objezdna wycieczke albo bedziemy spacerowac:tak:
Trzeba wkoncu Adaskowy rower wyciagnac odswierzyc i Adama do niego przekonac:tak:

Hej Laski :-)
Wlasnie koncze kawe i za godzine smigam do pracy na 3 godzinki...potem odbieram mloda i to my zostajemy na noc u mojej przyjaciolki :-) Ach jak sie ciesze :-) W ogole nie mozemy sie doczekac naszego babskiego weekendu za tydzien...Normalnie jak male dzieci co czekaja na mikolaja -hahahaha :-D No a dzis nie liczymy kalorii :-D Mamy przyjechac na obiad ,a potem wino-pewnie duzo wina -hahahaha :-D

No i tak sie ciesze-boczki mi zeszly troche... tak ze czuc juz :-) i widac :-) moja zmora najwieksza...Teraz mam wiekszego powera normalnie na sport...A chce na 8-go maja jakas ladna sukienke sobie dopasowana kupic na przyjeciny mojej bratanicy :) Wiec mam jeszcze troche czasu :-) ale tez sporo tluszczu hahahahahaha :-D:dry:

DELFIN-
co Ci sie na nowym mieszkaniu snilo? podobno sie spelnia...Ja nawet moge to potwierdzic :-)

Pati mi się nic nie sniło ,tylko się budziłam i spałam na takiej czujce . Okno w sypialni mamy od ogrodu i ten księżyc mnie jakoś schizował :-D Ja przez tą przeprowadzke jem byle co i jak muszę , do tego zero ćwiczeń i czuje się już jak balon . A przyjaciółki wariatki Ci autentycznie zazdroszczę :-D:-) Ja znam tylko tutaj ''matki Polki'' ,,a wypicie dla nich jednego piwa to jest ''coś '' . Więc dlatego zrobił się ze mnie abstynet :-D.

Kamilka
ja tak sobie myslałam dziś o Tobie i tym kursie . Ja bym na Twoim miejscu poszła bo jak dzidzia się urodzi to znowu będziesz uziemiona na ok 2 lata. A tak zrobisz sobie teraz kurs i nawet łatwiej Ci będzie coś pomóc w lekcjach potem młodemu. Jak bys teraz poszła to byś skończyła w 6-7 mce ciazy więc luzik .

Ja z młodą latałam w ciąży na uczelni i nie widziałam nic w tym dziwnego , tym bardziej że młoda była planowana. Tydzień po porodzie przesiedziałam już cały weekend w szkole a młodą zajmował się tata i babcia .
Szkoda żebyś się zamkła w domu , bez znajomych . Myśle że teraz jest ''czas'' na to abyś zainwestowała w siebie , a jak dzidzia się urodzi to zdąrzysz się w domku nasiedzieć . Każda kobieta powinna być nie zależna , bo z chłopami to róznie bywa :-D

Mi robota coś nie idzie , młoda jest już znudzona tym że nie zwracam na nią uwagi i autentycznie się buntuje :-D

Delfin ja ta ciaze zamierzam fajnie spedzic i fajnie sie ubrac i wogole duzo robic;)
Z Adaskiem tez planowalismy;) i tez studiowalam ... Obrone mialam miesiac po porodzie zdalam na 5:D

Ciesze sie wogole ze bedzie to na cala wiosne lato i jesien nie trzeba bedzie byc uziemionym w domu tylko mloego na rower i spacerek czy nad wode i wogole.. Dla mnie pelnia szczescia:p

Co do lekcji z malym to problemu nie mam wogole jesli mam cos napisane mnie ciezej zrozumiec jak ktos do mnie mowi bo jak mam napisane to wszystko wiem i tez wole pisac;)

Hej wam ;-) Mogę się przyłączyć do mamuś z Niemiec? Mieszkam tu od 2,5 roku razem z moim P. i 3,5-letnią córką,a w planach mamy właśnie kolejnego bobaska. Póki co,jesteśmy na etapie starań.
Mieszkamy ok. 30-40 km od Kolonii.
Pozdrawiam.:-)

KArotka Witaj :) Jasne ,ze mozesz :)

Delfin-weekedn udany..ale ten nasz babski dopiero zaczyna sie od piatku...Teraz bylam z mloda u nic na noc po dlugim czasie... posiedzialysmy do 02:00,wypilysmy butle Aperola z Prosseco,potem butle martini :-D Fajnie spedzilysmy popoludnie z dzieciakami,spacer,plac zabaw,slonce :-) Wrocilam wczoraj do domu ok. 20:00 :D ale i tak poszlam spac o 03:00 dzis i wlasnie jestesmy po obiedzie... Moj byl z kumplem na piwie i biliardzie i tez zladowal ok. 03:00 i dzis wszyscy leniuchowalismy do 15:00 w lozkach...tylko wstalam z mloda zjesc sniadanie :-D:-p a teraz lecimy dalej leniuchowac i obejzymy jakis fajny film :):-)

reklama
Hej dziewcxynny
Karotka witaj!!:D fajnie ze dolaczasz;)

Delfin mnie juz pachnie wiosna:)

Pati fajny taki wieczorek:)

My dzisiaj bylismy na dluuugim spacerku pogoda piekna ludzi juz sporo na spacerku;) ehh jeszcze troche cieplej i bedzie extra!!

Do góry